Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

POLARIS INDY XCR 850 – FARTSVIDUNDERET

Rask, raskere og Polaris Indy XCR! Her får man en ledpisk hvor fart bare er fornavnet. Hold deg til styret, spenn lårene mot tanken og la adrenalinet flyte mens du suser gjennom sving etter sving. Polaris XCR er ikke bare rask, men har også vist andre fine kvaliteter da vi tok denne raketten for en første tur på snø!

Historie

Polaris har alltid hatt raske løypemaskiner, helt siden tidlig på 90-tallet da XCR-trippel var på de “lyckligas tomt”, har produsenten gitt kundene sine hårreisende akselerasjon og magiske adrenalinkick. Rush, som kom i 2011, tok løypekjøringen til et nytt nivå og selv om frikjøring har vært det store segmentet de siste 10 årene, er det lett å glemme hvor utrolig gøy det er med korte maskiner med store motorer. Når hjelmen er knepet og det stilige TOBE settet er på, er det på tide å oppleve den nostalgiske magien igjen, Let´s go!!

I eventyrenes verden!

Vi reiser i et vakkert landskap med snødekte graner og rosa himmel, det føles som et eventyr når vi flyr gjennom trærne. Et sekund tar vi inn hele miljøet og et bredt smil dukker opp under hjelmen. Tilbake til virkeligheten!! Niper bremsen, sklir gjennom svingen og presser tommelen mot styret, hard akselerasjon kommer ut mot neste rettstrekning!

Motorpakke for alle!

I dette skallet er Polaris XCR utstyrt med en kraftpakke på 850 kubikkmeter. Nok til å av og til føle seg nervepirrende skummel. For de som vil være verre finnes Indy Boost, for undertegnede og de som vil spare på drivstoffet hadde 650-motoren vært nok. En ting er sikkert med alle disse tre motorene, de gir en utrolig rask gassrespons og inviterer deg til skremmende raske løp nedover leden.

XCR, mer løp for folket!

Polaris XCR er allerede fabrikkutstyrt med et flott oppsett støtdempere for de som ønsker å være raskest. Race-inspirerte Walker Evans Racing 2″ Velocity-dempere med den nyeste teknologien tilbyr høy- og lavhastighets kompresjons justering for å slå kompisene dine eller dine egne rundetider nedover leden. I tillegg kan du holde oversikt over kompisene dine gjennom 7s-skjermen der du kan spore deg selv, andre og også se alle mulige instrumenter til maskinen.

Hvordan fungerer den i løsere snø da?

Vi kjører av leden og får mulighet til å teste maskinen i løsere snø, vi ser en liten pillow og klemmer gassen mot styret, snøen er svimlende høyt og like høyt som turtallet på motoren, det er også latteren inne i hjelmen. Støtdemperne står imot på en behagelig måte og gjør det hele udramatisk. Polaris XCR er morsom, barnslig morsom!

Vi får muligheten til å tulle litt mer, og puddersving etter puddersving tar vi oss fram langs myrkanten i nysnøen. Selv om denne maskinen er tilpasset og bygget for høy fart og sylskarpe svinger, gjør den det enkelt hvis du vil ut av løypa. Kan det være Matryx-chassiset som gjør balansen optimal både på og utenfor løypa?

Hvordan oppsummerer vi da Polaris XCR?

En kort maskin med en lang rekke bruksområder. Kjøreglede og komfort er helt klart på topp takket være den fine gangen på motoren og det fine oppsettet av støtdempere, samt brukervennligheten takket være 7S-displayet. Skal du være raskest etter løypa er Polaris XCR en del av oppskriften, den andre delen av oppskriften sitter i hodet og din egen evne.

Undertegnede kan med dette krysse av for en skikkelig morsom dag bak styret til dette fartsmonsteret og ser frem til å ta neste led løpet sammen med de potente led-racerne fra de andre produsentene.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut TOBE

Kontakt din lokale Polaris-forhandler:

OUTDOOR MOTOR

MOTORSENTERET SELBU OG TYSDAL

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen