Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SCOTT GENIUS 950 – EVENTYR I FJELLET

Fjellvandring er en fantastisk aktivitet om sommeren, fantastisk utsikt og freden som de mektige fjellene gir deg er vanskelig å slå. Det blir ekstra spesielt om du gjør det på to hjul sammen med Scott Genius 950! Vi losser og drar ut i solen med snødekte fjell i horisonten, lagt til rette for en fantastisk dag som viste seg å bli litt tyngre enn forventet.

Lett men tungt

Reisen begynner langs landeveien, åh som jeg skal lengte til vi er tilbake på den.. Uansett tar vi av på en gammel jeepvei som etter min mening skal være godt opptråkket og hard, for så å bli lett som en plett å sykle på! Men se, jeg tok feil, bakken suger sykkelen, noe som gjør det veldig vanskelig å tråkke, men takket være SRAM NX-XI Eagle 12 gir, er det triks for å orke mer. Til slutt tar styrken i beina ut selv om den er i laveste gir. Det er lett å tråkke og Maxxis-dekkene griper godt i det våte underlaget, men melkesyren tar over i den lange oppoverbakken.

Godt brukte funksjoner 

Litt høyere opp er bakken tørrere og hardere, her kan vi igjen gire opp, tråkke fort og kjenne vinden suser forbi oss. Det er ikke en topptur vi holder på med, så landskapet er fortsatt ganske flatt, noe som gjør at man gjerne veksler mellom stående, sittende, lett og tung avhengig av om det er oppover, nedover, steinete, bløtt osv. Det føles som om denne typen sykling virkelig er det Scott Genius 950 er laget for takket være alle dens fine funksjoner og finesser som egner seg godt til denne turen.

Sitt eller stå

Syncros Dropper-stolpen lar oss senke og heve salen avhengig av om du står opp og ikke vil at salen skal være i veien eller om du sitter og ønsker å kunne heve salen, da kan du enkelt strekke på bena og få kraften til å tråkke skikkelig. Superpraktisk tider som disse når du skifter mellom å sitte og stå hele tiden, fordi du kun justerer dette med en kontroll på styret som er veldig lett tilgjengelig og funksjonell! Du bør ha dette på alle sykler, fordi det virkelig gir en enklere og mer komfortabel tur.

Juster avhengig av underlaget

Noe annet som også ble satt stor pris på under denne turen var justeringsmulighetene på dempingen med TwinLoc. På denne sykkelen er Fox inne i bildet i form av x-fusion nude demperen bak og foran på gaffelen finner vi Marzocchi Z2 Air med 150mm slaglengde, en skarp kombo som vi har blitt virkelig imponert over så langt. Vi begynte som sagt å sykle et stykke etter landeveien for så å presse inn i tredje posisjon hvor du “låser” dempingen og sykkelen blir stum. Du kan da tråkke skikkelig fort uten at det blir “gung” og du mister momentum, noe jeg føler lett kan skje ellers med en fulldempet sykkel. Så ved sykling på grusveier og stier er posisjon to bedre egnet, der ett av to luftkamre i dempingen er låst, noe som gjør dempingen stivere, men ikke helt lydløs. Du kan derfor tråkke uten den overdrevne “gunget” som oppstår i første posisjon, men samtidig har du fortsatt demping for groper, steiner og røtter som dukker opp litt her og der i denne typen terreng. Samtidig kommer du litt høyere opp fra bakken med pedalene, så risikoen for å støte i bakken reduseres. En virkelig god funksjon som gjør sykling enklere, smidigere og dermed morsommere!

Ny erfaring

Endelig oppe på landeveien igjen etter en fin tur på fjellet, så tar vi en sårt tiltrengt kaffepause før vi tråkker tilbake til bilen og laster syklene for hjemreisen. Det var våtere enn jeg forventet, noe som også gjorde det vanskeligere enn forventet, myggen som flokket seg som skyer rundt hodet med en gang du stoppet for å hvile gjorde heller ikke det hele bedre. Men vi hadde det gøy og en ny opplevelse å legge til bragd listen! Spesielt gøy når vi sykler over bekker som viste seg å være uventet dype og sleipe hull i bakken som gjorde at det ble en liten flytur. Neste fjelltur tror jeg imidlertid at vi tar et brattere fjell og styrer syklene opp for så å ha en mer fartsfylt tur ned med Scott Genius 950!

Läs mer hos SCOTT

Les mer SLEDTRAX TESTER

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen