Ta kontakt med oss

Produkter

TILBEHØR SKI-DOO SUMMIT EXPERT

Snøscootersesongen er i full gang og jeg har allerede rukket å legge opp til 50 mil på min langtest maskin Ski-doo summit expert 850 e-tec 154. Nå nærmer vi oss midten av sesongen når puddersnø kan bli til slaps over natten, men likevel være nødvendig å ta fram spaden for all snøen som falt mens vi sov. Selv om experten har en god utstyrspakke fra fabrikk, har vi ekstra utstyrt den med tilbehør som vil øke kjøreopplevelsen og driftssikkerheten til scooteren. Nå får du se hvilke ting som vi har montert og hva de forbedrer på maskinen!

Power is key

Å kjøre i bratte bakker i skogen med ulike hindringer å overvinne er absolutt min favorittkjøring, det er ofte et utfordrende og teknisk terreng hvor jeg får presset grensene mine og se hva maskinen er i stand til. Hva er det som kan lette, gjøre dette enda morsommere og ta kjøringen til neste nivå? En ting jeg liker med 850 e-tec-motoren er gassresponsen! Det er virkelig godt bunnmoment i motoren, men som alltid vil mye ha mer. Og der har vi funnet en løsning som kommer fra det velkjente navnet Billet X. I vinter skal deres variatorkit testes og vi skal se om det kan gjøre denne SKI-DOO SUMMIT EXPERT enda skarpere. De har grundig testet og utviklet et variatorsett for å ta maskinenes ytelse til neste nivå. En annen ting som kanskje ikke alle vet er at de også produserer både helix, vekter og variatorruller selv i sin egen CNC-fabrikk nede i Mora! Hvor heftig er ikke det?

Når det er sagt, så har de et solid grep om hvilke materialer godsakene skal være laget av for at det skal ha en lang levetid. Monteringen av greiene gikk knirkefritt og ved hjelp av en nevenyttig venn og noen lånte spesialverktøy fra Lindblads motor fikk vi de på plass. Jeg har nå klart å kjøre et par helger med greiene, og jeg er virkelig imponert over allsidigheten! Billet X-variatorsettet inkluderer en helix, primær og sekundær fjær, justerbare vekter med tilhørende magneter, nye ruller for den sekundære variatoren og detaljerte instruksjoner. Hvordan føles det da? Ja, innslaget ble økt litt, men det går fortsatt an å smyge greit uten kraftige rykk. Så når du trykker inn gassen i bunnen, kommer turtallet raskt opp og scooteren går ordentlig hardt. Det er viktig å holde et ekstra godt grep om styret fra nå av. Når man da slipper gassen for eksempel for å gjøre en manøver med scooteren i skogen, føles det som om variatorene henger med mye bedre enn før. Så snart du er klar til å slå på gassen igjen, er variatorene klare og turtallet er oppe. En påkostning som er verdt pengene og en morsom oppgradering av scooteren din!

Forsterkning med dragkrok

Bak på maskinen finner vi en original lettvekts bakfanger. Det fungerer utmerket for å løfte scooteren løs hvis du har kjørt fast, men ikke mye mer. Hvis du ønsker å utvide bruksområdet med din Ski-doo Summit Expert, kan du montere en forsterket bakfanger akkurat som vi gjorde i vinter. Den kommer fra BRPs egne tilbehør sortiment og er betydelig bredere og sterkere enn originalen, men med samme form og design. Det styrker ikke bare chassiset, men det er også mulig å montere en dragkrok i bøylen! Jeg har tenkt å ta med en pakkslede ut på lengre turer senere i vinter, så dette er et nødvendig tiltak. Det er utrolig enkelt å bolte løs og bytte den bakre fangeren, så i utgangspunktet kan hvem som helst gjøre denne oppgraderingen med enkle verktøy.

Smidig eller stabil?

BRP har som kjent mye smart tilbehør til maskinene sine, og et av dem jeg liker spesielt godt er den raskt avtagbare stabilisatorpinnen. Helt uten verktøy, kan den raskt og enkelt fjernes og settes tilbake når som helst i løpet av dagen. Med denne på blir den litt mer stabil når begge støtdemperne kobles sammen. Men vil du ha en litt jevnere maskin som lettere kan tippes, er det bare å fjerne den. De utgjør en stor forskjell og scooteren føles veldig lett å kontrollere i terrenget, selv om de er litt dårligere i løypa, men du må velge dine prioriteringer.

BRP Toolkit

Verktøy er noe jeg har lært over tid som er godt å ha i sekken. Fort gjort så er noe ødelagt og må repareres i feltet slik at du kan komme deg hjem igjen eller om du raskt vil justere noe på maskinen. Der har BRP satt sammen et verktøysett med de mest levedyktige verktøyene i et lett og fleksibelt format. Jeg har også klart å brukt disse mye, men ikke på min egen scooter, men på vennene mine sine maskiner! De har blitt veldig glade da det riktige verktøyet har blitt tatt frem for å hjelpe med for eksempel å sette tilbake en skigummi som var skjøvet løs fra skien. Dette lille settet kan redde en kjøredag ​​som ellers kunne ha endt med at du rolig har måttet komme deg hjem og kastet inn håndkleet, så et vel investert tilbehør til maskinen din vil vi si!

Håndtaksbeskyttelse

Kalde hender er nok et fenomen kjent for alle snøscooterkjørere, hvordan unngår vi det? Gode ​​hansker og håndtaksvarmere fungerer som regel, men skal du på lengre turer eller ha lang transportdistanse når det blåser iskald vind, er det kanskje ikke nok. Da finnes det en løsning fra BRP for å gjøre reisen mer behagelig! Disse håndtaksmuffene tetter inn varmen fra håndtaksvarmerne og holder den kalde vinden ute. Så hvis du foretrekker å kjøre med tynne hansker for å få en god følelse og grep rundt styret, er det også flott. De er litt klønete å kjøre aktivt med, så det er nok lurt å tenke på hvilke aktiviteter som planlegges for dagen eller sørge for å ha plass til å sette dem fra deg når du har funnet et område du vil kjøre mer på. Frikjøring er selvsagt på topplisten, men å reise på langtur og utforske nye områder eller tilbringe en natt eller to i en skogshytte er ikke å undervurdere!

Så på en allerede velutstyrt maskin har vi klart å gjøre det enda litt bedre med dette tilbehøret. Disse produktene har økt både komfort, ytelse og holdbarhet på denne Ski-doo Summit Expert. Alt for å nyte og dra nytte av scooterturen så mye som mulig. Og det er akkurat det vi skal fortsette med til snøen smelter. På tide å reise ut, samle flere kjøretimer, flere minner, opplevelser og mil på telleren. Men du kan lese mer om dem i neste artikkel når vi fordyper oss videre i denne løssnø raketten!

Se litt SledtraxTV

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter

Fortsett å lese

Mer i Produkter

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen