Ta kontakt med oss

Produkter

KLESGUIDEN PRESENTASJON – 509 & SCOTT

I denne klesguiden skal vi introdusere sesongens kjøretøy fra 509 & Scott. To merker undertegnede har lite erfaringer med på nåværende tidspunkt, så det vil bli spennende å teste disse varemerkene under en hel sesong, i alle slags mulige snøforhold og vær. Minusgradene har sneket seg innpå oss, så nå er det (endelig) snart dags for å kle på seg snøscooter utstyret igjen!

509 Allied Mono Suit

Med en svært konkurransedyktig pris, på ca 6000 kr, og henholdsvis 2000 kr mindre enn toppmodellen Ether, blir Allied Mono Suit et svært godt alternativ når jakten på en ny snøscooterdress begynner. Med 10K/10K membran kommer den noe kortere med tanke på vann og luft, men spørsmålet for denne sesongen vil vel være om den holder seg godt for teknisk skogskjøring? Masse praktiske lommer ser den også ut til å ha, og det virker til å være en svært gjennomtenkt mono suit, som skal bli spennende å teste den kommende vinteren.

509 Freeride Gloves

Med markeds/industri ledende grep og holdbarhet (ifølge 509), vanntett og pustende Hipora membran, 70 g bakside og 40 g håndflate Thinsulate isolasjon virker disse å være en svært kompetent partner for krevende skogskjøring. Med en prislapp på ca 1000 kr tilsier dette at dette skal være et produkt med god kvalitet, og jeg ser fram til å vurdere disse i sesongen.

509 RAID Singel BOA

Er du ute etter nye sko og har et budsjett på ca 3100 kr, så havner RAID Singel BOA på listen over potensielle kandidater. Spytter du inn 700 kr ekstra, så vil Double varianten erstatte denne. Forskjellen er enkelt og greit som navnet tilsier; 1 vs 2 BOA fester. På Singel varianten har du kun én på framsiden, men dette burde vel holde i massevis? Med 600 g Thinsulate skal den holde deg varm og tørr. Rugged High Carbon såle skal være nok til å tåle de aggressive stigtrinnene, men samtidig ‘soft’ nok til å gripe både snø og is.

509 Altitude 2.0

2.0 varianten av Altitude skal være lettere, sterkere og mer komfortabel takket være en ny glassfiber-konstruksjon. Med FidLock magnetisk feste, ‘Breathbox’ (som kan fjernes om ønskelig) og et feste dedikert til GoPro er du garantert en heftig opplevelse, som til og med kan fanges på film! Med en vekt på 1200 g, er den noe tyngre enn karbon-varianten som har en noe høyere prislapp, og dette kan være en viktig faktor for mange etter flere timer med denne vekten som en belastning. 509 lover en perfekt passform med briller fra de, som tar oss videre til…

509 Sinister X7 Ignite S1

Nå snakker vi briller med specs, listen her strekker seg nemlig ganske langt, og med en prislapp på drøye 3700 kroner bør vel det være naturlig? Med en ‘in-frame’ sensor monitorerer den fuktigheten automatisk (4 timer auto, 8 timer manuelt) ettersom den aktiverer den innebygde ‘heated’ linsen og ‘built-in-fan’ for å eliminere dugg uten å løfte fingeren av gassen, de har nemlig også flyttet batteriet fra høyre til venstre side, snakker om detaljer!

Scott M’S Snow Flex Dryo

Også her finner man 10K/10K vann- og pusteegenskaper, både på jakken og buksen. Scott mener dette er den perfekte komboen for aktiv løssnøkjøring som byr opp til dans med maksimal bevegelsesfrihet takket være ‘full-stretch’ skall konstruksjon.

De virker stilrene, svært praktiske og med en pris på henholdsvis 4500 (jakke) og 3500 (bukse) kroner, skal dette være produkter av høy kvalitet.

Scott Prospect Goggles

Prospect brillene ser veldig lovende ut, de kommer uten batteri, og har dermed også en mer beskjeden prislapp på 1500 kr, men som faktisk er i toppklassen når det gjelder denne kategorien. Med et bredt synsfelt skal man kunne se alle hindringer, 100% UV-beskyttelse, NoFog Anti-Fog linse behandling, Lens Lock System, 3 lags ‘foam’ og nesebeskyttelse for å nevne noe, blir dette en svært spennende kandidat.

Kjøpe 509 produkter:

SLEDSTORE

509

SCOTT

LES MER OM PRODUKTER

Fortsett å lese

Mer i Produkter

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen