Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SLUTTRAPPORT SKI-DOO SUMMIT EXPERT 850 E-TEC 154”

Snøscootersesongen er nå mer eller mindre over i store deler av landet. Tiden er inne for å vaske og gjemme bort årets langtestmaskinen Ski-doo summit expert 850 e-tec 154”. Men før jeg gjør det, la oss gå litt mer gjennom hvordan den har fungert og prøve å oppsummere vinterens aktiviteter. Dette er en maskin som har imponert med sin kjørefølelse og fantastiske utstyr rett fra fabrikk med topp finish som prikken over i-en.

Sesongstart i sitt rette element

Starten på denne vinteren var helt fantastisk med masse snø som også ble liggende og ikke smeltet bort, slik den pleier. Det fikk puddersesongen til å starte tidlig, så jeg var veldig spent på å kjøre den nye gen 5 Summit-experten i 154” design, med 76 mm kammer, vi visste at denne maskinen ville skyte bra! Sammen med 34″ frontfjæring og stiv baksving “T-motion xt” ble Ski-doon raskt en favoritt. Den føles så utrolig lettkjørt, men fortsatt stabil i stigninger. Det blir ingen uro, kasting eller at bakenden sklir ned, scooteren føles veldig pålitelig.

De små tingene som gjorde en stor forskjell

Men med den dype snøen kom også utfordringer i bratt terreng, scooteren hadde en tendens til å reise mye og det gjorde at du mistet farten raskt. Det var ganske frustrerende i begynnelsen helt til en venn spurte om jeg hadde justert balatareimen? Det var en ny funksjon for meg som jeg ikke hadde prøvd før, men alt sagt og gjort, den ble justert til den korte modusen og hvilken forskjell det gjorde! Skiene ble holdt nede og scooteren begynte å bygge fart i stedet. Utrolig hvilken forskjell en så enkel justering gjør! I siste del av vinteren synes jeg imidlertid det ble mer morsomt og lekent når man kjører med balata-justeringen i utstrakt stilling. Så ble skiene sendt rett opp i lufta når man tråkket på gassen. Vendinger og beltekjøring ble mye lettere å gjøre i denne modusen.

Førermiljø

Stort sett alle BRP-maskiner synes jeg har skapt et hyggelig førermiljø hvor betjeningen er jevn og enkel å bruke. Expert-modellen er intet unntak, justerbart bremsehåndtak, aluminiums bremsereservoar, smalt styre med tynne håndtak, lav styreforhøyer, lavt sete og flere ting, gjør at scooteren føles veldig jevn og lett under aktiv kjøring. Jeg har egentlig ikke gjort noen endringer i førermiljøet, da jeg syns det kommer komplett med de riktige tingene fra fabrikken. Motormessig monterte jeg derimot et variator kit fra Billet-X da scooteren ikke gikk skikkelig på turtall med greiene fra fabrikk. Det gjorde virkelig en stor forskjell og er vel verdt pengene. Scooteren gikk raskere opp og holdt turtallet veldig bra når du slapp gassen og tok over. Den ble betydelig mer leken og mer responsiv å kjøre, spesielt på siste del av vinteren da snøen begynte å bli våt og tung.

Varmende vårsol

I løpet av våren begynner solen å varme opp snøen om dagen og kjøles så ned om natten. Så kommer betong føret som et brev i posten og plutselig er puddersesongen over. Jeg opplever at 154-lengden plutselig blir for lang til å fortsatt bli utfordret av kjøringen jeg har rundt meg. At den også ble lett varm gjorde ikke saken bedre. Selv om de vendbare isriverne var nede var ikke kjølingen nok. Det forkortet sesongen mye for meg dessverre.

Summit summarum

Ski-doo summit expert 850 e-tec 154″ er en virkelig potent løssnømaskin som går veldig bra og er veldig lettkjørt. Det er virkelig fint og praktisk tilbehør fra BRP å kjøpe for å heve nivået ytterligere. Scooteren har fungert stort sett feilfritt uten problemer eller merkeligheter, noe som settes pris på da jeg heller vil bruke tid på å kjøre i stedet for å være på verksted. Det er enkelt å gjøre din egen service som å stramme kjedet eller beltet som du regelmessig må gjøre på en ny snøscooter. Smarte deksler som gjør det enkelt å fylle på olje eller justere variatorreimen ved behov. Ski-doo har rett og slett produkter i toppklasse, men prisene har begynt å dra seg til ganske mye. Men totaløkonomien vil fortsatt være god med lavt drivstoff og oljeforbruk + i utgangspunktet ikke annet vedlikehold, så det er veldig positivt! Med de ordene er det på tide å takke for denne vinteren og gjøre seg klar for sommerens aktiviteter, som forhåpentligvis skyter fart!

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen