Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 146” – EN SESONG RIKERE

Under hele vinterperioden har jeg hatt utallige dager på snøen og massevis av kjørte mil med min Arctic Cat Hardcore Alpha 146”. En sesong jeg absolutt kommer til å huske! Jeg hadde store forventninger til hvordan maskinen skulle oppleves, men var samtidig skeptisk da jeg aldri hadde testet dette merket før. Nå kan jeg med trygghet sitte her å skrive om mine erfaringer og mimre over en lærerik sesong! Under dette avsnittet er det nemlig det jeg skal gjøre, dele mine erfaringer med dere. Heng med!

Ascender plattformen

Ascender er navnet på chassiset som jeg kjørte denne sesongen, men som mange vet har de nå utviklet et nytt chassis, nemlig Catalyst. Ascender chassiset er utviklet og testet i flere år nå, så det er på tide å få noen forandringer fram. Og dette sier jeg ikke fordi Ascender er et dårlig chassis, absolutt ikke. Men det er alltid forbedringspotensialet. Catalyst chassiset vil være smalere, ha mindre vekt og være bedre bygd for oss førere. Ascender chassiset kan fort føles stort og bredt samtidig som den er en del tyngre enn konkurrentene.

Monorail

Arctic Cat Hardcore Alpha 146” har et understell med kun en enkel boggie skinne. Veldig spesielt, men også veldig smidig. Monorailen har gjort at maskinen har vært utrolig lett håndterlig og lettkjørt. Veldig smidig i tett skog blant annet. Noe annet jeg la merke til gang på gang, det var at det bygger seg opp veldig lite snø og is i boggien, noe som gjør at den reelle vekten holdes nede! Det er da ikke bare positive sider med monorailen heller, kjører du skråkjøring i bratte fjellsider så slipper beltet fort grepet og sklir ned slik at du blir stående med nesen oppover. Dette kan jo selvfølgelig ha en kombinasjon med at det er en kort maskin, men sammenlignet med andre maskiner så ble Arctic Cat’en vanskeligere å kjøre bratt med.

Hva med resten?

Fox QS3 demperne som sitter rundt om på maskinen har vist seg å være geniale, og noe som absolutt ikke trengs å byttes ut. God fjæring samtidig som at du kan justere veldig enkelt med kun 3 klikk. Power Claw beltet i kombinasjon med en Arctic Cat Hardcore Alpha 146” er jo som en drøm, hvertfall hvis du ønsker deg en lekfull maskin. På slutten av sesongen så fikk dette beltet virkelig vise sine kvaliteter og egenskaper. Med hard og kompakt snø så ble det likevel ingen problem å kjøre skiløft, gjøre vendinger, bowties og lignende. Veldig kult! Noe annet jeg vil ta opp er prisen, nå som skuter bransjen øker prisene sine på alle fronter, da blir det fort veldig dyrt med en ny snøscooter. Arctic Cat Hardcore Alpha 146” er derimot et veldig prisgunstig kjøp!

Problemfritt?

Nei, har nok som de fleste ikke hatt en problemfri sesong. Startet sesongen med å ta en variatorreim. Da jeg ringte Stjørdal Motorsenter om dette ville de ta den med inn for å se på variatorene. Det var nemlig noen justeringer som skulle til også var problemet løst. Vil med det samme takke Stjørdal Motorsenter for en utrolig service gjennom vinteren, de har vært til stor hjelp! Etter reim problemet var fikset så skulle en tro at det ville oppstå flere problemer i løpet av sesongen. Men neida, alle de andre problemene jeg har hatt har vært 100% selvforsynt. Strålende fornøyd!

Konklusjon

Det har vært en moro vinter med mange gode dager på snøen. Sitter du eller dere å vurderer en Arctic Cat Hardcore Alpha 146”, så kan jeg trygt si at den er verdt å prøve. Lekfull, moro, en maskin du kan stole på, billigere enn konkurrentene og tåler en trøkk!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen