Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 146” – SLUTTEN NÆRMER SEG

Sesongen begynner å nærme seg slutten, mildere vær og tyngre snø. Jeg har hatt gleden av å teste Arctic Cat Hardcore Alpha 146” i pudder, hardere føre, leder og nå tyngre og mere slushy snø. Siden sist gang er nye 60 mil kjørt og enda flere inntrykk har blitt notert. En snøscooter som stadig imponerer og som gir meg et bredt smil under hjelmen!

Tåler en trøkk

Etter 140 mil med kjøring på Arctic’en så har jeg fått inntrykket av at den tåler en støyt. Jeg skal ikke legge skjul på at den har blitt med på noe hard kjøring gjennom vinteren, men forstillingen her tåler mye! Følelsen du får da du står igjen øverst i bakken mens skuteren sklir videre ned på egen hånd er alltid spennende, for det går ikke alltid like bra. Skal man utvikles så er det en fordel å komme seg ut av komfortsonen å gjerne teste bakker og triks du ikke kan særlig godt. Det gjorde hvertfall jeg, og flere ganger mistet jeg kontroll, skuteren dro på egen hånd og ble stoppet av noen trær. Men gang på gang så viste det seg at ingen skader hadde skjedd. Imponerende og utrolig artig å få kjøre videre etter disse hendelsene!

Riktig demperoppsett

Det er så utrolig deilig og kunne kjøre med en demper oppsetning som passer akkurat deg, din kjørestil og snøforholdene. Arctic Cat Hardcore Alpha 146” har som nevnt tidligere Fox QS3 dempere både i boggie og forstilling. Ønsker du å få den raskt opp på beltet for å gjøre vendinger og triks i det ene øyeblikket justerer du bakre boggie demper på soft. Men like etter skal du klatre bratte bakker i dyp snø, jo da justerer du den enkelt over på hardere og du vil ikke få like mye ski løft. Helt genialt! Det samme gjelder hopping og ledkjøring, du justerer raskt og enkelt fra soft til hard ut ifra hva du skal og hvilken kjørestil du har. Når det kommer til vår kjøring så er dette veldig gunstig da du i det ene øyeblikket vil kjøre på beltet og i det andre vil hoppe høyt og langt.

Leken i alle slags snøforhold

Nå er ikke dette en ledmaskin og vil ikke anbefales å brukes som dette heller. Etter en god del ledkjøring så går skuteren fort opp i temperatur, men med isriverne nede så holder temperaturen mye bedre. Av og til så må en vike av leden for å kjøle ned skuteren før en kan kjøre videre. I puddersnø er ikke dette et problem da det tross alt er dens rette element, denne korte maskinen har virkelig imponert, den klyver fram og bygger bra fart samtidig som du har flere utfordringer enn med en 154″. Utrolig artig! Mye på grunn av PowerClaw beltet som sitter på Arctic Cat Hardcore Alpha 146” så tar den godt grep i tyngre og hardere snø. Så nå mot slutten av sesongen, da vi kan få varierende snøforhold, så er det overraskende artig. Om det finnes ei hard skorpe på toppen av snøen og veldig tung snø under, så bryter beltet seg igjennom og løfter skiene rett opp. Vår kjøring i år blir dermed utrolig spennende.

Oppsummering

Arctic Cat Hardcore Alpha 146” er kort oppsummert fortsatt en leken og kul maskin. Også veldig holdbar og kraftig bygd. Jeg har enda ikke hatt noen store komplikasjoner utenom hva jeg selv har forårsaket noe som gjør gleden bak styret enda større. En veldig pålitelig snøskuter. Nå er det slutten på sesongen som står for tur og masse vår kjøring i bløt snø, jeg gleder meg virkelig og det håper jeg dere også gjør! Ha det fint på fjellet og kjør hardt!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen