Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

MOONBIKES- EN VINTER AVSLUTTET PÅ EN ELEKTRISK SNØSYKKEL!

Vi har blitt møtt av mange hevede øyenbryn den siste vinteren da vi stille fløt sammen med bransjens første elektriske snowbike etter løyper og innsjøer. Vi har måttet svare på nysgjerrige spørsmål fra de vi har møtt, hvordan er den å kjøre? Hvordan går den i snøen? Går den fort? Spørsmålene har vært mange og interessen har vært stor, det er nå på tide å rette opp noen av disse spørsmålene i en oppsummering om vinteren med Moonbikes.

Det var med stor nysgjerrighet vi fikk en gjennomgang av sykkelen med Moonbikes representant Mattias i begynnelsen av desember. Etter gjennomgangen fant vi ut at den moderne Moonbike’n ikke er så komplisert for deg som bruker. Som med alle maskiner må du som fører se over maskinen visuelt før du kjører slik at alt ser bra ut. Ikke la batteriet stå ute i ekstrem kulde, og hvis du kjører batteriet tomt, sørg for å lade det, ikke la det være tomt. Med andre ord samme forhold som alle produkter med litiumion-batterier og enkelt for deg som eier å holde i gang.

Hvordan er den å kjøre?

Moonbikes er et slankt og lett stykke, som ikke bare letter de gangene du må laste sykkelen, men også når du kjører. Til tross for at undertegnede ikke er en erfaren motocrosskjører kom jeg raskt overens med snowmobiken, styret brukes ikke så veldig mye når man svinger, men det gjør man ved å lene kroppen. Med noen centimeter nysnø kan du enkelt kjøre og “surfe” deg fram, er det mellom 15-20 centimeter løst på toppen, holder den fortsatt god fart og moro-faktoren er skikkelig høy. Det er lett å stoppe ved en innsjø å sikksakende leke i snøen, det er gøy og gir en stor følelse av frihet. Under normale snøforhold er løypekjøring med Moonbikes gøy, og de 42 km/t som maskinen gjør er mer enn nok ettersom løypene er til tider svingete.

Funfaktor

Vi må ærlig talt si at vi var litt forundret over hvor gøy sykkelen ville være, men bruksområdet var lettere å forstå og se poenget med. Det vi har lært så langt i vinter er at det ikke skal så mye til for å ha mye moro på en moonbike, det kreves ikke så mye snødybde og terrenget trenger ikke være like utfordrende. Bakker og små kuler er god kjøring da du enkelt kan gjøre mindre pillow-pops, bakkekjøring er gøy og kan gjøres ganske bratt hvis snøen ikke er for dyp. Det at du også gjør dette nesten helt lydløst er en ganske kul følelse.

Hva passer den til?

Vi har sagt det før og ønsker å si det igjen, dette er ikke en snøscooter bare fordi den er registrert som en. I løpet av vinteren brukte vi i Sledtrax den dels til lek, men også til å frakte oss fra punkt A til B på en stille og luktfri måte. I tillegg til fornøyelse passer Moonbikes for blant annet hytteeieren eller isfiskeren, har du en større gård er dette et godt og enkelt transportmiddel som er billig og lett å holde i gang. Performance-batteriet som står på snowbiken til undertegnede skal holde i 2,5 timer, kjører du løyper og transporterer deg, merker du at batteriet varer lenge, men vi må innrømme at vi ikke bare kjørte løype på et fullt batteri. Når du provoserer sykkelen i usporet terreng og det går tungt, trekker selvfølgelig elmotoren mer fra batteriet, dette på samme måte som en forbrenningsmotor gjør. Vi er overbevist om at Moonbikes vil bli å se på de fleste fjellanlegg, det er allerede leietakere og selskaper som driver guidede turer med akkurat Moonbikes. Med tanke på at det er et stort fokus i verden på å bruke flere fossilfrie kjøretøy, er grunnleggerne av selskapet helt rett i tiden.

Oppsummert

Moonbikes er et morsomt og underholdende transportmiddel som lar deg reise gjennom naturen nesten lydløst, det at du samtidig setter et minimalt klimaavtrykk gjør ikke saken verre. Med en prislapp som overstiger 120.000,- forventer man god byggekvalitet, som man også får, den er montert på Bosch-fabrikken og har etter vår mening også et kult utseende. Kjøpesummen er kanskje ikke den laveste, men å lade full tank koster ikke mange kroner. Får dere muligheten til å teste en Moonbike synes vi absolutt dere skal gjøre det, følelsen av å flyte fremover bør helst oppleves og ikke beskrives!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned.

Se MoonBikes test

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut FXR

Les mer MoonBikes

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen