Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

YAMAHA KODIAK 450 SPECIAL EDITION – JAPANSK SMEDKUNST!

Yamaha Kodiak 450 EPS slutter seg til Sledtrax’s ATV-flåte, og vi er virkelig spente på å teste denne noe mindre og smidige ATV-en i Sveriges dype daler. Med sin litt lettere vekt og mindre størrelse ser vi frem til å se hvor mye denne japanske kvalitets-ATV-en kan klare, både for lek og arbeid. Vi ser frem til å dele våre erfaringer og innsikter med dere når vi setter denne Yamaha-maskinen på prøve.

LEVERING HOS BERNERS MARIN & MOTOR

Vi hentet Yamaha Kodiak 450 EPS hos Berners Marin og Motor i Östersund, en helt ny forhandler for Yamahas brede sortiment. Vi ble møtt av en sprudlende entusiasme fra Mattias, som gir oss en grundig gjennomgang av maskinens alle finesser og funksjoner. Mattias er like kunnskapsrik som engasjert og sørger for at vi føler oss klare for det eventyret som venter. Med maskinen sikkert lastet på tilhengeren, drar vi av sted med spenning og forventning på vår første tur. Dette kommer til å bli en kjøretur å huske!

LITEN OG SMIDIG

Et av våre første inntrykk av Yamaha Kodiak 450 EPS er hvor liten og smidig maskinen er, noe som virkelig merkes når vi navigerer oss gjennom kupert og tett terreng. Denne kompakte designen er definitivt en fordel når det kommer til håndterbarhet og fremkommelighet i vanskelig tilgjengelige områder. Samtidig legger vi merke til at den mindre størrelsen og lavere vekten kan påvirke råstyrken ved tunge arbeidsoppgaver som vi skal teste senere i sommer. Mens smidigheten gjør det enklere å komme seg frem og manøvrere, kan det bety at den ikke har samme kraftressurser som sine storebrødre når det gjelder virkelig krevende jobb.

VI TESTER KODIAK 450 KRAFTPAKKE LANGS GRUSVEIEN

Vi tester motorkarakteren på Yamaha Kodiak 450 EPS med noen svinger langs grusveien. Maskinen er absolutt ikke treg, men det merkes at denne lille bjørnen er mer tilpasset for gårdsarbeid og roligere turer. 450cc’en jobber for fullt, og til tross for at vi ikke oppnår noen høye hastigheter eller store svinger, dras smilebåndene likevel under hjelmen. Denne lille bjørnen kan virkelig gi en god latter og by på herlig kjøreglede. Til tross for at den er bygget for å være praktisk og pålitelig, viser Kodiak 450 EPS at den også kan gi en morsom og underholdende kjøreopplevelse, noe som gir tommel opp fra oss på Sledtrax.

KLAR FOR FLERE EVENTYR

Vi fortsetter videre inn i skogen og tester firehjulsdriften, som virkelig er en av de beste i bransjen. Muligheten til å låse den og bruke Yamahas eget override-system gir oss en ekstra følelse av kontroll og trygghet i terrenget. Servostyringen imponerer også, da den gir akkurat passe mengde tilbakemelding til styret, noe som gjør at vi enkelt kan navigere selv der skogen er som tettest. Smidigheten til Kodiak 450 EPS viser seg igjen å være uvurderlig. Vi ser frem til kommende rapporter når vi skal sette maskinen på prøve for arbeid og vedhogst. Denne lille perlen har allerede vunnet stor tillit hos oss, og vi kan knapt vente med å se hva den går for når det virkelig gjelder.

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen