Ta kontakt med oss

Produkter

509 KLESGUIDEN – OPPSUMMERING

I vinter har jeg kjørt med utrustning fra 509. Dette var min første sesong utrustet med 509 klær og jeg er utrolig fornøyd. Har det stått til forventningene? Hvilke fordeler og ulemper har jeg støtt på med dette utvalget av klær jeg har valgt. Det skal dere få lese mer om nå!

STOKE MONO SUIT SHELL

Dette er dressen jeg har kjørt med under årets sesong, en dress jeg var utrolig spent på. Den er laget i 5TECH™ pro 3 lags stretch material som har gjort dressen utrolig bevegelig og behagelig å kjøre med under hele vinteren. Den er vann og vindtett med 20k vannsøyle, noe som er en del mindre enn toppmodellene, men det skal sies at jeg har ikke hatt tilfeller hvor jeg har følt meg blaut, helt fantastisk! Nå på slutten av sesongen satt jeg stor pris på at den hadde flere områder hvor jeg kunne åpne opp glidelåser for mer lufting, da det kan bli varmt i finværet. Den har flere lommer rundt omkring, så tlf, skredsøker og eventuelle andre ting er ikke noe problem å få med seg. Med en pris på rundt 6000 kr og 3 års garanti så er denne dressen absolutt verdt pengene i mine øyne.

ALTITUDE 2.0 CARBON FIBER 3K OG AVIATOR 2.0 FUZION FLOW GOGGLES

Dette er den bestselgende andre generasjons Altitude hjelmen fra 509. Denne har vært en drøm å bære på hodet gjennom vinteren. Med en vekt på kun 1050g så er den veldig lite merkbar. Den har fidlock hakestropp som gjør det enkelt å ta av og på hjelmen, man trenger ikke ta av hanskene engang. 509 har forbedret hjelm-konstruksjonen slik at det å få festet gopro-kamera ikke ble problematisk. Denne hjelmen i kombinasjon med Aviator brillene ga meg et bredt synsfelt og samtidig en duggfri sesong. Med bra lufting så ble dugg på glassene kun et problem om jeg selv var klønete… Denne kombinasjonen koster ca 5700kr til sammen, noe som er i det dyrere prissjiktet, men samtidig en utrolig bra kombo!

RAID DOUBLE BOA BOOTS

Disse skoene er jeg utrolig fornøyd med, de har levert dag etter dag. Boa bindingene gjorde det å ta på og av skoene enkelt, samtidig som de var stabile og gode å ha på. Jeg ble aldri klam og våt i disse skoene, deilig! På de absolutt kaldeste dagene er det greit med litt varmere sokker, men ellers så kjørte jeg hele sesongen med sokker av polyester uten å fryse. Den robuste carbon yttersålen tålte stigtrinnene og ga meg godt grep gjennom sesongen. Med en pris på ca 3000kr så er disse å anbefale!

BACKCOUNTRY GLOVES

Som jeg sa i den forrige artikkelen om 509 klær så var varme hansker til transport etappene viktige for meg, det har jeg fått. Det endte med at jeg sjelden tok av meg disse hanskene da de var utrolig gode å kjøre med, selv under veldig aktiv kjøring. Kulden ble aldri noe problem da disse holdt meg varme hele tiden. Godt grep, vanntette og pustende er noen ord som beskriver disse hanskene veldig godt. Til en pris på ca 1000kr så må jeg si meg veldig fornøyd!

FACTOR PRO GLOVES

Her har du skikkelige tynne hansker som du garantert kommer til å like. Komfortable hansker med godt grep! Dette kan nok skyldes stretch materialet i hanskene. 509 sier også at de er delvis vanntette, og ja det er de. Men som de fleste er kjent med blir man blaut hvis man roter mye i snøen. Uansett, så er jeg nok en gang godt fornøyd! Disse koster ca 600kr.

OPPSUMMERT

Jeg har kjørt mange mil denne sesongen og tilbringt alle de milene med disse klærne, både varmt, kaldt, regnvær, snøvær og med mye vind. Alt i alt er jeg godt fornøyd med utrustningen fra 509, jeg har ikke noe jeg skulle sette fingeren på. De har levert kjøreklær med kvalitet! Noe jeg setter stor pris på!

Kjøpe 509 produkter:

SLEDSTORE

509

Fortsett å lese

Mer i Produkter

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen