Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT M600 A1 154” – EN HEFTIG KATT

Kjøreturen med vår Arctic Cat M600 A1 154″ fortsetter og vi har nå måttet teste hva maskinen er i stand til i stadig tøffere terreng. Denne lette maskinen for løssnø har blitt utfordret på alvorlige bratter og har bydd på mye rampete kjøring. Bli med oss ​​for denne fartsfylte delrapporten av vår langtestmaskin i Catalyst-chassiset!

Klar for action!

Under tidligere kjøringer med vår Arctic Cat M600 A1 154” har vi tatt det litt tregere for å bli kjent med maskinen og få en myk start på selve maskinen. Men med dette bak oss var det nå på tide å ta på seg de harde hanskene og se hva katten går for. Vi har derfor rettet blikket mot bratte bakker og tett skog for å se hvordan maskinen takler teknisk kjøring, nå er det opp til bevis.

Når vi kjører opp de bratte bakkene hyler den sprudlende 600-motoren videre med et stabilt turtall på 8150 o/min og det føles som om C-tec 2-motoren står på pallen for alt som kommer i veien. Den føles sterk og har god gassrespons når du holder turtallet oppe. Skiene ble imidlertid bare løftet høyere og høyere. Selv om vi har økt fjærspenningen på den bakre støtdemperen i boggien, presses ikke skiene ned i bakken og resultatet blir en rampete tur opp bakken. Skal du senke skiene finnes det et middel, en overhaling av demperne eller en oppgradering til dårligere modeller med justerbar kompresjon. Så er dette selvsagt en avveining der løssnøegenskapene veies opp mot lekenhet og i originalversjonen er dette en skikkelig rampete katt.

Den smidigste katten noensinne!

Ser vi bort fra egenskapene ved å ta seg lengst opp i bratta og heller fokuserer på kjøreegenskapene for teknisk skogskjøring, så er det tydelig for oss at Arctic Cat har laget en skikkelig skarp løssnøscooter. Dette er uten tvil den mest smidige katten noensinne, og den sentraliserte massen er sannsynligvis en del av løsningen på det. For den føles både jevnere enn forgjengeren, men også mer stabil. Når du kjører gjennom skogen føles maskinen veldig fleksibel og medgjørlig.

Akkurat som med tidligere modeller med Monorail kjører du mye med å flytte vekten mellom trinnene, du kan si at du styrer mye med føttene og da har fotplasseringen en ganske stor betydning. Monorailen er også en av komponentene som virkelig skiller scooteren fra konkurrentene. For kjøreegenskapene påvirkes mye, noe som har mange fordeler i løssnøen, men som også kan være utfordrende i starten. Tidligere har vi erfart at motorrailen kan føre til at uerfarne førere legger seg ned på sidedekselet i starten, men slik er det ikke lenger. Nå har vi en mer balansert maskin å spille med!

Utstyrt for lange dager

Vi har også valgt å montere en High Country tunnelbag som meget enkelt monteres på det integrerte ATACH-systemet. Du klikker raskt baggen der og om du vil kan du også låse festene med tilhørende nøkkel. Tunnelbaggen er på 21 liter, som er nok til å ta med ting til en dagstur. Den har et ferdig feste for en spade og en veldig slank profil. Arctic Cat har lykkes godt med designet, tunnelbaggen sluker mange saker og vi har til og med fått kamerautstyret i vesken som tilsynelatende er veldig slank. Men selv solen har sine flekker og en detalj vi synes er verdt å nevne når det gjelder akkurat dette utstyret er at den stikker litt ut fra tunnelen, akkurat der hælen havner når du står bakerst i trinnet. På bratte stigninger kan man derfor kjenne at sekken er der. Ellers er det en veldig fleksibel løsning som har fungert bra for vårt bruk så langt.

Klippet og skjært for avansert skogskjøring

Når vi nå har klart å kjøre litt i skogen med maskinen, kan vi konstatere at lekenheten til vår Arctic Cat M600 A1 154″ er imponerende høy! Til tider føles det mer som om vi kjører en 146″ modell da det er lett å løfte skiene over bekker og andre hindringer som skal passeres. Da gjør du hopovers eller bowties uten problemer, noe vi før sesongen ikke trodde var mulig på denne 600cc-maskinen. Vår forventning var at dette skulle bli en ren løs snøscooter som “bare” tar en til topps. Men nå vet vi at Arcticen kommer deg dit med et smil om munnen.

For å konkludere

Om vi ​​synes M600 A1 154” føles like leken når snøen blir mer kompakt gjenstår å se og er selvsagt noe vi kommer til å følge opp i fremtiden. Men inntil da skal vi nyte kjøreturen og fortsette å samle inntrykk. Følg med på neste artikkel når vi oppsummerer sesongen med denne langtestmaskinen fra Arctic Cat!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut FXR

Les mer SLEDTRAX TESTER

Les mer Arctic Cat reportasje

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

TURBOKARLSEN

MOBIL AS

MOSJØEN ANLEGG OG UTLEIE AS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen