Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SKI-DOO SUMMIT EDGE – FØRSTE INNTRYKK: NÆR REN PERFEKSJON

Da Ski-doo lettet lokket på line-up 2023, hevet mange øyenbrynene. Et nytt kontroversielt design og utseende som har blitt like elsket som hatet i den delte snøscooterverdenen. Et helt nytt G5-chassis, med ny geometri og nye funksjoner skaper en virkelig spennende serie med maskiner fra BRP for årets sesong. Vi på Sledtrax var ikke sene med å bestille et par maskiner med den store nyheten og det er nå tid for vårt første møte med en av disse, nemlig Ski-doo Summit Edge, heng med!

Neste generasjon skaper et ønske!

Ski-doo Summit er maskinen som har blitt utrolig populær blant løssnøfans, ikke bare for sin utrolige framkommelighet og smidighet, men også for hypen BRP har klart å bygge opp via sitt Backcountry Team, hard investering på sosiale medier og til noen grad oss ​​i snøscootermediebransjen. BRP har lyttet til sine kunder og tatt deres ønsker til seg, resultatet av dette er for eksempel «SHOT start», LinQ-systemet samt en mengde andre funksjoner og tilbehør som har kommet på markedet i et rasende tempo de siste årene.

Undertegnede har faktisk lurt på fra tid til annen om kvinnene og mennene i BRP jobber døgnet rundt eller om de bare har et team som er like lidenskapelige som oss i Sledtrax… En ting er imidlertid sikkert, i år er BRP 100% ALL IN og det skal bli et veldig hyggelig og spennende bekjentskap med denne løssnøhingsten!

Hva er nytt da!? Hva gleder vi oss mest til å teste?

REV-chassiset forvandlet hele snøscootermarkedet, med sin ankomst i 2003. Følelsen og likhetene med mottaket av chassiset er slående nå 20 år senere, når REV-Gen5-chassiset kommer på markedet. Misforstå meg rett jeg liker det, men de tar litt tid å venne seg til og nå når “øynene” våre møtes er det faktisk litt magi, dette kan bli bra, veldig bra!!

Som jeg tidligere var inne på forandret alt seg i 2003, trailing-armer ble til a-armer, en førerposisjon bak motoren ble til en førerposisjon over motoren, en lav og bred maskin ble smal og høy. Nå har det REVolutioniserte chassiset kommet i 4 forskjellige årganger siden REV-XP 2008, REV-XM 2013, REV-Gen4 2017 og nå til 2023 REV-Gen5.

Noen av nyhetene med chassiset til denne 5. generasjonen REV er smalere sidedeksler og fottrinn for å gjøre førerens egen innflytelse over smidigheten enda større. Ny lettvektsbelysning, et lettere 3 tommers belte, lettere tunnel, forandret bakfjæring, flere motorfester og et bedre strømningssystem for kjøling av reima. Dette sammen med en finish i absolutt toppklasse og et helt nytt og rått design gjør at forventningene til undertegnede er mildt sagt høye!

Noe vi er veldig spente på å teste er hvordan maskinen oppfører seg ved litt mer teknisk kjøring, noe BRP har sagt, at skal være en stor forskjell fra forrige modell. Nettopp for de avsmalnende sidedekslene og fottrinnene, noe vi gleder oss til å teste i løpet av sesongen. Maskinen fra Ski-doo vi valgte er “Edge”-modellen, som er noe mindre utstyrt enn Summit Expert, derimot er den utstyrt med “Shot start”, noe jeg setter pris på da scooteren kommer til å bli mye brukt under våre filminnspillinger. Vi er med andre ord veldig ivrige på at det skal dumpe snø så vi får ta vår første tur med maskin.

Henting hos Oktan i Östersund!

En tidlig morgen for litt over en uke siden kom samtalen undertegnet ventet på, Erik på Oktan sier det er på tide, maskinen er klar! Like fort som Usain Bolt løper 100 meter, tok jeg på meg profilklærne, koblet til Tour & Race-tilhengeren fra TIKI og satte kursen mot Oktan. Vel fremme gir Erik meg en grunnleggende oversikt over maskinen på ekte Oktan-vis. Det vil si, grundig selvsikkert og ydmykt! Vi tar en sving i den velfylte butikken og Erik viser meg rundt blant alle maskinene som er klare for levering. Det kan sees at sesongen nærmer seg, det er full fart og masse tilbehør, klær og maskiner som pryder Oktan’s stilige showroom!

Vi drikker kaffe på kontoret mens papirene skrives og jeg benytter anledningen til å stille noen spørsmål om hvordan planen til Oktan ser ut framover, hvordan tankene går og hva man skal satse på? Oktan er allerede et komplett BRP-senter med en omsetning for godt over 100 millioner, men jeg vet også hvor hardt Erik og teamet hans jobber og hvilken fantastisk mentalitet de har i firmaet.

Bare ta SxS Nordic som et eksempel, (en ny konkurranse laget av Mattias Ekström med “side by sides”) skal man gjøre noe på Oktan gjør man det ordentlig, man stilte her opp og gjett hvem som vant første del av konkurransen av 26 startende…

FOTO: SQNC

Her ser man sjelden i bakspeilet, men fokuserer heller på fremtiden for å sørge for å holde et ekstremt høyt servicenivå for å gjøre kundene mer enn fornøyde. Noe vi på Sledtrax kan bekrefte. Endelig, etter 2 år med covid, kan vi endelig avslutte handelen med et ekte “håndtrykkbilde”.

Neste nivå nettbutikk!!

Jeg spør Erik om hva de har i vente for årets sesong, Erik lyser opp og begynner å fortelle om deres nye satsing på nettbutikken. Her har de utviklet en virkelig stilig og brukervennlig nettbutikk som fungerer like godt for den kunnskapsrike 25-åringen som for pensjonisten på 70. Med enkelhet, oversiktlighet og produkter både fra BRP men også fra de ledende ettermarkeds-leverandørene og klesmerkene i bransjen har man nå en meget komplett og lettnavigert nettbutikk. Erik forteller også at det er to personer som jobber på heltid med å utvikle og gjøre endringer som vil gjøre det enda enklere fra “klick til skick”.

Planlegger for fremtiden i nye lokaler!

Erik forteller at planen var å starte byggingen med Oktan 2.0 allerede for et år siden og at premieren ville vært nå for denne vintersesongen. Men de har vært borti en liten patrulje på ulike forekomster, planen går fremover men med ett års forsinkelse. Denne nye konseptbutikken skal være klar til neste sesong og hvis man synes som oss at Oktan’s nåværende showroom er FETT, så er det ingenting i forhold til hva det nye anlegget vil tilby.

Med det sier vi en stor takk til Erik og Oktan for denne leveransen og ser frem til både å teste vår Ski-doo Summit Edge og se hvordan Oktan Sverige AB utvikler seg i årene som kommer.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

MOTORHUSET OPPDAL

Les TRAX IMPRESSIONS

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen