Ta kontakt med oss

Produkter

KLESGUIDEN – 509, SCOTT & TOBE

I denne rapporten skal vi ta gå gjennom sesongens kjøre utrustning fra 509, Scott & TOBE. 3 merker undertegnede hadde lite erfaringer med før sesongen braket løs, og etter en sesong bak styret, både i Nord-Amerika ved 2 anledninger og i de svenske skoger med stor hyppighet, sitter man igjen med mange erfaringer. Har man holdt seg tørr, komfortabel, og varm når man ønsker det? Heng med i dagens artikkel så tar vi rede på det!

509 Allied Mono Suit

Med en svært konkurransedyktig pris, på ca 6000 kr, og henholdsvis 2000 kr mindre enn toppmodellen Ether, blir Allied Mono Suit et svært godt alternativ når jakten på en ny snøscooterdress begynner. Ettersom dette er et billigere alternativ enn toppklassen, kommer den også noe kortere med tanke på vann og luft, og stoffet føles naturligvis mindre ‘premium’. Men til prislappen så er dette absolutt en monosuit i øverste sjiktet av sin kategori.

509 Freeride Gloves

Med markeds/industri ledende grep og holdbarhet (ifølge 509), vanntett og pustende Hipora membran, 70 g bakside og 40 g håndflate Thinsulate isolasjon har disse vært en svært kompetent partner for krevende skogskjøring. Med en prislapp på ca 1000 kr tilsier dette at dette skal være et produkt med god kvalitet, og det kan jeg absolutt si meg enig i.

509 RAID Singel BOA

Er du ute etter nye sko og har et budsjett på ca 3000 kr, så havner RAID Singel BOA på listen over potensielle kandidater. Spytter du inn 700 kr ekstra, så vil Double-varianten erstatte denne. Forskjellen er enkelt og greit som navnet tilsier; 1 vs 2 BOA fester. På Singel varianten har du kun én på framsiden, men dette burde vel holde i massevis? Svaret er et soleklart ja, og jeg har ikke følt at jeg har manglet noe denne sesongen. Med 600 g Thinsulate skal den holde deg varm og tørr, og det har den gjort med bravur. Rugged High Carbon såle skal være nok til å tåle de aggressive stigtrinnene, men samtidig ‘soft’ nok til å gripe både snø og is, disse har riktignok fått seg en god del slitasje etter mange kjøreturer, men holder nok et par sesonger til!

509 Altitude 2.0 & 509 Sinister X7

2.0 varianten av Altitude skal være lettere, sterkere og mer komfortabel takket være en ny glassfiber-konstruksjon. Med FidLock magnetisk feste, ‘Breath Box’ (som kan fjernes om ønskelig) og et feste dedikert til GoPro er du garantert en heftig opplevelse, som til og med kan fanges på film! Med en vekt på 1200 g, er den noe tyngre enn karbon-varianten som har en noe høyere prislapp, og dette kan være en viktig faktor for mange etter flere timer med denne vekten som en belastning. Jeg personlig har ikke hatt noen problemer med dette etter en herlig dag på fjellet. 509 lover en perfekt passform med briller fra de selv, som tar oss videre til: Sinister XL7.

Disse brillene i kombinasjon med hjelmen har virkelig imponert meg, ikke bare ser de utrolig bra ut, men de fungerer veldig, veldig bra! Jeg kjører 95% av tiden med gule linser, ettersom det bare har blitt en vanesak, og ‘glasset’ puster enormt bra, som bidrar til mye glede i skogen. De røde linsene har også fungert like så bra, men her er det kun fargevalget som er annerledes etter smak og behov. Det magnetiske systemet funker som det skal og gjør det svært enkelt å bytte imellom, skumgummien er veldig behagelig og både hjelm og briller sitter perfekt! Drøye 1200 kroner for disse brillene, det er de verdt i mine øyne!

Scott M’S Snow Flex Dryo

Også her finner man 10K/10K vann- og pusteegenskaper, både på jakken og buksen. Scott mener dette er den perfekte komboen for aktiv løssnøkjøring som byr opp til dans med maksimal bevegelsesfrihet takket være ‘full-stretch’ skall konstruksjon. De virker stilrene, svært praktiske og med en pris på henholdsvis 4500 (jakke) og 3500 (bukse) kroner, skal dette være produkter av høy kvalitet. Dette har det absolutt vært, og dette er en kombinasjon som har slått underfra og imponert stort! I tillegg ser de veldig freshe ut. Look good, feel good!

Scott Prospect Goggles

Prospect brillene ser veldig lovende ut, de kommer uten batteri, og har dermed også en mer beskjeden prislapp på 1500 kr, men som faktisk er i toppklassen når det gjelder denne kategorien. Med et bredt synsfelt skal man kunne se alle hindringer, 100% UV-beskyttelse, NoFog Anti-Fog linse behandling, Lens Lock System, 3 lags ‘foam’ og nesebeskyttelse for å nevne noe, blir dette en svært attraktiv kandidat! Disse brillene har også imponert, men jeg skulle gjerne prøvd dem i kombinasjon med Scotts egne hjelm for perfekt passform.

TOBE Vivid Jakke & Bukse

Stellet fra TOBE ble min favoritt under hele sesongen, og ble også det naturlige valget når man skulle ut å reise og kun pakket med seg en utrustning. Plaggene er utrolig lette, smidige, 100% vind- og vanntett skall, vanntette zippers, og ventilasjonsluker dersom svetten begynner å ta overhånd.

For denne komboen er vi oppe å nikker på 10 000 NOK, men dette kan i høyeste grad forsvares, da dette er kvalitets greier fra det øverste sjiktet. Stellet har holdt meg både varm og tørr under hver eneste dag, og den flotte blåfargen har fått mange oppløftende kommentarer fra resten av Team Sledtrax. Jeg har ingenting å sette fingeren på, og etter en sesong med mye bruk, er det fortsatt masse klær igjen. 10 av 10!

TOBE Capto Mid

Etter mye skryt å høste på Vivid jakke og bukse komboen, var disse hanskene mer skuffende. De har absolutt fungert bra, og man har holdt seg varm og tørr, for det de er laget for, men innerstoffet trekker ned voldsomt. En liten bit av fukt og hanskene sitter klistret på hånden og kan være tricky å få av, samtidig som de oppleves ubehagelige. For en lavere prislapp kan man godkjenne dette, men til en pris på 900 NOK finnes det bedre alternativer der ute!

Kjøpe 509 produkter:

SLEDSTORE

509

SCOTT

LES MER OM PRODUKTER

Fortsett å lese

Mer i Produkter

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen