Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA M8000 146” – FØRSTEINNTRYKK

En Arctic Cat Hardcore Alpha M8000 146” er hentet og klar for sin første tur, vi ser på værmeldingen og sjekker hvor det kan finnes bra med snø og gode skuter forhold. Borgafjäll er plassen vi lander på, vi pakker sammen og setter oss i bilen etter jobb sent på fredag. Med en kjøretur på rundt 7 timer én vei så ser jeg fram til å få testet hva denne maskinen er god for, hvordan er gassresponsen, hvor smidig og lekfull er den? Jeg som aldri har kjørt Arctic Cat tidligere har aldri vært mere spent på å teste en maskin noen gang. Dagene fram mot første kjøreturen har jeg brukt på og skaffe meg litt informasjon fra andre som har testet denne maskinen. De fleste har masse positivt og komme med men noen negative sider finnes også. La oss finne ut!

På tur til fjells!

Ledkjøring ble blant annet tatt opp som noe litt kronglete og vanskelig. Dette skulle visstnok være fordi vi kjører med en monorail. Lørdag morgen kler vi på oss og kjører ut på vei mot noe kult skogsterreng, leden står for tur og spenningen hos meg stiger. Men på denne led turen vi fikk opp til fjellet ble jeg faktisk overrasket over hvor god den faktisk var og kjøre, jo monorailen gjør den litt mindre stabil enn de som har to rails i boggien. Men å kjøre en humpete led med Fox QS3 dempere ble jo som en drøm. Det å ha god fart over den kuperte leden og bare stole på at demperne gjorde jobben sin føltes virkelig godt og betryggende! 

Smidig, lettkjørt og ikke minst lekfull

Hvis jeg skulle få beskrive Arctic Cat Hardcore Alpha M8000 146” med 3 ord så må det bli smidig, lettkjørt og leken. Da vi først kom oss på fjellet, fant vi oss noen myrer og små bakker for å leke i, så ble jeg fort overrasket. Det skal absolutt ikke mye til for å få med seg denne smidige skuteren akkurat hvor hen du ønsker. Ved små justeringer så følger skuteren deg akkurat slik du ønsker det. Det tar derfor ikke lange tiden før en føler seg komfortabel.

Da vi surfer oss videre i pudderet så er det vanskelig å ikke legge merke til hvor lett den reiser seg på belte. Du kan ha ganske bra tempo men ved et raskt tommelgrep rundt gassen så vil den fort opp! Dette kan jo selvfølgelig være både kult og veldig unyttig om en skal kjøre skikkelig bratt. Men stiller du om QS3 demperne i boggien til det hardeste så merker du at skiene ligger mer plantet. Dette er igjen en av den store fordelen med en Arctic Cat Hardcore Alpha M8000 146”!

Arctic Cat med kun 800cc motor til totakteren

Arctic Cat har desverre ikke kommet med noe mer enn en 800cc motor per dags dato, men det skal sies det at det føles som mye mer! I denne maskinen sitter jo en selvjusterende Adapt variator som gir ut en utrolig respons når du trykker på gassen. Dette sammen med en godt utviklet 800cc motor og powerclaw belte gjør at det er mer enn nok krefter å hente. Alt dette tilsammen kommer veldig godt med i alle tilfeller, når du for eksempel kjører i bratt terreng med mye skog og er av og på gassen veldig ofte, så hjelper det utrolig mye med kvikk respons! En veldig bra maskin rett ut fra kartong!

Oppsummering

En lekfull og smidig skuter er det jeg beskriver Arctic Cat Hardcore Alpha M8000 146” som. En god skuter ganske komplett fra kartong og til en mye penere pris enn de andre merkene i bransjen. Er det noe jeg skal ta den på så tidlig så må det være kjøling, da vi kjørte led opp og ned fra fjellet blir den fort varm og måtte derfor kjøres av leden for å kjøles ned. Men det skal jo sies at dette er en skuter laget for løssnø og i de rette forholdene vil ikke dette problemet oppstå, men kan bli et irritasjonsmoment ved lange transportetapper.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med Cat’en og gleder meg til å kjøre og teste den under denne sesongen. Dere som leser kan også se flere tester og artikler av akkurat denne maskinen gjennom vinteren! See you in the mountains!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen