Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

YAMAHA JETBLASTER – PREMIERE!

Maskinen vi var nysgjerrige på allerede i fjor sommer, er kommet og står i garasjen og venter på å bli sjøsatt. Forventningene har bygget seg opp i løpet av våren og vi ønsker nå å få litt klarhet i spørsmålene våre om Yamaha Jetblaster. Hvordan er kjøreegenskapene til denne mer rampete modellen? Varmen er på besøk i nord og premiereturen skal gjennomføres, redningsvesten tas på og smilet likeså. En ting er sikkert, det blir en våt sommer!

Den første oppstarten

Tilhengeren rygges ned i vannet og motoren startes for første gang, som Yamaha’s andre motorer, går TR-1’en stille på tomgang med svært lite vibrasjoner. Vi sklir ut på dypere vann før vi begynner å kjøre, ved første gasspådrag reflekterer vi over hvor rapp maskinen føles. Det er virkelig god gassrespons i TR-1 HO-motoren og den høres faktisk ganske sint ut til tross for sine sjenerte 110 hester. Som navnet tilsier, er dette en HO-modell av den velprøvde TR-1-motoren som har 10 flere hestekrefter enn forgjengeren. Nå forventer vi at denne raske gassresponsen blir enda et snev skarpere ettersom motoren fortsatt er helt rå.

Siktet innstilt på en sandstrand!

Vi følger farleden ut mot havet til en strand som var beregnet for dagens aktiviteter. Jetblaster’en føles relativt stabil ut med tanke på at det er en mindre vannscooter beregnet for mye lek. Den planer lett og bølgene vi møter er ikke noe problem og de slukes fint av skroget. Høyden på baugen justeres enkelt ved hjelp av knappene på venstre håndtak som styrer den elektriske trimmen, denne funksjonen kommer også i bruk når det er tid for mer lek. Under transport kjennes det at maskinen ikke er like kort som enkelte modeller de konkurrerende merkene har i samme kategori.

Er den leken da?

Vel fremme på stranden tas sekken av og det er på tide å ta Yamaha Jetblaster på en første leketur. Når vi justerer nesen opp ved hjelp av den elektriske trimmen og begynner å provosere maskinen, er det vanvittig gøy å gjøre små hopp og leke med Jetblaster’en. Vi justerer trimmen for å få bedre grep, den føles da utrolig kvikk ut i styringen og du kan stort sett snu på en 5-øring om ønskelig. Våre første timer med denne maskinen blir fulle av ugagn og lek, svaret på spørsmålet er den rampete da? JAAA, det er den!

Inntrykk etter en dag

Fornøyde etter en hel dag ute drar vi tilbake til tilhengeren for å laste, vi har fått mange positive inntrykk i løpet av dagen og gleder oss veldig til å fortsette å sette vår Yamaha Jetblaster på prøve. I fremtidige rapporter vil vi involvere familien og ta med de ut på eventyr, så skal vi prøvekjøre flere personer på Jetblaster’en samt trekke en “sofa” bak den. Det er noe som er mer enn etterlengtet av de minste når sommerferien endelig er her! Pass på å ikke gå glipp av våre andre rapporter denne sommeren da vi nå også har sykler i testflåten!

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen