Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SKI-DOO FREERIDE 146” TURBO – ET HAV MED MULIGHETER

Sesongen går fort og det er på tide å utruste vår Ski-Doo Freeride 146” Turbo med noe tilbehør. Når en skaffer seg en helt ny snøscooter så er det ikke uvanlig at folk velger å legge penger på litt ekstra tilbehør til maskinen. I år har jeg valgt å utruste min Freeride med et par ting jeg virkelig setter stor pris på, som også har kommet til stor nytte gjennom lange dager i fjellet. Tenker du å kjøpe deg for eksempel en BRP maskin så vær ikke redd, de har et hav av tilbehør og muligheter for din snøscooter.

Bensinkanne

På starten av sesongen er kanskje denne litt unødvendig, men inne i den perioden vi nærmer oss nå blir det utrolig lange dager med masse kjøring, og da er ikke litt ekstra bensin dumt. Om du så er eventyrlysten og kjører en del lengre turer kan 14,5 liter ekstra bensin være en lifesaver.

Med BRP sitt geniale Linq-system så er det enkelt å ta av og på bensinkannen. Noe annet smart med denne er at du kan sette Linq-fester på toppen av bensinkannen slik at du f.eks kan montere en tunnelveske på toppen.

Tunnelveske

Så kommer vi til denne godsaken, nemlig Linq Pro-Bag. En tunnelveske som rommer hele 30L. Den har også samme geniale montering som bensinkannen hvor du klikker den enkelt av eller på med Linq-systemet. Perfekt for min Ski-Doo Freeride 146” Turbo da den tar veldig lite plass om du har med deg lite, men samtidig så kan du pakke med deg en hel del og fortsatt få plass. Vanntett og enkel tilgang med plass til spade på toppen av vesken.

T-motion justerbar balatareim

Dette her var et av de tilbehørene jeg gledet meg mest til å teste. Hvor stor forskjell utgjør det med slakk eller stram balatareim? Det er faktisk en markant stor forskjell selv på en 146″, og selv om jeg er glad i å ha skiene i været så kommer denne til god nytte. Spesielt de dagene med en del pudder hvor vi beveger oss i litt brattere terreng. Et genialt tilbehør som lar deg endre karakteren når du vil og hvor du vil.

Linq seteboks

Selv med tunnelveske så kommer denne seteboksen til god nytte, du får 4,6L kapasitet bak sete med dette tilbehøret. 30L som tunnelvesken har kapasitet på burde være nok, men jeg skaffet meg denne seteboksen fordi en drikkeflaske og enkel snacks passer perfekt i den. Den er utrolig smidig med sin lave utforming og enkel og åpne for å raskt komme seg fram til drikkeflaska eller en protein-bar.

Grip-plates

Min Ski-Doo Freeride 146” Turbo blir mye brukt til hopp og ganske hard kjøring. Da er det helt optimalt med litt ekstra feste til føttene slik at du ikke mister grepet i luften. Derfor falt valget på BRP sine egne grip-plates som enkelt monteres hvor du vil langs tunnelen med et par pop-nagler. Etter noen mil bak styret med disse føler jeg meg avhengig, helt fantastisk godt grep og en føler seg fort mye tryggere på grepet, spesielt trygt når du henger i luften.

Öhlins – Samme kvalitet som ekte gull

Öhlins har den siste tiden ekspandert og blir bare større og større over hele verden. Ekstremt kult og blant annet se de store profilene i USA som Caleb Kesterke kjøre med disse demperne. Selv har jeg aldri testet Öhlins tidligere og passet derfor ekstremt godt å putte 2stk fram i forstillingen på min Ski-Doo Freeride 146” Turbo.

Førsteinntrykket etter noen mil med disse er ikke annet en bra, de svelger harde landinger og ujevne leder på en måte som gjør snøscooterkjøringen enda kulere. Enkel klikk-justering gjør det behagelig og skulle endre karakter på maskinen etter behov. Og med en vakker gull farge så skiller du deg umiddelbart ut blant mengden.

Oppsummering

Tilbehør til snøscootere er ikke bare gøy, men samtidig vanskelig, med et hav av valgmuligheter så er det ikke enkelt å vite hva som passer deg best. Men det som er helt sikkert er at BRP sitt tilbehør sortiment er gedigent og finner du ikke det du leter etter der, så finner du det nok aldri. Jeg er imponert over alt tilbehør jeg har valgt og er veldig fornøyd. Min Ski-Doo Freeride 146” Turbo er klar for flere flotte dager på fjellet og flere eventyr!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut FXR

Se litt SledtraxTV

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen