Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

LYNX COMMANDER – TESTES FOR ARBEID!

Da har vi kommet et bra stykke inn i vinteren og en hel del mil har det blitt bak styret på vår langtestmaskin Lynx Commander 900 ACE Turbo. Vi har tidligere konstatert at dette er en ordentlig allroundmaskin med fantastisk fine egenskaper når det gjelder frikjøring og ledkjøring, det som gjenstår å teste er dens funksjoner som arbeidsmaskin – som er emnet for denne reportasjen. 

Vi begynner vår arbeidsstest med veden som skal varme både hus og hytter neste år. Etter svettefulle timer med motorsagen i hånden ble det til slutt dags å begynne med det morsomme, å dra fram stokkene til gården. Vi konstaterer at det er en glede å arbeide med denne maskinen, den har kraft i overflod og den tunge vedlasten på tømmerdoningen er lett å ta hjem. Skiene holder seg på bakken og styreevnen finnes hele veien gjennom kurvene, demperne gjør maskinen behagelig å kjøre og alt i alt gir den en følelse av stabilitet og trygghet selv med lasten bak.

Med veden på plass hjemme er vi klare for nye eventyr og drar til fjells. Planen er å dra ut på fisketur, men også å fikse litt opp i leden. Det viser seg senere å fungere presist like bra som å trekke ved, “sladden” er i enkelte perioder tung da den samler store mengder snø framfor seg, men det er ingen problem for vår Lynx Commander 900 Ace Turbo.

Styringen er perfekt da skiene til og med holder seg på bakken. Takket være lavgir og den sterke motoren kjenner man ingen begrensinger og kjølingen fungerer bra noe som er svært nice, da det aldri er morsomt og konstant holde et øye med temperaturen. Ønske hadde vært om fiskingen hadde fungert like bra, men det er en annen historie og ikke maskinens feil…

Etter en helg oppe i fjellverden har vi gjennomført en del mil og vi trives mer og mer med denne snøscooteren. Ikke minst den dragsterke og kraftulle 3-sylindrige firtaktsmotoren som man virkelig kan forelske seg i. Den går stille og holder lavt turtall, og når man kjører i sportsmodus er det lett å glemme at det er en bredbander man faktisk kjører og vi synes det er en skikkelig kraftpakke som er råere enn man kan tro. Når man kommer ut på en sjø og slipper alle 150 hester løs, er det som maskinen bytter form.

Alt ettersom vi når har prøvd Commanderen, i ulikt føre og terreng, så vokser den i vår mening. En riktig allroundmaskin som kan brukes til det meste. Nå skal vi nyte det siste av hva vinteren har å tilby, slik at vi kan etterkomme mot slutten av sesongen med en oppsummering av fordeler og ulemper. Ha det bra i naturen så lenge!

Les flere SLEDTRAX TESTER

Les mer LYNX

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen