Ta kontakt med oss

Trax Impressions

LYNX COMMANDER RE 900 ACE TURBO R – KOMMANDØREN I LYNX-FLÅTEN TAR KOMMANDOEN

Den mest solgte snøscooteren i Europa siden den ble lansert i 2009, har nå blitt utstyrt med 900 ACE Turbo R-motoren og høyytelses støtdempere. Det er selvfølgelig 2024 Lynx Commander RE 900 Ace Turbo R vi snakker om og i løpet av noen fantastiske dager i West Yellowstone fikk vi muligheten til å prøvekjøre den, en maskin som viste seg å gi mersmak.

Basecamp for årets Snow Shoot lå et godt stykke unna de fantastiske dypsnøområdene som vi alle lengtet etter, etter ca 45 minutters ledkjøring nådde vi 2500 meters høyde og snøscooterens paradis åpnet seg. Med brede og velpreparerte leder under beltet var det gode muligheter for å teste motorens høye ytelse allerede på vei ut. Smilende nøt vi akselerasjonen så vel som den høye hastigheten, en ren nytelse å frakte oss til vår snøfylte lekeplass. Vel fremme ble det en kort, men intens test av dypsnøegenskapene, som også imponerte oss.

Så hva er det da som gjør maskinen så morsom å kjøre?

Først og fremst den stillegående og kraftige motoren som fortsatt kan smyge slik at den knapt beveger seg, samt akselerere slik at armene retter seg og gir sjåføren et lykkelig smil. 900 ACE Turbo R motor på 180 hk opplevde vi at ga mye rå og brutal styrke.

Den er bygget på Radien 2 -plattformen, som gir funksjonell og målrettet design for aktiv kjøring og gjør det lettere å bevege seg fritt. Den forbedrede lydisolasjonen gir også en stillere tur, noe som settes pris på under lange reiser og mange timer på scooteren.

Høy kvalitet gjør reisen komfortabel

Fjæringen i en scooter bestemmer mye av dens kjøreegenskaper og her har Lynx satset stort. Starter vi foran, sitter LFS+ med bøyde nedre A-armer, noe som letter kjøring i dyp snø. Så har den KYB Pro 36 EA-3R Kashima-dempere som gjorde en utmerket jobb på ledkjøringen. Deretter kommer vi til boggien, som med sin EasyRide+ boggiefjæring gir Lynx Commander RE virkelig gode løssnøegenskaper og samtidig forbedret komfort ved ledkjøring. Egenskapene kommer av at boggiefjæringen har lengre fjæringsvandring og lavere angrepsvinkel. Senterdemperen er KYB 46 Plus Kashima og bakdemperen er KYB Pro 46 EA-3R Kashima. Uten å gå i detaljer kan vi slå fast at dette er en virkelig god kombo, den svelger ujevnhetene godt og er veldig enkel å manøvrere.

Med føreren og funksjonen i sentrum

På en maskin markedsført som sjef for Crossovers der en av bruksområdene er en arbeidsscooter, må den ha en god girkasse – og det har den. To gir fremover og et elektronisk revers gir et stort utvalg av slepekapasitet. I tillegg til dette er det tre ulike kjøremoduser å velge mellom, noe som gir enda flere muligheter til å variere kjøringen, lavgir og økomodus gir en ekte smyger, mens høygir og sportsmodus gir deg en ekte racingmaskin.

Vi opplevde førermiljøet som veldig bra. Den er utviklet med 7,2″ digitalt display, sete har nå elektrisk oppvarming og har man visir med elektrisk oppvarming er det visiruttak både foran og bak som standard. Ønsker man å lade mobiltelefonen eller annet utstyr er det USB-uttak i front, små men ikke uviktige detaljer for å lette reisen. Et ekstra pluss er at den, i tillegg til tunnelens væskekjøling, også har en luftkjøler med vifte, som gjør at man ikke trenger å bekymre seg for mulig overoppheting.

Å kalle det en Crossover er helt riktig

Den har arbeidsmaskinens girkasse og brede belte, “ledpiskarens” fjæring, kraftig og momentsterk motor, godt grep med belte som er både langt og bredt. Videre har den utseendet og funksjonen til en sportsmaskin med enkeltsete, lav rute, racerdempere, flott akselerasjon og smalt mellom skiene der følelsen er som en lekemaskin. Vårt inntrykk av denne maskinen med en tørrvekt på 295 kg er at den føles utrolig smidig og lett å manøvrere.

Oppsummert

Lynx Commander RE er en fantastisk maskin som tydelig imponerte de av oss som prøvde den, vi er ikke i tvil om at den vil fortsette å være en storselger i Europa. Den står definitivt på ønskelisten vår!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned.

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut KLIM

Les mer SLEDTRAX TESTER

Les mer hos LYNX

Kontakt din lokale Lynx-forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

MOTORHUSET OPPDAL AS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen