Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SCOOTERHELG PÅ FJELLET MED YAMAHA TRANSPORTER LITE 2UP

Savnet etter årets første helg på fjellet er stort! Vi ser frem til å teste Yamaha Transporter Lite 2up for å se hva den går for. Dessverre viser termometeret rundt tjue minusgrader, men hva gjør vel det? Vi planlegger en tur ut i fjellet og tar vare på de få timene med lys som januar har å by på. Vi håper det er noe varmere i skogen og på høyere høyder. Selv om det føles modig å ta seg ut når det er kaldt, er det som regel som en treningsøkt, fantastisk deilig når man kommer inn etter en stund ute i frisk luft.

En lett og smidig snøscooter

Vi tar med oss ​​en lettere pakning for å kunne ta lunsj under turen. Det er god plass når datteren min og jeg sitter sammen på Yamaha Transporter Lite 2up. Scooteren er lett å starte ved hjelp av el-starten, selv om det er kaldt ute. Motoren har en sylinder som gjør at den føles smidig og lett å håndtere, for ørene som er vant til motorer kan dette også høres på lang vei. Som navnet avslører er “Transporten” utstyrt med et komfortabel dobbeltsete som har solide håndtak der passasjeren sitter stabilt bak deg som sjåfør. Den har også et stort lastestativ på tunnelen hvor vi spenner fast dagens lunsj.

Jakten på høyere høyder og solen

Vi følger den svingete leden gjennom skogen og over sjøer for til slutt å komme opp mot fjellet. Bak trærne skimter vi solen hvor stråler har begynt å strekke seg over landskapet. I januar er solen så etterlengtet, forhåpentligvis kommer vi høyt nok til å se den lyse opp den magiske fjellverdenen. Yamaha Transporter Lite 2up er lett å kjøre langs den ikke fullt så godt preparerte leden. Snøen har falt kraftig de siste dagene, noe som gjør at leden ikke er så godt preparert som i siste del av vintersesongen.

Selv om leden er noe sporete og ujevn, føles den trygg og vi kommer høyere og høyere mot fjellet, hvor viddene er uendelige og visker ut mot himmelen. Det er lett å holde kontrollert gass som også gjør maskinen lett å styre. Beltet har godt grep og det er ikke noe problem å dra ned hastigheten på vei opp for å planlegge kjøreretningen.

Uberørt snø så langt øyet kan se

Det spiller sannsynligvis ingen rolle hvor mange ganger man har sett de samme vyene. Det er vanskelig å få nok av dem, det er like vakkert hver gang! De enorme fjellviddene hvor urørt snø ligger så langt øyet kan se. I dag klarte januarsola å stige over horisonten og temperaturen har steget etter hvert som vi har fått høyde. På toppen av en fjellskråning skifter barna sko til skistøvler og tar på seg slalåmskiene, de har fått kjøre opp i sleden bak familiens andre “ekipage”.

Med solens glødende lys begynner vi sakte å kjøre nedover fjellet igjen med Yamaha Transporter Lite. Scooteren føles lettkjørt og komfortabel selv i den uberørte snøen som ikke er for dyp. Barna er foran oss på slalåmski og får sesongens første offpist-tur ned det uberørte fjellet.

Sesongen har bare begynt!

Det er med et stort smil under hjelmen jeg ser meg rundt, det er ganske fantastisk alt dette vi har å oppleve på scootersete og den tiden som nå faktisk venter oss alle. En tid med pølsegrilling, varm sjokolade og mye friluftsliv som energioppladning i helgene. Alt dette som belønning og motvekt etter de intense dagene i arbeidsuken. Det beste er at sesongen akkurat har startet og vi har alt det fantastiske foran oss. Hei helgen, du er snart her igjen. Jeg håper å se deg ute på leden i vinter!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Les mer hos YAMAHA

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut AMOQ

Sjekk ut tillhengerne fra BRENDERUP

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen