Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SKI-DOO SUMMIT EDGE 850 – VÅREVENTYR MED FAMILIEN

I forrige reportasje fikk dere bli med da vi rustet opp vår Ski-doo Summit Edge 850 for våreventyr med familien, nå har endelig påsken kommet og vi har vært på hytta og testet maskinen vår med både pakkslede og dobbel setet på. Bli med oss på ​​denne vår reportasjen om vår Ski-doo, som fikk rollen som løssnøhingst, filmscooter og sledetrekker.

Den femte årstiden

Vårvinteren er utvilsomt undertegnedes favoritt. Fine og lange, for det meste solrike dager med behagelige temperaturer gjør denne årstiden perfekt for å ta med familie og venner ut på fjellet. Ettersom det ble mer tid til undertegnede etter en intens sesong på Sledtrax, har det blitt tilbrakt et par helger på hytta ved foten av Sonfjället i Härjedalen.

Siden vi utstyrte vår Ski-doo Summit Edge med både et dobbeltsete, en stor pakkboks og mer behagelig fjæring i form av Öhlins, er scooteren både veldig behagelig å kjøre på, men også perfekt når det skal fraktes masse ting til fjells. Kaffe og snacks, ved, sitteunderlag og mye annet, dere vet sikkert hvordan det er. Med den store pakkboksen og Tekverk sleden som undertegnede bruker så blir det veldig enkelt.

Solrike turer til fjells

Solen skinner og temperaturene viser -3 grader, vi laster sleden og snøscooteren for dagens eventyr. Planen er å kjøre opp til fjellhytta vi har, som kun kan nås via snøscooter på vinterstid. Vi starter maskinen med elektrisk start og lar den gå på tomgang mens vi gjør de siste tingene klar til eventyret. Kassen og sleden er pakket til maks, hjelmen er knepet og et par fine “solbriller fra AMOQ” gjør lyset mer behagelig, vi er klare, let’s go!

Hvordan fungerer scooteren tungt lastet og pakket?

Vi ferdes i første omgang langs nypreparerte leder i dalløpet, noen kilometer etter leden tar vi av langs den gamle leden som går opp i høyden. Farten er jevn rundt 35 og støtdemperne fra Öhlins bærer lasten på en jevn og kontrollert måte, ingen overraskelser eller støt i styret. Komfortabelt og trygt akkurat slik undertegnede ønsker det. Pulken, som er utrolig fleksibel, gjør ingen oppstyr og man føler nesten ikke at man har noe koblet bak. Den har selvfølgelig også fine variatorinnstillinger som kommer originalt, ingen rykk, men vi sniker oss som en rev opp på fjellet.

Snøsofa og pannekake

Vi ankommer dagens destinasjon og smidigheten opp på fjellet med Ski-doo’n med en påkoblet pakkslede er veldig imponerende. Vel på stedet bygger vi en snøsofa som enkelt også gjøres med Summit’en, bare gass opp, greve ned seg og dra med skiløft derfra og halve jobben er gjort. Vi sitter i solen og koser oss mens vi fyrer opp til dagens lunsj, pannekake. Hyggelig!

Fra familiemaskin til lek og moro, på ca 1 minutt

Akkurat som tittelen sier, er en av de største fordelene med BRP og tilbehøret at det er så modulært og enkelt å både ta på og av. Vi bestemmer oss for å leke i snøen og på under 1 minutt er ryggstøtten på dobbelsetet borte og maskinen går fra sledetrekker til løssnøhingst, smidig eller hva?! Nå er ikke snøforholdene de beste, men litt beltekjøring og noen “hardere” puddersvinger byr undertegnede på.

Hvordan kan vi da oppsummere vår langtest maskin Ski-doo Summit Edge 850?

Hatten av for BRP burde si det meste om mine inntrykk. Maskinen er testet i mengder med puddersnø i prime time i januar. Vi har brukt vår Ski-doo til alle innspillingene våre i løpet av sesongen, noe som gikk kjempebra, og nå på våren har vi hatt Ski-doo’n som en av våre familiemaskiner. Selve finishen på scooteren, enkelheten med alt modulært tilbehør og det faktum at maskinen fungerte feilfritt i løpet av sesongen gjør at vi på det sterkeste kan anbefale den hvis du tenker på å kjøpe Ski-doo Summit Edge 850 E-TEC.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned.

Sjekk ut tilhengerne fra BRENDERUP

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut AMOQ SPORTS

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

MOTORHUSET OPPDAL

Les mer Sledtrax tester

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen