Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT MOUNTAIN CAT MED ATAC – DELRAPPORT 3

Det er ikke så lenge siden dere fikk lese om milene som ble lagt i skog og fjell, om hvordan Arctic Cat Mountain Cat med ATAC har prestert og imponert oss med sin lekenhet og funksjonelle finesse. Siden sist har vi også hatt en eller to nye små opplevelser og ikke alle var positive. Heng med ​​når vi feirer det jeg mener er den beste høytiden av dem alle og nyter den femte årstiden sammen.

Den beste tiden er her

Påsken kom og vårvarmen også, vi drar ut med vår Arctic Cat Mountain Cat med ATAC i de sterke solstrålene. Med oss ​​i tunnelvesken ligger en og annen sandwich som kan nytes sittende på et reinskinn i en snøsofa på fjellet, hva mer kan man ønske seg. Ferden opp til den tiltenkte basecampen begynner med ledkjøring, ganske koselig å kjøre løypa sittende på den store myke puten aka setet. I løpet av natten har kuldegradene sneket seg opp, noe som har resultert i det faren min vil kalle god snøscooterkjøring, skare.. Men takket være isriverne og den lange tunnelkjøleren var bekymringen for at maskinen skulle gå varm unødvendig, kanskje får vi enda en gang gi cred til Powerclaw belte som virkelig får skinne med sine egenskaper under vårvinteren. Selv om vi sniker oss fram som et lementog, går ikke scooteren varm, og da skal det også nevnes at vi har fjernet skvettlappen. Klart man svinger av og til på en myr, men det er mest fordi man ikke kan la være å klemme gassen litt ekstra og ta en liten sving med skiene i været, vanskelig å la være, det er bare litt for mye moro!

I alle ulike forhold

Senere på dagen når sola har fått gassen på, smørbrødet ligger i magen og fregnene har fått farge på nesa, ja da blir det slushkjøring! Det blir en svett ettermiddag, det er plussgrader i luften og sola steker, så både fører og snø drypper av fuktighet. Plussgrader store deler av døgnet gjør at det er såkalt sludd, det gjør snøen ganske vrien å kjøre i når den synker og går litt dit den vil helt til bunnen. Mountain Cat’en skuffer oss ikke og mater veldig bra som vanlig i den tunge våte snøen. På noen skyggesider som solen ikke har nådd er det imidlertid noe kaldere og mer kompakt snø, noe som gjør at det blir bra feste og vi kommer oss overalt uten anstrengelse, noe som av og til kan bli litt “kjedelig” når man ikke blir utfordret skikkelig. Men nok en gang må vi være veldig fornøyd med lengdevalget på maskinen, da 146″ alltid er morsomt å kjøre med, i ulike typer terreng og varierende snøforhold har vi ikke hatt en eneste kjedelig dag på Cat’en!

Å snike som en katt

Mens vi sakte kryper gjennom skogen for å komme oss ut av et trangt sted, føles det som om Arctic Cat Mountain Cat ikke er laget for denne typen kjøring. For det første er snøen som den er og vil være vanskelig for enhver maskin, men vi har problemer med å få jevn hastighet da maskinen stikker i veg litt etter 4500rpm. Det, sammen med sludd, gir et skarpt kutt og man havner lett skjevt. Ingenting som ikke kan løses med et raskt klem på gassen og litt press på fotsteget, men frustrerende at det skjer gang på gang. Det blir vanskelig å flyte i lav fart når man blir tvunget til å snike seg frem når det er trangt. Å snike som en katt var altså ikke helt lett.

Vi støter på problemer

Ingen fest uten “crash” sier man vel. Midt i alt går ikke turtallet på maskinen helt opp og vi får en feilkode på displayet. Etter litt research på mobiltelefonen mistenker vi noe med eksos åpningene. Vi får ta en titt under kåper og panser, takknemlige for at de er enkle å skru av når vi er ute midt i fjell og skog. Heldig for meg at det vanligvis er dyktige mekanikere som har et godt øye for alt med motor, oppdager de at en av ledningene til Apvn har løsnet. Vi lirker den tilbake og scooteren går som en spinnende katt igjen! Men lykken varer dessverre ikke hele dagen og feilkoden dukker opp igjen når en av ledningene har kommet ut av posisjon. Heldigvis er det mulig å kjøre tilbake, men det blir en rolig kjøretur hjem etter løypa for å unngå ytterligere problemer. Erlas motor i Vilhelmina er rask på telefonen til tross for at det er midt i påsken. De tar inn maskinen og fikser problemet i løpet av uken under påskeferien slik at scooteren er klar til bruk igjen til helgen. Rask og god service, et ønske fra alle snøscooterkjørere!

Vel det ender godt

Så for å oppsummere det hele, kan vi si det ender godt for vår Arctic Cat Mountain Cat med ATAC! Disse lange solrike vårvinterdagene som byr på snøscooterkjøring og mye moro sammen er virkelig dagene man lever for til neste sesong. Men vi rekker nok fortsatt noen mil til før det er tid for en lang sommerferie, sola holder oss med selskap til langt utpå dagen så det er bare å utnytte den og presse ut det siste av denne vinteren.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut SCOTT

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen