Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

LYNX RANGER 49 PRO – SESONGSTART MED ETTERLENGTET NYKOMMER

En kald torsdag midt i januar ringer telefonen klokken 12. Det er Sixten Nilssons Motorservice i Boden som informerer oss om at vår nye langtestmaskin, Lynx Ranger 49 PRO, nettopp har blitt lastet av fra traileren og er på vei inn i butikken for å gjøres klar for levering. Umiddelbart søker vi opp snødybdekartet og ser at Saxnäs har rikelig med snø. Planene om en langhelg i de svenske fjellene vokser raskt. Klokken 17 er snøscooteren lastet og klar. Vi har ventet lenge på å nærmere undersøke den nye modellen i Ranger-stellet, en smidigere og lettere dypsnø-crossover med kraftig motor – nå drar vi!

På vei til butikken

Det er med glede vi kobler til tilhengeren bak bilen og kjører mot Boden for å gjøre forretning hos SN Motorservice. Den som har en genuin interesse for snøscootere kan virkelig forstå følelsen vår. Det er snart et år siden vi hadde gleden av å prøvekjøre den nye Lynx Ranger 49 PRO under Snowshoot i Yellowstone, der vi virkelig likte maskinen og ønsket å teste den i svenske omgivelser. Vi testkjørte Lynx Ranger 49 PRO med 600 R E-TEC-motoren, men vår langtestmaskin er utstyrt med 850 E-TEC-motoren med hele 165 hk. Den har elektrisk start som standard, og i tillegg til den vanlige tunnelkjølingen, er det en luftkjølt kjøler under panseret. På tunnelen er det montert LinQ-fester, og bakerst er det selvfølgelig montert en krok. Hva kan man ellers forvente av en crossover som denne?

Moderne snøscooterbutikk med lang historie

Fremme hos SN Motorservice går vi gjennom de store glassdørene og blir møtt av den ene eieren, Kenneth Palmér, som vi skal gjøre avtalen med. Lena Palmér er den andre eieren. SN Motorservice har eksistert i Boden siden 70-tallet, da Lenas far, Sixten, startet virksomheten. Vi kan konstatere at nåværende eiere har forvaltet og utviklet virksomheten godt. Det er en moderne og komplett snøscooterbutikk de har bygget opp, med hele BRP’s sortiment, samt et bredt utvalg av snøscooterklær, hjelmer og beskyttelsesutstyr, samt all friluftsutstyr med tilknytning til snøscootere man kan tenke seg. Virksomheten har også et nytt, moderne verksted som er styrket med hele fem mekanikere. Vi takker spesielt for den raske og gode klargjøringen av vår Lynx Ranger 49 PRO, som gjorde det mulig for vår fjellhelg.

En smidig handel

Kenneth guider oss til vår Lynx Ranger 49 PRO, som står pent oppstilt i butikkens showroom. Det nye designet gjør at maskinen ser smidig ut og gir inntrykk av å være en sporty, lettmanøvrert og allsidig dypsnømaskin. Vi får en grundig gjennomgang av maskinens funksjoner og nye kontroller. Den har også fire års garanti, forutsatt at det blir gjennomført service etter planen. Alle papirene var forberedt, inkludert forsikring, så selve handelen gikk raskt. Endelig var det tid for å laste og starte reisen mot en langhelg i Saxnäs for premieretur i 50 cm nysnø!

Første kjøretur

Det er sent på kvelden når vi ankommer Marsfjäll Mountain Lodge i Saxnäs. Vi har lyst til å gå og legge oss, men vi vil egentlig helst ut og kjøre vår Lynx Ranger 49 PRO. Etter noen timer med god søvn og en solid frokost på restauranten, er det endelig tid. Vi setter oss på snøscooteren, starter den og kjører ut i terrenget. Vi legger umiddelbart merke til hvor utrolig mykt variatoren trekker allerede fra lave omdreininger. Ingen rykk ved pådraget i det hele tatt, og det føles veldig bra. Vi koser oss i den ferske snøen, selv om termometeret viser hele -24 grader. Den nye Radien 2-plattformen, den smale LFS-forstillingen med sine bøyde nedre A-armer og ikke minst PPS 2 DS+ boggien gjør maskinen virkelig lettmanøvrert. Ingen ubehagelige overraskelser dukker opp, og vi kommer oss akkurat dit vi vil uten store problemer. Akkurat som vanlig i fjellene varierer snødybden avhengig av hvordan vinden har flyttet snøen. Ved noen partier var vi glade for å ha en kraftig motor som kunne drive PowderMax-beltet, og vi kunne bevege oss fremover uten altfor mange fastkjøringer. Det er ingen tvil om at Ranger-familien har fått tilført en virkelig god dypsnø-crossover.

Våre forventninger

Vi ser frem til en sesong med en svært allsidig snøscooter. Vi forventer smidighet og mye kraft, en maskin som kan håndtere alt fra årsveden til våren, samtidig som den kan gi glede i dyp snø og fungere bra som en familieenhet med snøscooterpulk bak. Dette er ikke små forventninger vi har, forhåpentligvis lever Lynx Ranger 49 PRO opp til dem. Følg gjerne med oss i kommende reportasjer. Kanskje treffes vi også ute i snøscooterskogen!

Les mer SLEDTRAX TESTER

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Les mer hos LYNX

Kontakt din lokale Lynx-forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

MOTORHUSET OPPDAL AS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen