Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

OFF-ROAD TUR MED YAMAHA GRIZZLY 700 EPS SE

Gjennom våre grandekkede skoger og steinete stier har vi nå testet offroad-egenskapene til Yamaha Grizzly 700 EPS SE. Hvordan takler den disse forskjellige terrengene og hvor behagelig er den å kjøre? Vi dro ut for å finne ut dette og dele våre inntrykk med dere.

Jevn og stabil tur

Det er nå ferietid og vi har hatt tid til å bruke denne firehjulingen på gården til flere forskjellige jobber. Men nå som det er mer tid drar vi ut for å sjekke situasjonen i skogene før den senere planlagte fellingen av trær. Fordi vi vet at denne Yamaha Grizzly 700 EPS SE kan jobbe! Uansett hva du skal gjøre med firehjulingen din, vil du at den skal gå lett, smidig og enkelt, en ting som virkelig sørger for at det er slik er servostyringen. En fantastisk oppfinnelse som gjør det enkelt å styre i alle ulike terrenger og med enkle bevegelser tar vi oss dit vi ønsker.

Etter et par timer bak styret blir man som regel ganske sliten, men med elektronisk servostyring unngår man alle støtene i styret som oppstår ved kjøring, for eksempel i skog. Når vi kjører langs en skogsvei i litt høyere hastighet føles det stabilt og trygt, ingen sidelengs kast eller andre problemer, det føles som at man har god kontroll.

Tryggheten til hydrauliske skivebremser

Yamaha har også utstyrt denne firehjulingen med virkelig gode hydrauliske skivebremser på alle fire hjul. Dette gir en fin følelse i bremsen og den stopper veldig raskt ved behov! Dette firehjuls bremsesystemet gir enorm selvtillit i utforkjøringer, en funksjon som gjør at kjøringen føles trygg selv om det er litt bratt og underlaget er ujevnt. Dette er helt klart en ATV som føles pålitelig å sitte bak styret på.

Myk og smidig girkasse

En annen ting jeg reflekterte over da jeg kjørte er hvor enkelt det er å skifte gir. Hvis du stopper i en skråning eller trenger å rygge, kan girkassen gå tregt eller blokkere på eldre firehjulinger, så må man rykke den frem og tilbake for at girene skal rette seg og kobles inn. Men med Ultramatic girkasse er det veldig enkelt å skifte selv i skråninger. Med on command drive-systemet kan du enkelt bytte mellom tohjulsdrift, firehjulsdrift og Diff Lock med et enkelt trykk på en knapp, både smidig, enkelt og funksjonelt, akkurat slik vi vil ha det!

Trygg følgesvenn i skogen

Kjører du ut i terrenget er det mange hindringer underveis som kan føre til at ferden stopper opp. På denne modellen er bakkeklaringen veldig god, så det er liten risiko for å sette seg fast i stubber, steiner eller gresstuster. Dette gjør dette til en veldig enkel og morsom maskin å kjøre i terrenget, altså både kul og praktisk! Dette, sammen med tryggheten til både bremser og servostyring, gjør at denne firehjulingen ikke byr på noen uvelkomne overraskelser. Samtidig som den er myk og fin i girkassen og fleksibel med sin korte akselavstand, er dette en skikkelig ilder i skogen.

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen