Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA ONE 146” BLIR UTSTYRT MED GODSAKER

Da de første milene ble kjørt på denne Arctic Cat Hardcore Alpha One 146” så la en fort merke til noe greier en gjerne ville gjøre om litt. Ikke fordi skuteren er dårlig som den er men for å få den nøyaktig som en selv vil ha den. Det er jo nemlig sånn at ingen skutere er perfekte som de er, det finns som regel behov for personlige tilpasninger. Les videre så ser dere hva jeg har valgt og tilføre denne maskinen!

Plass til oppbevaring er ikke dumt

Originalt på en Arctic Cat Hardcore Alpha One 146” så har du ikke all verden med oppbevaring, du finner en liten lomme i setet på skuteren og en liten veske på tunnelen rett under setet. Og jeg personlig synes det kan være godt å slippe ryggsekk hver gang en skal ut å kjøre. Derfor har jeg valgt å utruste den med en tunnel bag. Den har plass til 17 liter og funker praktisk veldig bra. Det finnes plass til spade på toppen av bagen også har du glidelås rundt hele veien hvor du åpner og lukker den. Her får du plass til masse! Monterte også en styreveske, samt en veske som monteres rett over displayet. Tunnel Bagen passer fint til større ting som verktøy, ekstra klær, mat og drikke. Også bruker jeg de 2 veskene lengre fram på skuteren til hansker, tlf og kanskje en liten drikkeflaske da alt dette er så lett tilgjengelig.

En enda mere lekfull snøscooter

Da denne skuteren var flunka ny og jeg skulle kjøre mine første turer så gikk det ikke lang tid før jeg oppdaget at både skvettlapp og bakfanger ble rart å kjøre med. Tunnelen på en Arctic Cat Hardcore Alpha One 146” er jo en del kortere enn beltelengden, men med lang bakfanger og skvettlapp kommer ikke dette til nytte. Skal du gjøre vendinger og leke i djupsnøen så blir du fort stoppet på vei rundt. Da har jeg valgt å fjerne skvettlappen og byttet ut den originale bakfangeren med en fra RP Equipments. Denne er mye kraftigere og forsterker tunnelen langs begge sidene. Men noe annet som er et pluss med denne er at den stikker ikke like langt ut bak, belte blir derfor lengre enn tunnelen og vendinger blir lekende lett! Et produkt jeg absolutt ikke angrer på!

Forsterkning kan være billig forsikring

Boggieskinne forsterkning er noe jeg vet flere monterer på sine Arctic Cat´s med monorail. Den enkle railen i boggien kan fort bli en svakhet og tåler kanskje ikke like mye juling som de med twin rails. Nå er ikke dette noe jeg har erfaring med selv, men for å være på den sikre siden så har jeg valgt en forsterkning. Denne kommer fra Madparts og virker som en bra investering. Folk flest tenker kanskje at om du ikke hopper høyt og langt så går det bra, men plutselig så kjører du på en stein eller stubbe som lurer under snøen så har du en skeiv boggieskinne. Jeg velger derfor og være på den sikre siden i vinter.

Oppsummering

Alt i alt så er jeg fornøyd med ekstrautstyret jeg har montert og føler nå jeg har en komplett maskin akkurat som jeg vil ha den. Kanskje en forsterket støtfanger kunne vært fornuftig, men enn så lenge har jeg klart meg. Nå håper jeg vi kan få mere snø og bedre forhold slik at resten av vinteren kan bli konge! Følg med videre for flere artikler om min Arctic Cat Hardcore Alpha One 146”. 

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Sjekk ut tilhengerne fra BRENDERUP

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen