Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SCOTT STRIKE eRIDE 940 – I UKJENT FARVANN

Som nevnt i den forrige artikkelen, var man kommet seg til Åre Bike Festival og fått testet trail systemet i Bjørnen, men denne dagen var det dags for vår Scott Strike eRide 940 å ta heisen opp, for å så kjøres maksimalt nedover. Hvordan gikk det med denne elektriske trail sykkelen i røft downhill terreng? Kommer den til rette også her? Let’s find out!

Designet for både opp- og nedover

Denne trail sykkelen, nærmere bestemt Scott Strike eRide 940 er som nevnt tidligere i denne artikkelserien en modell tilpasset trails. Og med 625 Wh batteriet går man heller ikke tom for krefter like fort. I Downhill-parken sparer man på energien ved å ta heisen oppover, og man har ikke behov for de ulike demper funksjonene med det smarte TwinLoc-systemet. Batteriet tilfører også en ekstra vekt, noe som gjør den cirka 10 kg tyngre enn andre Enduro og Downhillsykler fra Scott. I dette tilfellet faller ikke denne sykkelen i den rette kategorien, men det var likevel kult å teste både sykkel og fører!

Ekstra vekt, no bueno?

Den nevnte vekten spiller ikke vår Scott Strike eRide i favør i dette farvann, men igjen det er ikke dette den er designet for. Den blir ikke like snappy og leken som en lettere Enduro eller Downhill sykkel, men jeg godkjenner absolutt hvordan den likevel klarer å matche krevende og raske løyper til en viss grad.

Det beste fra begge verdener?

Denne trail sykkelen, Scott Strike eRide 940, er designet for å ta seg både opp og ned, og den mister en av sine styrker i dette elementet. Jeg vil si at det fungerer helt greit å ta med seg en slik modell i Downhill-parken, men jeg ville nok heller valgt en Enduro eller Downhill-sykkel i dette tilfellet. Disse har som regel demping fra 160 – 210 mm demping, avhengig av hva du er ute etter med Enduro som en mellomkategori mellom Trail og Downhill.

Godkjent!

Det er likevel ikke fair å sammenligne disse modellene da de har ulike kvaliteter, også når det gjelder med og uten batteri. Annet en at den var litt tricky å montere da man ikke hadde så mye peiling og heller ikke en brukermanual som var enkel å finne, har jeg ingenting å ta denne sykkelen på. Det har vært utrolig artig å få eie en Scott Strike eRide 940 og den får absolutt en godkjent karakter fra min side. Tiden vil vise om man til neste år ønsker seg en annen sykkel for å kunne reise til Downhill parken med boostet selvtillit, da kanskje denne typen kjøring traff meg nærmest.

Les mer hos SCOTT

Les mer SLEDTRAX TESTER

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen