Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

YAMAHA GRIZZLY 700 SE – BÅTEVENTYR

Sommeren er i full gang med alt det innebærer! Sol, bading, is og selvfølgelig jobb og eventyr med vår Yamaha Grizzly 700 SE. Denne gangen skal vi ut på en skikkelig sommeraktivitet der Grizzly’n gjør en utmerket jobb med å forenkle det hele!

Bilen ruller inn hjemme på gården etter første arbeidsdag i uken. Fra huset ser jeg hvordan innsjøen glitrer fra de skarpe solstrålene og den varme vinden blåser vekk mygg og knott. Ferien er fortsatt en stund unna, men for å lyse opp ukedagene er det mange aktiviteter å finne på, spesielt på så fine dager som denne. Denne kvelden bestemmer vi oss for å ta en tur på sjøen med båten. Vi pakker stenger, sluk, redningsvester og kaffe og legger så lett og smidig i reversen og kobler båthengeren til Grizzlyn’s kule. Vi triller ut av gården og ned mot sjøen, det å kjøre grusveien med Grizzlyen er ingen utfordring til tross for belastningen bak, den følger veien mykt og fint.

To- eller firehjulsdrift

Å rygge med henger har man sakte men sikkert lært seg opp gjennom årene, men rygging med hjuling og båthenger trenger nok mer øvelse.. Vel i vannet skyves båten av og vi kjører hjulingen og hengeren ut av sjøen. Bunnen er grov og løs, men uten last på båthengeren merkes det ikke og Yamaha Grizzly 700 SE sniker seg lett og fint opp av vannet. Vi trenger ikke sette inn firehjulstrekk, men klarer oss galant med tohjulstrekk denne gangen.

Sterk som en bjørn  

Etter noen timer på sjøen føler vi oss tilfredse og styrer roret mot land igjen, nå skal Grizzlyen på jobb! Båten er lastet opp og dekkene på hengeren presses ned i den løse bunnen, vil Grizzlyen klare å trekke hengeren løs og få den på land selv med last på? Det er litt mer grus inn mot land, men bakken er bløt fordi den er våt og vi er også i et lite oppoverbakke parti.

Grovt mønster med godt grep

Vi trykker inn firehjulstrekken og smyger oss av gårde, det rasler i bakken og den lille, men smidige hjulingen viser seg virkelig å være sterk som en bjørn, kraften fra MK ll SOHC 686cc motoren merkes når riggen dras opp fra sjøen! Når det er vått som denne gangen har vi nok mye å takke de pene 27″ Zilla Maxxis-dekkene. De har et skikkelig mønster som gir et utrolig godt grep, og ikke bare funksjonelle men også veldig fine med 14″ aluminiumsfelgene.

Klar for mer

Og hvordan gikk fisket, lurer kanskje noen av dere på? Ja, det ble pannestekt abborfilet til middag dagen etter og gjedde til kattene, en vellykket kveld på alle måter. Å trekke en båt ut av en grov innsjø var ikke noe problem for Grizzlyn, den har tross alt en lastekapasitet på 140 kg og en slepekapasitet på 600 kg, så ikke la størrelsen lure deg, denne maskinen er både smidig og sterk! Men på en gård er det også mye arbeid som kan gjøres enklere med en hjelpende hånd fra vår Yamaha Grizzly 700 SE, så følg med i sommer og se hvor vi tar fatt videre!

Les mer SLEDTRAX TESTER

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen