Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SCOTT STRIKE eRIDE 940 – I FULL FART NEDOVER

Da var vi her endelig, etter mye om og men om flere runder med meg selv tok jeg med min Scott Strike eRide 940 på Sverige tur! Vi dro til en populær og kjent plass like over grensen til Norge og Sverige, nemlig Åre! Det å kunne ha kortreist moro er noe jeg liker veldig godt med syklingen og med alle timer bak rattet om vinteren ble en Åre tur ingenting sammenlignet. Jeg har aldri syklet downhill tidligere, noe som gjorde det hele utrolig spennende, hvertfall med en tyngre el-sykkel. Men vi måtte da vell prøve!

Åre Bike Park

Åre er en kjent plass blant mange nordmenn, spesielt i Trøndelag distriktet og for meg har det alltid omhandlet slalombakkene på vintersesongen. Men jaggu finnes det et stort miljø på 2 hjul her også! Vi var her den helgen hvor de hadde Åre Bike Festival med konkurranser og diverse, ikke minst mennesker massevis av folk strømmet inn for å ta heisen opp. Vanligvis så tråkker vi oss oppover kronglete bakker, men denne gangen ble det mindre slitsomt opp og noe mer utfordrende nedover, hvertfall for en amatør som meg. Betryggende var det hvertfall at det fantes mange forskjellige løyper i mange forskjellige vanskelighetsgrader. Meg og min Scott Strike eRide 940 var klar for første nedfart.

Er det her noe for en el-sykkel da?

Første nedfart ble gjort i slow-mo modus, rolig og behagelig nedover de skarpe svingene. Jeg følte meg langt ifra komfortabel, men det kan nok ikke skyldes sykkelen. Tror nok selvtilliten ble satt på prøve her samtidig som jeg prøvde og bli komfortabel. Noe av det første en kunne legge merke til var lufttrykket i dekkene, her skulle det pumpes opp noe mere luft, du vil gjerne ha harde dekk som sitter godt i skarpe svinger kontra lite luft som føles mere ustabilt.

Behovet for luft i dekkene var der, men behovet for el-batteriet var nok ikke til stede, da du som regel alltid triller i en fart over 25 km/t så ville jeg sjeldent få hjelp av el-motoren. Så selv om Scott Strike eRide 940 er en god og komplett sykkel, har jeg ikke trengt noe ekstrahjelp nedover løypene her i Åre.

Etter timesvis med sykling

Jeg har følt meg trygg på min Scott Strike eRide 940 ute i skogen både oppover og nedover forskjellige typer bakker. Kun nedover i høy fart med store hopp og skarpe svinger derimot, det krevde en del timer. Men konklusjonen etter alle timene var nok at sykkelen gjorde jobben, for meg som nybegynner så følte jeg ikke på noe mangel. God demping, kontrollert og stabil i kurvene, og generelt en brukervennlig sykkel.

Oppsummering

Nå er jeg som sagt ikke erfaren på downhillsykling og følte meg ikke noe mer erfaren etter en helgetur til Åre. Men at det skal være noen stor fordel med el-sykkel, tror jeg neppe. Her betaler du mye for at sykkelen har en el-motor, noe du i prinsippet ikke trenger i nedoverbakker. Og da bytter du kanskje ut f.eks bedre demping og flere kg med vekt. Noe jeg tror vil være til en større fordel i downhill-verdenen. Men at du kan kjøpe deg en Scott Strike eRide 940 for annet bruk, men samtidig teste den ut som downhill sykkel, det er det ikke tvil om. Her er det smak og behag og individuelle meninger som har noe betydning.

Les mer hos SCOTT

Les mer SLEDTRAX TESTER

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen