Ta kontakt med oss

Reportasje

POLARIS – FRAMTIDENS SNØSCOOTERE DEL TO

I denne miniserien og siste del av «Polaris behind the scenes» møtte vi Ben Dieter, som er tidligere Director of Engineer at snowmobile division hos Polaris. Hvis dere er nysgjerrige på hvordan fremtidig produktutvikling vil se ut, og hva vi som forbrukere bør forvente av Polaris i framtiden, bør du lese denne rapporten.

Fortell oss litt mer om din rolle i Polaris?

Jeg har jobbet i Polaris i over 20 år med ingeniørbakgrunn. Det er teamet mitt som tar tilbakemeldinger fra kundene og sørger for at vi lager maskinene etter det som etterspørres. Vi er ansvarlige for å lede prosjektene, konsept og design samt all utvikling og verifikasjoner for å sikre at maskinen er klar til å gå i produksjon. Men det er ikke bare arbeidet mitt, men ambisjonen til hele teamet vårt som gjør dette mulig. Vi kaller oss «The best team on snow» sier Ben og ler.

I løpet av tre vintermåneder har du hatt en testingeniør her i Sverige fra Polaris, Justin med kona, kan du fortelle oss hvorfor han var her?

Han var her for å komme nærmere kundene våre og virkelig forstå hva våre nordiske kunder verdsetter. For å finne ut hva de vil se i framtidens snøscootere og tilbehør. Vi ønsker å få de samme opplevelsene med våre produkter som våre kunder i Norden får. Å gå i samme fotspor som kundene våre gir oss en forståelse av hvordan brukerne våre lever, og bruker produktene våre, hva som fungerer bra og hva som må forbedres. Selv ved problemer er vi på stedet for å kunne analysere og løse dem på en smidig måte.

Hva er formålet med reisen til Sverige?

Vi elsker å møte våre kunder og forhandlere for å få deres tilbakemeldinger på maskinene for å forstå bedre hva de liker med produktene våre og hva som må endres. Det er også for å finne nye måter å forbedre Polaris sitt tilbud på og skape relasjoner med brukerne våre.

Du har nettopp sluppet Nordic Pro og Titan firetakter, hvordan ser du på den fremtidige utviklingen for firetaktere?

Nordiske kunder setter pris på firetaktsmotorer av flere grunner, hovedsakelig av drivstofføkonomiske årsaker, men også for pålitelighet, holdbarhet og brukervennlighet. Dette ser vi fremfor alt hos brukskunder og de som bruker maskinen sin til arbeid. Vi ser det som en nøkkel for en mulighet til å vokse, ta flere markedsandeler og gi kunden det de ber om.

Blir det flere firetaktere i framtiden?

Vi lytter alltid til kundene våre og hva de ønsker å se. Vi starter med disse to maskinene, men du vil sannsynligvis se en utvidelse av dette segmentet i framtiden ettersom flere kunder bruker våre firetaktsmaskiner.

Hvordan ser du fremtiden til Polaris?

Vi investerer akkurat nå og gjør en stor investering for å vokse i Norden. Som dere sikkert kan se i modellutvalget vårt, har vi gitt ut spesifikke modeller for Norden etter tilbakemeldinger og etterspørsel fra våre nordiske land. Vi vil fortsette å jobbe på samme måte for å produsere ønskelige modeller for deres marked.

Er det også en grunn til at Polaris SKS er tilbake her?

Ja, det stemmer. SKS har blitt ekstremt populær her da mange kunder etterspør en crossover-maskin som fungerer like godt på leden som ved siden av. I tillegg er den utstyrt med en ekstra kjøler som gjør at kundene kan kjøre maskinen godt inn i våren på de mest solrike dagene uten å risikere at maskinen går varm.

Hvilken verdi setter dere på det nordiske markedet sammenlignet med deres amerikanske marked? Tross alt er det en ganske liten prosentandel av salget deres, er det ikke? Hva vil du si er den største forskjellen mellom markedene?

Den største forskjellen er at i USA er det et mer entusiastisk marked, mens det her i nord er mer delt mellom frikjøring og ledscootere og fremfor alt bruksmaskiner. Bruksmaskiner er det vi skal putte litt ekstra krutt på framover, da etterspørselen fra brukskundene er mye større her enn i USA.

Om tre år Ben, hvor vil dere være?

Det er et vanskelig spørsmål, jeg tror du vil se flere modeller fra Polaris som tilpasser seg nordiske kunder. Den nordiske regionen er en av de viktigste for oss da det er mulighet for å vokse her og ta større markedsandeler. Det handler heller ikke bare om nye produkter, men også kalibrering av eksisterende produkter og å gjøre hele opplevelsen med Polaris til en bedre opplevelse. Vi bruker mye tid og investeringer her i Norden for å vokse med Polaris-produkter de neste årene.

Med det sier vi takk til Ben Dieter og vi håper å se ham igjen i nær framtid.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Kontakt din lokale Polaris-forhandler:

OUTDOOR MOTOR

MOTORSENTERET SELBU OG TYSDAL

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Reportasje

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen