Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SKI-DOO SUMMIT EXPERT 850 E-TEC 154 – SESONGPREMIERE I SAXNÄS!

Endelig tar vi våre første svinger i den dype og bunnløse førsesong-snøen med Ski-Doo Summit Expert 850 E-TEC 154″. Hva som skjuler seg under snødekket vet man aldri så tidlig i sesongen. Risikoen er stor, men scooter-suget er større! Klarer vi den første turen uten problemer, og hvor godt vil denne maskinen takle snøen?

Første kjøretur

Skuteren er tanket opp, og jeg har pakket ut alle snøscooterklærne og gjort meg klar for årets første skikkelige snøscootertur her i Sverige. Forventningene er høye, og motivasjonen likeså. Hvordan er forholdene, og har det kommet nok snø å leke i? Ventetiden har vært lang, men nå er det endelig tid for litt skogskjøring, noe jeg har lengtet etter! Men siden det ikke er så mange timer med godt dagslys tidlig om vinteren, har vi forberedt oss til en tidlig avreise. Kaffen er kokt, og etter en solid frokost drar vi avgårde før det har begynt å lysne.

Vi følger den nyslåtte skuterleden mot fjellene for å lete etter områder hvor snøen har blåst ned. På denne Ski-Doo Summit Expert 850 E-TEC 154″ er det montert LED-lys som fulgte med det nye Gen 5-chassiset. De lyser helt greit, selv om jeg synes det kunne vært bedre på halvlys, som virker litt svakt. Noe jeg legger merke til er at den kalde puddersnøen som virvler opp, tilstopper lysene, så man må stoppe og børste av dem litt nå og da.

Better safe than sorry!

Vi finner et bra sted med mye snø mellom trærne. Snøen har virkelig kommet godt nå tidlig på vinteren, noe vi er utrolig glade for, men det har ikke satt seg sammen og blitt en skikkelig bunn ennå. Så hver ond liten klump som stikker opp av snøen, bør man unngå å kjøre over for å ikke risikere å ødelegge noe. Men med denne Ski-Doo Summit Expert 850 E-TEC 154 er det ingen problem å unngå potensielle problemer med fronten! Den føles utrolig smidig og følsom ut, og den skjærer godt gjennom snøen.

Det kan være den nye smale 34-tommers forstillingen som gjør at man bare trenger å lene seg litt til siden, så bøyer skuteren umiddelbart dit man ser, sammen med det smalere Gen 5-chassiset som gjør at skuteren enkelt glir gjennom snøen. Også fotstegene har blitt bedre med årene, de er også smale, gir godt grep og har en fantastisk snøgjennomtrengning. Alt dette tar opplevelsen av smidigheten på denne maskinen til neste nivå.

Førermiljø

Ski-Doo har virkelig gode førermiljøer på mange modeller, og på denne maskinen er det ingen unntak. Et styre med avsmalnede håndtak som gir bedre grep. En superkombinasjon sammen med virkelig gode håndvarmere, markedsledende SHOT start system, justerbar bremsespak og en nyhet for i år, bremsebeholder i aluminium! Det er en god oppgradering som gjør at den tåler mye mer juling i skogen enn den tidligere plastmodellen. På Experten kommer det også håndbeskyttere fra fabrikken. Jeg var skeptisk i begynnelsen og trodde ikke de ville klare denne kulden samtidig som de blir bøyd rundt når man kjører i skogen eller ruller rundt på skuteren. Men det var en hyggelig overraskelse! De tåler virkelig mye uten å gå i stykker. De beskytter hendene ikke bare mot kulde, men også mot slag fra kvister og lignende som angriper i skogen.

Etter en hel dags kjøring er jeg virkelig ivrig etter mer! Experten er utrolig enkel å gjøre vendinger med til tross for lengden og er veldig smidig i skogen. En virkelig morsom kombinasjon som gjør at man kan ta kjøringen til neste nivå i teknisk terreng. Jeg håper at denne sesongen fortsetter like bra som den startet. Så vi får mange mil til og forhåpentligvis kjenner forskjellen når innkjøringen slipper. Det mangler nemlig noen hundre omdreininger, så man merker at scooteren ikke går for fullt ennå. Men det er definitivt nok kraft i 850 E-TEC motoren!

Bestill din scooterdrøm på Marsfjäll Mountain Lodge

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Se mer SledtraxTV

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

MOTORHUSET OPPDAL

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen