Ta kontakt med oss

Reportasje

BRP FACTORY – ROVANIEMI!

Vi er på stedet i julenissens hvite vinterlandskap Rovaniemi, og det må ikke være tilfeldig at BRP Factory også holder til her, for hvor mange har ikke BRP på ønskelisten før julaften? Vi mottar en varm velkomst etterfulgt av en veldig interessant og spennende omvisning gjennom fabrikken hvor drømmer snart blir folkets virkelighet, velkommen inn!

Først dukker Joni Launonen, som er Product Marketing Specialist i BRP, opp i inngangen. Som alltid har han mange morsomme og spennende historier som han deler før vi er i trygge hender, Marko Wilhelmsson som jobber med tilbehør for det svenske markedet og Taina De Rycke som er HR Business Partner som vil gi oss en omvisning i fabrikken hvor BRP skaper magi! Jani Yliniva, som er markedssjef i BRP Finland, kommer også og hilser på oss før vi får ta på oss verneutstyret vi trenger og går videre. Det er ikke bare for besøkende, det er nøye med sikkerheten, det gjennomsyrer hele fabrikken, sier de. For å øke sikkerheten sier de også at fabrikken er fargekodet. Alt grønt er faste installasjoner som ikke kan bevege seg, mens oransje objekter er mobile.

Utvikling og fremtidsvisjoner

De har nettopp frisket opp stedet med en ny fargeskala som gir et moderne inntrykk. Først tar vi en titt på kontordelen hvor de jobber med innkjøp, økonomi, planlegging m.m. Flere steder kan du se en skjerm med tall og diverse produksjonsinformasjon.

De forteller at de hver dag møtes som et team for å sjekke gårsdagens tall og se hva de kan fikse, forbedre og gjøre for å optimalisere den kommende dagen, alt for å utvikle seg videre og nå nye mål. Overfor, på den andre siden av muren, smides planer for fremtiden der forsknings- og utviklingsavdelingen sitter. Der forsker og utvikler de nye produkter og innovasjoner for BRP, spennende!

Vi går inn i fabrikken

Videre til fabrikken, wow for et syn! Store maskiner, teknisk utstyr, det produseres i stor hastighet. Fra stasjon til stasjon reiser delene for til slutt å bli en ferdig maskin. I 2008 flyttet de inn i fabrikken og som jeg forstår har det skjedd mye siden den gang. For å få en bedre flyt har fabrikken blitt oppdatert ved at materialer kommer inn på den ene siden av fabrikken og den ferdige maskinen så kommer ut på den andre siden. BRP har totalt seks fabrikker, men her i Finland finner vi faktisk den mest moderne snøscooterfabrikken i verden!

En snøscooter lages i BRP Factory

Først må materialet inn på lageret, men det blir ikke liggende der lenge. Veldig raskt er de på vei til å bli en del av en ny snøscooter. Vi ser en virkelig stor maskin som imponerer oss alle. Vi blir fortalt at denne maskinen er en ny investering i fabrikken. I denne er det lagt inn en aluminiumsplate som etter laserskjæring, stansing, bøying osv. så kommer den ut i grunnen som et ferdig chassis, kjempekult! Videre til neste trinn hvor en robot setter forsterkninger, trinn etc. og så popnagles de andre delene på og chassiset henges opp klart for lakkering. Tidligere var det ofte rene tunneler uten maling, men da markedet endret seg og malte tunneler var et must for de fleste, bygde BRP-fabrikken rett og slett sitt eget malerverksted fordi de ikke hadde noen.

I minste detalj

Hjertet til scooterne kommer ferdig fra Rotax og settes inn i chassiset på fabrikken i Rovaniemi. Deretter kjører chassiset rundt produksjonslinjen hvor de andre delene monteres i rasende fart. Til slutt blir alle maskinene gjennomgått og testkjørt for å sikre at alt fungerer som det skal før de pakkes sammen og sendes til en ny fornøyd eier! I løpet av en dag produseres det mer enn 100 maskiner! Noen ganger er det flere ulike modeller på produksjonslinjen i løpet av dagen, men det kan også være en spesifikk modell for en hel dag. Men hvordan klarer de å samle så mange scootere på en dag? Ja, som vi nevnte, finnes det maskiner og roboter som effektiviserer og forenkler jobben, men de 350 ansatte på gulvet sørger for at de settes sammen i en rasende fart. Det er cirka 500 ansatte på hele konstruksjonen, så det er et solid team bak hele arbeidet med å produsere disse fantastiske produktene!

Informert og imponert!

En intens og spennende omvisning gjennom alle deler av BRP Factory har nådd slutten, her skjer det ting hvert sekund i hvert lille hjørne. Vi takker for en svært givende og interessant formiddag og ser frem til å fortsette å følge utviklingen og se hva BRP har i vente for fremtiden!

Les mer Reportasje

Fortsett å lese

Mer i Reportasje

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen