Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

YAMAHA WOLVERINE ® RMAX™4 1000 – EN MANGFOLDIG MASKIN, FOR MANGE!

For de fleste av oss betyr en sport, en interesse, en hobby, også fellesskap og tid for å møtes og ha det gøy sammen. Med Yamaha’s Wolverine RMAX 4 1000 kan du ta med familie eller venner på sommerens alle eventyr, takket være plass til opptil fire voksne pluss last! En ypperlig mulighet til å tilbringe tid sammen og samtidig ha masse moro. Vi tar en første titt og prøvetur med den tosylindrede tusenkubikkeren gjennom skogens svingete veier.

Velkommen hjem!

Yamaha RMAX Wolverine 4 1000 ruller inn på tunet hjemme i Nästansjö, ved første øyekast ser vi et moderne, robust og luksuriøst utseende. De nye LED-frontlyktene med “evil eye” lampene gir maskinen et aggressivt utseende sammen med den kraftige frontbøylen. Men i tillegg til et bra utseende har frontbøylen også to forankrings- og festepunkter i stål samt et integrert vinsjfeste, hvis du vil eller trenger å trekke tungt! De solide Dirt Commander-dekkene på 30″ som sitter på 14″ aluminiumsfelger indikerer at denne maskinen kan takle mange forskjellige underlag med bra grep i bakken. For å øke framkommeligheten finner vi også kurvede A-armer sammen med sjenerøs bakkeklaring. Så selv om denne bil-inspirerte UTV-en som er traktor B-regget kan kjøres på trafikkerte veier, er den også klar for å takle tøffere terreng. Demperne fra FOX er vanskelig å overse; disse QS3 som vi finner både foran og bak er godt dimensjonerte for denne store maskinen, og du kan også justere dem i tre forskjellige innstillinger avhengig av hvor og hvordan du skal kjøre, praktisk!

Avskallet innside

Når vi ser inn i maskinen, føles det mer familiært og enkelt. Det er veldig nedstrippet med knapper og teknologi. Når du setter deg i førersetet, som for øvrig er overraskende behagelig, ser du til venstre for rattet en bryter hvor du kan velge tohjulsdrift, firehjulsdrift eller diff. Bortsett fra det er det bare å gi gass og velge hvilken gir du vil legge i avhengig av hvilken type kjøring som venter. Kjører du for eksempel tungt i vanskelig terreng, setter du inn lavgir for å hente ordentlig med kraft, høyere gir passer bedre om du skal transportere deg og det går litt raskere. Førermiljøet er som nevnt komfortabelt, da du også kan justere rattet etter deg som kjører, og også dine passasjerer sitter behagelig og har god oversikt takket være det åpne klimaet i Rmaxen. Det gir en frihetsfølelse samtidig som du sitter trygt, stabilt og komfortabelt.

Hva finnes under panseret?

Hvis vi går videre til innsiden av denne Yamaha Wolverine RMAX 4 1000, finner vi en helt ny 999cc DOHC 2-sylindret rekkemotor med 8 ventiler. Det er helt klart mulig å leke og sladde i en og annen sving med denne maskinen, til tross for at den er sperret og bare kan kjøres i 50 km/t siden den er traktor B-regget. Men vi føler helt klart at det ville være gøy å slippe løs alle hestene under panseret!

Flere bruksområder

Men ofte brukes kanskje en lignende maskin ikke bare for moro skyld, dette er en ypperlig arbeidskamerat som kan ta med seg opptil 272 kg i last om du legger ned og skyver frem baksetene. Perfekt hvis du trenger verktøy, utstyr eller skal frakte noe med større kaliber. Vil du ha med enda mer? Da er den forhåndsmonterte tilhengerkroken klar til å trekke last på opptil 907 kg. Perfekt hvis du for eksempel skal flytte tømmer, høyballer, stein eller kanskje du vil dra med deg en båt ned til sjøen?

Nytte og moro venter

Vi har ennå ikke utfordret maskinen til hva den er kapabel til å takle, men før neste rapport skal vi utforske ukjente veier og forhåpentligvis støter vi på morsomme og utfordrende overraskelser langs veien. Yamaha’en får dessverre ingen ferie da den også skal få jobbe på gården og assistere ved forskjellige prosjekter. Så la sommeren og alt som hører den til komme, vi er klare!

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen