Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SKI-DOO FREERIDE 146″ TURBO – 50 MIL MED INNTRYKK OG OPPLEVELSER

Da har vi hatt tid til å kjøre 50 mil med dette beistet og jeg er virkelig imponert over denne maskinen. Årets Ski-Doo Freeride 146” Turbo er i mine helt klart den beste Freeriden vi har sett fra Ski-Doo, ikke gigantiske endringer i år, men heller små endringer som utgjør masse! I denne artikkelen så skal vi dykke dypere inn på mine opplevelser så langt i sesongen.

Kvalitet, finish og null problemer

Med mange forskjellige maskiner og velge mellom er jeg så langt veldig fornøyd med maskinen. Det er som sagt den beste Freeriden jeg har prøvd. Med en god del timer og hele 50 mil bak styret så har jeg foreløpig ingenting og sette fingeren på. Maskinen holder til forventningene og Ski-Doo Freeride 146” Turbo er en maskin som når toppkarakter når det gjelder kvalitet og finish! Turboen fortsetter og mate på fint, motoren går klokkerent og det virker som en solid maskin.

10,25” display og BRP GO

Ser vi bort fra motorikken og selve snøscooteren finner vi her et ganske nytt 10,25” display fra Ski-Doo. På skjermen finner vi alle instrumenter som turtall, hastighet, temperaturer osv osv. Kobler vi til mobilen så får vi også opp kart med leder og hvor vi kan se høydeforskjellene i naturen. Dette er noe som kommer til nytte, siden vi må koble til mobilen så har Ski-Doo laget en mobilholder med skumbeskyttelse som du finner i hanskerommet, genialt slik at du beskytter mobilen best mulig.

Men det at du faktisk må koble mobilen til med ledning og ikke kan få det til med bluetooth er litt skuffende. Skjermen kan også bli vanskelig å bruke når det legger seg snø og vann på den. To ting vi gjerne skulle sett bli bedre i framtiden.

Endre karakter med et enkelt knips

De 50 mil jeg har lagt bak meg har gitt meg mye kunnskap om denne maskinen. Noe en setter stor pris på er hvordan vi enkelt kan endre karakteren i skuteren veldig fort og enkelt. På Ski-Doo Freeride 146” Turbo kan vi for eksempel koble av og på stab-staget på bare noen få sekunder. Dette gjør at du dag for dag, time for time, minutt for minutt kan endre hvordan du vil at skuteren skal reagere på terrenget. Med 3-klikks justering på alle dempere så kan vi også veldig enkelt påvirke hvordan maskinen skal oppføre seg på for eksempel led, mye snø, bratt terreng eller om en vil kjøre belte på en flat myr. Med hjelp av BRP sitt sortiment av tilbehør og geniale LinQ-fester kan vi her også endre karakteren på forskjellige måter, men dette skal vi prate mer om senere.

Oppsummering

For å oppsummere 50 mil med Ski-Doo Freeride 146” Turbo så vil jeg kort fortalt si at dette er ikke bare en leken og kraftfull skuter, men også en allsidig skuter med flere egenskaper og potensial til så mye. I neste artikkel skal vi ta dere gjennom litt tilbehør og ekstrautstyr til maskinen, ikke fordi vi trenger det, men for å tilpasse den til mine behov og ønsker. Følg med!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut FXR

Se mer SledtraxTV

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen