Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

YAMAHA TRANSPORTER LITE 2-UP

Store snøflak faller ned utenfor vinduet og drømmene bærer i vei mot adrenalinkick i form av mengder med puddersnø. Jeg tenker her på meg selv – til en grad er frikjøringen på kraftige løssnømaskiner som man lett gjør hopp og leker med snart “passé”. Undertegnede som nylig har blitt pappa til en liten datter, kommer framover til å bytte fra den lekefulle til det mer familiære. Tanken er at årets første maskin i langtestflåten til Sledtrax også skal bli familiens nye favoritt. Nå titter vi nærmere på en potent “pulkdragare”, og familietourer ved navn Yamaha Transporter Lite 2-up.

En ny positiv era er her!

Yamaha Transporter Lite 2-up, navnet som låter litt skremmende for en andrenalinsfull løssnø junky som undertegnede er. Men la deg ikke lure av navnet, under panseret sitter faktisk en delt direkeinnsprøytet løssnømotor på 397 kubikk som leverer ca 65 sterke familieponnier. Med en liten motor, og ultralett chassi blir smidigheten en av Transporter Lite sine sterkeste egenskaper. Noe vi skal teste under kommende sesong da vi har planlagt et flertall familieturer og ekspedisjoner i utfordrende terreng!

Komforten da!?

Med en attraktiv prislapp langt under løssnømaskinenes hysteri og med en lang utstyrsliste er Yamaha Transporter Lite 2-up en tiltalende maskin. Mange detaljer og funksjoner skal ta både meg og familien til nye plasser på en komfortabel måte. Modellen byr på høy vindrute og varme i styret for å slippe den kalde fartsvinden, elektrisk start og elektrisk revers som gjør maskinen brukervennlig, samt dobbeltsete og dragkrok for å få med seg all pakning og hele familien ut på tur.

For å støtte komforten for både sjåfør og passasjer sitter det torsjonsfjærer. Alt for å gjøre familieeventyret til en behagelig opplevelse.

Henting hos Yamaha Center Östersund

Vi må også passe på å løfte Yamaha Center i Östersund, en av landets eldste Yamaha snøscooterforhandler. Siden starten i 1980, altså for hele 43 år siden har de alltid eksklusivt solgt Yamaha og hele tiden vært på samme adresse. De siste årene har de gjennomgått en utrolig forandring der de setter kunden i fokus. Butikken er helrenovert med Yamahas nye europeiske konsept VI, butikken gir en sterk kjøpelyst og alle greier, uansett varegruppe, står fint oppstilt i lysets glans. Personalet tar i mot oss kunder ensartet og pent kledd med et smil og Yamahas logo på brystet. En leveringsgave og et personlig skrevet brev følger med hver større handel som uttrykker takknemlighet og man setter pris på langvarige relasjoner og tilbakevendende kunder.

Framtiden da!?

Niklas passer også på å vise hans storslagne framtidsplaner med en ny port til butikken som muliggjør eksponering av motorbåter året rundt, med en fin landgang i teak som omslutter ved de store vinduene og det høye taket ut mot gaten. Han beskriver at det har vært problematisk å vokse i disse tider med brist på varer å selge, alt som har kommet hjem og blitt tildelt har solgtes, men det finnes jo plass for mer. “Ja vi ser framfor alt at vi har gode muligheter å vokse på den marine siden når motormangelen er over og båtfabrikkene ikapp” forteller Niklas. Nå kommer også eBikes fra Yamaha som blir et gitt innslag i denne berikede butikken. Sykkelinteressen omkring Östersund og i nærheten til fjellverden til tross, ligger det i grunnen gode muligheter for å selge disse.

Yamaha Center i sitt ess!

Vi ser sjelden en forhandler som brenner så mye for et varemerke som Niklas gjør, han beskriver litt på spøk men med en alvorlig tone at han har bygget opp sitt liv for og med Yamaha og det merkes ikke minst på hans engasjement for varemerket. Dere som følger Yamaha Center i Östersund på facebook kan vær lørdag ta del av Yamaha historier i Niklas sin serie “Yamaha Vintage Weekend” der han hver uke poster egenskrevne tekster om klassiske Yamaha-modeller som stikker ut litt ekstra. Han blir ofte referert til som “Mr Yamaha” i sosiale medier når han deler med seg historier omkring deres virksomhet eller Yamaha generelt.

Vi på Sledtrax blir imponert av forhandlere med dette drivet, der det virkelig synes, merkes og høres lokalt hvilken jobb de gjør. Yamaha Center er en leverandør vi alltid besøker med et smil uansett om det er sommer eller vinter. Vi ser fram imot å følge deres reise i de kommende førti årene! Vi får dermed takke Niklas og Yamaha for denne trivelige hentingen og ser fram imot mengder med snø så får vi teste vår Yamaha Transporter Lite 2-up ute i naturen!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Les mer hos YAMAHA

Sjekk ut tillhengerne fra BRENDERUP

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen