Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SKI-DOO SUMMIT EDGE – DET FØRSTE EVENTYRET

Ski-doo Summit Edge med sitt nye G5-chassis er på manges lepper i scooterbransjen nå. Noen har fått hentet sin maskin og andre venter på at julenissen skal levere den. Vi på Sledtrax var heldige og fikk vår for et par uker siden. Vi har iherdig ventet på snøen og nå er det tid for det undertegnede har ventet på. Så hvordan er denne nyheten fra Ski-doo å kjøre? Hva er våre første inntrykk etter en dag i pudderet? En solrik dag på fjellet vil nå rette opp spørsmålstegnene våre, heng med!

Vakker dag og fersk snø!

En rosa himmel og en sol som så vidt klarer å passere over toppene ned i dalen skaper en magisk utsikt, nærmest et eventyrlandskap. I dette miljøet klikker vi ganske enkelt i gang vår Ski-doo Summit Edge, som er utstyrt med elektrisk start! I et par minutter lar vi maskinen komme opp i grader mens vi kler oss i et skikkelig fint 509 Evolve-antrekk. Den lette hjelmen av samme merke kneppes og brillene tas på, vi fyller også det geniale rommet foran på maskinen med et par ekstra briller og hansker i tilfelle det skulle krype enda lenger ned fra -12 som dagens temperatur byr på. Nå er det dags, let’s go!

De første svingene og gledeshylet!

De første svingene på premieren er alltid noe spesielt, litt rusten som undertegnede er, tar det både 2-3 og 4 svinger før følelsen og samspillet begynner å virke. Men etter omtrent en halvtime på maskinen begynner det å føles veldig bra og vi merker hvor lett maskinen har blitt for i år med sin slankere passform og fottrinn. Gledesskrik avløser hverandre mens vi ferdes framover i nypuddersnøen! Denne frihetsfølelsen har manglet altfor lenge, men nå er vi her og sving etter sving tas i ren eufori!

Nå er det ikke så veldig mye snø, så vi tar det forsiktig og holder oss mest til myrene der snøen ligger dypere da den ikke har festet seg i trærne. Samtidig er de åpne områdene flotte når man skal komme overens med scooteren, så man slipper å ringe verkstedet for noe man vet er “premiere fadäs”. Noe jeg legger merke til umiddelbart er mattespinningen som føles mer aggressiv, jeg sier til meg selv at det er en bedre “klipp” i maskinen selv om jeg kjørte en Ski-doo Freeride med samme motor i fjor. Kanskje det har med det lettede belte å gjøre, eller kanskje er det at man har blitt en “gubbe med årene”, men uansett går den hardt, det skriver jeg under på!

Oppsummert

Ski-doo Summit Edge er definitivt en maskin som har blitt forfinet for i år. Finishen og helhetsinntrykket som har vært et kjennetegn for BRP de siste årene er tatt til et enda høyere nivå og etter en første tur er det faktisk ikke mye å utsette på. Nå har scooteren kun gått 3 mil og vi har ikke utfordret maskinen i nærheten av hva den er i stand til. Så fremtidige tester vil avsløre og gjennomgå denne Ski-doo i sømmene, men inntil da og neste tur har vi ikke annet inntrykk enn at vi er imponerte!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, ta en titt 509

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

MOTORHUSET OPPDAL

Les mer Sledtrax tester

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen