Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

ARCTIC CAT M600 ALPHA ONE 154”

Når snøen ligger dyp og februarkulden har satt seg fast, varmer det godt når vi får høre at enda en langtestmaskin er klar til å hentes. Denne gangen er det Arctic Cat M600 A1 154”, i det nye Catalyst-chassiset, som vi skal sette tennene i. Med en helt ny plattform full av ny teknologi skal Arctic her ha den beste mulige løssnømaskinen. Med dette i bakhodet satte vi raskt i gang testen. Våre første inntrykk og tanker kan dere nå lese om i den første delen av langtesten!

Tid for å hente den nye katten!

Da vi fikk beskjed om at maskinen var klar til å hentes, tok det ikke lang tid før vi gikk gjennom dørene til Maskincenter i Nord, som er den nye Arctic Cat-forhandleren i Skellefteå. De er faktisk såpass nye at lokalene fortsatt er under ferdigstillelse. I rushet like før stengetid ble vi godt mottatt av Johan Sundbom, som viste oss maskinen og fortalte om planene de har for fremtiden. Det er virkelig engasjement og driv bak denne satsingen, og vi ser frem til “innflyttingsfesten” i denne nye butikken. Et fast håndtrykk senere er vi klare til å laste vår Arctic Cat M600 A1 154”, og vi setter umiddelbart kursen mot snøsikre områder i innlandet.

Første starten, første svingene

Med en helt ny maskin planlegger vi en ganske rolig første tur. Delvis for å bli kjent med maskinen, men også for innkjøringens skyld. Derfor tar vi snart våre første svinger på de vide og åpne myrene som fører oss til mer krevende skogskjøring. Men før vi kommer ut på den første myren, går det kalde frysninger gjennom kroppen. Maskinen går ikke over 6500 omdreininger. Er det noe galt med snøscooteren, eller er den kald til tross for at måleren viser god motortemperatur? Vi fortsetter noen hundre meter til, og plutselig har vi fullt register på motoren. Det viste seg senere å være en del av innkjøringsprogrammet, som hindrer deg i å belaste motoren hardt de første omdreiningene. En god måte å lure undertegnede på i alle fall, og med dette bak oss svinger vi videre på myrene og svingene, og de blir bare trangere og trangere.

Overraskende morsom maskin!

Når vi smyger oss frem med denne Arctic Cat M600 A1 154”, er det med en herlig dyp brumming fra 600 C-TEC 2 motoren. Et kraftig innsugslyd får den til å høres virkelig rå ut. Når vi øker omdreiningene over 7000, blir det en helt annen sang, og den hissige 600-kubikkeren går over til en sang som får 154” belte med 66 mm høye kammer til å spinne kraftig. Vi blir smått overrasket når vi innser at vi kan kjøre på vendehjulene nede på flat mark. Vi har riktignok lagt merke til at det er ganske mye trykk på centerdemperen, men at kraften i belte skulle være såpass kraftig fra denne motorpakken med 125 hestekrefter, det hadde vi ikke forventet. En hyggelig overraskelse rett og slett, som øker morofaktoren betydelig.

Løssnøegenskapene da?

Med noen mil bak styret tar vi de første svingene inn i tettere og mer krevende terreng. Nå må motoren jobbe på fullt, og ved 8150 RPM hyler Arctic’en frem med skiene i luften. Sannheten er at vi må jobbe for å holde skispissene nede og bygge fart. Nå innser vi at vi må prøve oss frem med støtdemperinnstillingene for å håndtere dette. For selv om det er latterlig morsomt å færdes frem med skiløft, vil vi ikke gå på kompromiss med klatreegenskapene. For det er en egenskap vi verdsetter høyt når det gjelder løssnøscootere. Og selv om dette “bare” er en 600, gjør vi ingen unntak fra våre forventninger. Med det sagt fungerer M600’en veldig bra for kjøringen vi har planlagt for dagen, og vi takler uten problemer alle bakkene vi tar oss til.

Vi fortsetter kjøringen og må nå huske på at dette er en ny maskin. Vår første tur ble i dette tilfellet en to-dagers tur og resulterte i ca. 15 mil kjøring. Det er 15 herlige mil som har imponert oss med hva Arctic Cat har kommet med. Men en detalj overrasket oss, og det er at vi hadde et drivstofforbruk på over 4,5 liter per mil. Dette er et høyt tall selv for maskiner av større kaliber. Selv om all kjøringen ble gjort i uberørt terreng, pleier vi å se lavere tall enn dette når det ikke er snakk om teknisk kjøring eller ekstremt dyp snø. Om dette er et resultat av innkjøringsprogrammet, gjenstår å se under kommende turer, men det er en parameter vi vil følge opp.

Oppsummering

Arctic Cat M600 A1 154” er virkelig en kapabel maskin, med overraskende lekenhet markerer Arctic Cat seg som en skarp konkurrent blant dagens løssnøscootere. Om alternativet med 600 kubikk er det opplagte valget for akkurat deg, lar vi være usagt. Men vi utfordrer deg til å prøve en, for det er en herlig opplevelse, og det føles ikke som en snøscooter dedikert for nybegynnere. Dette er en fullverdig løssnøskuter som har tatt seg ut på markedet!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut JETHWEAR

Les mer SLEDTRAX TESTER

Les mer Arctic Cat reportasje

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifte

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen