Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT RIOT X 8000 – SESONGPREMIERE

Når første juledag ble en realitet var magen full av julemat, julegavene var åpnet og man var klar for å endelig kunne sette seg bak styret, denne gangen på en Arctic Cat Riot X 8000 som jeg har vært så heldig å låne av Arctic Cat Sweden. Sesongpremieren er alltid spesiell, og denne anledningen var heller ingen unntak. Med en fresh maskin, ny utrustning fra Klim og en noenlunde robust sjåfør var man klar for sesongens første tur!

Sesongen er på G!

Med begrensede og minimale snøforhold ble det en dempet premiere, men i likhet med fotballspillerens sesongoppkjøring, var det greit å ta det rolig for å kjenne litt på kula. Arctic Cat Riot X 8000 som er definert som en crossover maskin i segmentet til Arctic Cat, gjør at man har mulighet til å leke seg ute i løssnøen, samtidig som at ledkjøringen blir en lek i seg selv.

Med en justerbar 39,5-41,5 framvagn i kombinasjon med FOX 1,5 ZERO QS3 dempere ble det en helt ny og annen opplevelse å suse bortover leden. I kontrast til mere nervøse mountain maskiner på disse partiene, kommer virkelig denne stilrene katten til rette. Dog er jeg spent på hvordan denne bredden vil føles ute i tett skog og mer krevende terreng.

Kjemien sitter inne

For en som tidligere har spandert mye tid på Polaris maskiner, kjenner man seg fort igjen på Arctic Cat Riot X 8000. Med en noe lik kjørestilling, som oppleves stabil og godt plantet på jorden blir den enkel å bli klok på. Gassresponsen føles veldig bra, og jeg må her igjen påminne meg selv om at dette faktisk “bare” er en 800. Jeg er med flere veldig imponert over kraften man henter ut av denne motoren sammen med den vellykkede kalibreringen av variatorene. Med litt finpuss er det sikkert enda mere å hente, men så får man spørre seg selv om det i hele tatt er nødvendig?

Det beste fra begge verdener?

Det var fantastisk å endelig komme i gang, tross bitende -20 kuldegrader. Lukten av bensin og totakts-maskiner var etterlengtet, og det var deilig å endelig kunne trykke gassen mot styret igjen. Førsteinntrykket av maskinens kapasitet på leden er i helhet veldig positivt, men ettersom Arctic Cat Riot X 8000 er en crossover maskin, så gleder jeg meg virkelig til å teste denne i løssnøen. Etterhvert blir også dette forhåpentligvis en realitet, så stay tuned for en ny artikkel av denne katten i nytt miljø. So far so good!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, ta en titt KLIM

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

STJØRDAL MOTORSENTER

Les mer på Arctic Cat

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen