Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT HARDCORE M8000 146” – DEN STORE DAGEN!

I spenning har jeg lenge visst hvilken maskin jeg venter på, men aldri prøvd eller testet selv. I usikkerhet har jeg heller ikke visst når den skulle dukke opp, før eller etter jul? Med alle brister på deler, forsinkelser og usikkerheter i denne verden vet man aldri når telefonen kommer. Julen nærmet seg med stormskritt og den største pakken av dem alle var fortsatt ikke å se. Men det ble sannelig jul i år også, og denne gangen ble det også en pakke til meg selv, i form av en flunkende ny Arctic Cat Hardcore M8000 146”!

Den beste julegaven

Jeg og min gode kollega Simen kjører nordover til Stjørdal Motorsenter for å hente den nye maskinen. Glad og spent kommer vi oss til Stjørdal’n og inn døren til verksted hvor vi finner både ny snøscooter og en sprudlende Asle. Arctic Cat Hardcore M8000 146” er nok ikke noe stor nyhet for oss skuter entusiaster da den er helt lik fjorårets modell. Men for undertegnede som aldri har testet Arctic Cat blir dette en “ny-het” opplevelse! Vi legger raskt merke til hvor utrolig kul og aggressiv utseende er, samt en god fargekombinasjon, hvertfall for min smak. Jeg får etterhvert tid og mulighet til å stille meg på maskinen, kjenne litt på styret, høyden, sete, gass og brems osv. Og det første som slår meg er at dette føltes riktig ut. Her kommer jeg til å trives gjennom vinteren!

Mine tanker rundt denne vinteren med denne maskinen

En ny maskin og en ny vinter kommer nærmere og nærmere. Nå er det like før startskuddet går og alle feriedager og penger til overs skal brukes, for i vinter skal det kjøres mye! Det å ikke vite 100% sikkert at jeg vil trives på en Arctic Cat Hardcore M8000 146” er litt skummelt.

Du vil gjerne utnytte de få dagene du har i vinterperioden. Men samtidig nå som jeg har kunne studert den nærmere er jeg nok så trygg som jeg kan bli. Monorailen til Arctic Cat er noe som vil gjøre puddersvinger og navigering i tett terreng lekfullt. 800cc C-TEC2 motor med et meget velykket variatoroppsett er mere enn nok kraft for å kunne leke seg og ta seg fram. Fra fabrikk en tunnel som ikke er lengre enn beltet som hindrer snow drag når du kjører “sidehill”. Styret og alt annet føles også veldig bra så jeg kan vell egentlig ikke si mye annet enn at jeg gleder meg!

Stjørdal Motorsenter

Som sagt så dro jeg og Simen til Stjørdal Motorsenter for å hente ut den nye Arctic Cat Hardcore M8000 146”. En butikk jeg aldri har vært innom tidligere og mennesker helt ukjent for meg. Da vi først kom inn i butikken var det vanskelig og holde øynene unna en spesiell maskin som sto der, uten deksler påmontert fikk vi fort øye på en stor boondocker turbo inne i en 2-takts maskin. Ikke en hvilken som helst maskin heller, men en Hardcore 146” lik som den jeg skal kjøre.

Asle kunne fortelle at denne hadde de bygd nå i 2022. Det viser litt om hvilken interesse og “passion” Stjørdal Motorsenter har! Butikken er et gammelt fjøs som har blitt pusset opp og gjort om til butikk, så i dag når du kommer inn døra ser du bare motoriserte kjøretøy, klær og utstyr. De har et godt utvalg av Tobe og Scott klær. Hjelmer, hansker, dresser, sko og alt annet du trenger til en magisk dag på fjellet. Diverse deler og ekstrautstyr selger de også!

Hvordan ble butikken til?

Historien bak Stjørdal Motorsenter synes jeg var veldig spennende og unik. Det startet med at Asle og svoger´n Tom Ronny gjorde om fjøset som tidligere ble brukt til melkekyr til en butikk hvor de nå skulle reparere og selge snøscootere. De åpnet Stjørdal Motorsenter i 2015 og har gjennom de siste årene jobbet mange arbeidstimer i dette lokalet. Januar 2022 ble det ferdigstilt et nytt og stort verksted samt 60kvm utvidelse av butikken.

Passion!

Videre prater vi en god del sammen og vi får lov til å bli bedre kjent med Asle og butikken hans. Asle har nemlig snøscooter interessen fra da han selv var en liten guttunge. Han husker da faren kom hjem med en helt ny Lynx 5900 da Asle selv bare var 5-6 år gammel, da var det rett ut i pysjen for å bli med på en kjøretur. Siden den gang har interessen vært stor og på tidlig 2000 tallet skulle det satses. Da kjøpte Asle og kompisene en buss og nye cross scootere fra Arctic Cat, de skulle nemlig kjøre løp! Etter 3 fulle sesonger med full satsing på scootercross ble det for mye, mest økonomisk sier Asle. Med snøscooter i blodet har Asle en stor “passion” for dette og det kan du både se å høre når du treffer han!

Sist men ikke minst

Det har vært utrolig kult å lære kjenne Asle og Stjørdal Motorsenter samt mye snøscooter historie. En butikk jeg varmt kan anbefale for alle, ikke bare for deg som kjører Arctic Cat men om du noen gang skal på verksted med noe av annet merke så stikk innom Stjørdal Motorsenter! Service og passion for bransjen er noe jeg setter stor pris på og der er de virkelig gode! En ny sesong er snart i gang med en ny og spennende Arctic Cat Hardcore M8000 146” så jeg kan snart ikke vente lengre. Så nå danser vi snødansen noen dager til og satser på sesongstart om ikke lenge!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen