Ta kontakt med oss

Reportasje

MÅNEDENS PROFIL – FREDRIK ANDERSSON

I Arvidsjaurs hvite vidder, der vinterens hjerte banker sterkest, finner vi Fredrik Andersson – en 34 årig scooter-elskende, filmskapende familiefar med en historie like strålende som nordlyset. Han er ikke bare en fingernem gravemaskinfører og hengiven far, men også hjertet bak et uventet filmprosjekt som rullet over de snødekte bakkene og rett inn på skjermene til snøscooter fanatikere verden over. Len deg tilbake og la oss gli gjennom Fredrik Anderssons fascinerende verden, hvor familie-, film- og fritidsinteresser smelter sammen i et glitrende vinterlandskap.

Fredrik, fortell våre lesere om deg og din frostige familie?

Her i snødekte Arvidsjaur, langt nord i nordisk kulde, bor jeg, Fredrik, 34 vintrer ung, sammen med min samboer Cilla og våre snømannsbyggende barn, Eveline, 4, og Melker, 1. På hverdager kjører jeg gravemaskin og når tiden tillater det drar jeg til skogen… eller rettere sagt, til snødekte bakker om vintertid!

Bortsett fra å suse over fjellet, hva gjør Fredrik når Ski-doo’n står parkert?

Ja, hvis jeg ikke flyr over snøen med snøscooteren, finner du meg enten med fiskestanga i hånden, hjertet fullt av forhåpninger om den store fangsten, eller kvalitetstid med familie og venner – og hvis det er tid, så prøver jeg å komme meg til treningsstudioet.

Lidenskapen din for scooterkjøring er åpenbar, Fredrik. Hva fikk deg til å falle pladask for denne vintersporten?

Å, min venn, det begynte med en “kittykatt” i barndommen og har spunnet i vei siden den gang! I vårt snødekte paradis her oppe er det rett og slett for fristende å ikke gå ut og leke i snøen. Drivkraften? Ærlig talt, det er kjempegøy og fellesskapet med andre scooterentusiaster fra hele verden er virkelig noe ekstra!

Hvis vi da vandrer inn i filmens verden! Hvordan, Fredrik, gikk du fra scootergal tenåring til internasjonal filmskaper med Northern Light Films?

Ganske fantastisk tur, om jeg skal si det selv! Det startet som en enkel skoleoppgave og forvandlet seg til noe uventet stort og fantastisk! Noen venner og jeg, med en forkjærlighet for sledneck-filmer, fikk det sammen til en snøscooterfilm med utstyr lånt fra skolen og ‘Icebound’ ble født!

Etter et eget kamera og noen år med filming, krysset våre veier Tim Marklund og Adam Thomelius fra Piteå og UGR-prosjektet. Etter noen kule år for begge prosjektene våre, bestemte vi oss for å slå sammen våre kreative sinn og ressurser, og voilà, Northern Light Films ble født, mot alle odds, og ble en overraskende stor suksess!

Hva tenker du på for den kommende scootersesongen?

Ingen konkrete planer ennå. Men en spennende tur til magiske fjelltopper i Europa eller Canada står høyt på listen!

Du er ambassadør og sponset av flere merker, hvilke jobber du med i dag? Hvordan blir du en sponset fører?

Vi ville bare ha det gøy og dokumentere det på film, men med tiden vokste interessen fra sponsorer som blant annet Ski-Doo, Northgrade 4P, Latitude65 og Autoblå i Lycksele. Å skille seg ut, være synlig og sosialt aktiv er nøkkelen til å bli oppdaget i dagens digitale verden!

Før vi sier farvel, Fredrik, gi oss tre raske svar:

Mektigste scooterminne?

Andreas og Adam som tok backflip over turtlegap i Canada mens jeg filmet. Helt fantastisk øyeblikk! Undertegnede sto også ved denne anledningen bak kamera og dette var helt klart noe utenom det vanlige.

Og hvordan bevarer vi bærekraftig snøscooterkjøring i Sverige?

Følg lover, samarbeid med grunneiere og unngå å kjøre på plantefelt – respekt for naturen er nøkkelen!

Sist men ikke minst, hva er ditt neste store mål innen snøscooterkjøringen?

Holde snøscooter gleden i live og fortsett å bygge bånd med likesinnede sjeler i snøen!

FØLG Fredrik Andersson AKA Speeeedygonzales på Instagram

Les mer MÅNEDENS PROFIL

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Reportasje

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen