Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 146” – 85 MIL MED INNTRYKK

For 850 km siden hadde jeg aldri prøvd Arctic Cat Hardcore Alpha 146”. Men med mange kilometer tilbakelagt så kan jeg trygt fortelle dere hva jeg liker eller ikke liker med denne maskinen. Det som er sikkert er at jeg har hatt det utrolig kult og enda mere kult har jeg å se fram til. La oss lære å kjenne maskinen mer, les videre!

Løssnøegenskaper

Arctic Cat Hardcore Alpha 146” er kanskje ikke førstevalget mitt om du kun skal kjøre i djup snø og gjerne veldig bratt. Den er ganske lik som de fleste 146” maskiner og reiser seg veldig fort med skiene i været hele tiden. Det som er et stort pluss på denne er at du enkelt kan stille inn FOX QS3 demperne slik at den ikke går opp like lett. Kammene på beltet er veldig stive som gjør at det tar bra feste i snøen og gjør at det blir enda vanskeligere og holde skiene i snøen. Her må du bygge fart og kjøre mye over på sidene for og holde momentet opp de bratte bakkene. Samtidig som vi prater om hvor mye skiene reiser seg og det kan være vanskelig opp bratte bakker så kan vi ikke glemme at det å gjøre vendinger med denne er lekende lett. Kommer du ikke helt opp eller du holder på å kjøre deg fast så vender du lett nedover igjen og kan prøve på nytt istedenfor å kjøre deg fast.

Lekenhet på høyt nivå

850 km med Arctic Cat Hardcore Alpha 146” har vært en drøm. Det er en utrolig lettkjørt maskin som ikke krever mye av deg som fører. Jeg ble fort vant til hvordan jeg skulle håndtere scooteren og fant meg fort til rette. Med de stive kammene på beltet, responsen i både motor og variator gjør at den også er utrolig leken. Det kreves ikke mye snø for at beltet tar grep og løfter skiene opp i luften. Bowties, re-entries og hop-overs er ikke noe problem for Arctic’en. Det er større sjanse for at jeg som fører ikke klare henge på enn at maskinen ikke klarer og utføre hva enn jeg skal gjøre.

Hvorfor velge Arctic Cat Hardcore Alpha 146”?

Det finns alltid pluss og minus med alle maskiner. Uansett hva du velger handler det for det meste om smak og behag. Kjøper du isåfall en Arctic Cat Hardcore Alpha 146” får du mye bra for pengene. 800cc motoren i denne føles som en 850 og er veldig responsiv. Du har automatisk stramming av kjede i kjedehuset og automatisk stramming av variator reimen. Du får full pakke med FOX QS3 dempere noe som jeg hvertfall liker utrolig godt. Beltet på denne er noe jeg elsker, det tar så utrolig bra grep uansett snøforhold og på plasser du kanskje ikke trodde. Den har enda ikke fått noe store skader selv om den har hatt gleden av å smake på attack bjørkene i Sverige… Flere ganger hvor jeg har vært 100% sikker på at det her gikk galt, men alle A-armer er like hel. Du får altså masse bra her for en bra penge.

Oppsummering

Det er fortsatt igjen en del helger av vinteren og vi er ikke ferdige med å teste maskinen. Noe jeg ikke har sagt er jo at chassiset er noen år gammel nå og det finns noen små ting en kan irritere seg over, som f.eks setet som er veldig stort. Derfor gleder vi oss utrolig til og få noen timer på det nye chassiset Catalyst! Men før det så kommer det mer fra meg og min Arctic Cat så følg med videre!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen