Ta kontakt med oss

Trax Impressions

POLARIS INDY XCR

Når man spanderer lange dager i fjellene med lek i skog og puddersnø, er det ikke alltid like morsomt å transportere seg tilbake på leden som oftest er noe variert og tidvis svært humpete. For min del, hadde det da passet bedre med en snøscooter som er egnet for disse forholdene, og man kan fort bli noe sjalu når man ser andre typer maskiner suse bortover leden. En stereotypisk maskin jeg snakker om, er nettopp Polaris Indy XCR. La oss se litt nærmere på hva denne går for!

Matryx-kontroll

Polaris Indy XCR kommer som kjent i den førerorienterte Matryx-plattformen, som mange i bransjen har kalt for revolusjonerende. Matryx kostyme bringer massevis til bordet, men mest av alt et smalere førermiljø. Blant annet har sidekåpene og kneplasseringen blitt smalere, noe som fører til en større mobilitet hos føreren, og som igjen fører til større kontroll. Polaris er kjent for sine lette maskiner, og med en tørrvekt på 215 kg er den ikke så langt unna verstingene i mountain segmentet.

Ulike konfigurasjoner

Man har flere alternativer når det kommer til belte, både på lengde og høyde. 128 eller 136? 1.25 Ice Ripper XT, 1.35 Cobra eller 1.6 Cobra? The choice is yours! Men det er ikke bare i understellet du kan velge dine preferanser, men også under panseret. Polaris Indy XCR leveres nemlig både med 850 og 650 motor. Maskinen kommer med Walker Evans Racing 2” Velocity-støtdempere med regulerbar kompresjon for å takle alle ulike hastigheter og terreng, så uansett hvilken motorkilde man velger så kan man være trygg på at humpene blir lett match for denne råtassen.

Den teknologiske utviklingen

Med alle spennende nyheter på markedet, er det spesielt en trend som går igjen. Teknologien forbedres og finpusses, hvor blant annet Polaris Indy XCR kommer med den stilige og praktiske 7S-displayet. Ledkart, interessepunkter, kjørediagnostikk, og sist men ikke minst Ride Command. En svært hyppig greie som stadig skjer på fjellet er at man plutselig turer av gårde og mister øyekontakt med sine kamerater, dette problemet blir enklere å løse med denne smarte skjermen. Og glem ikke SmartWarmers, så slipper du at fingrene enten fryser ihjel eller brenner opp, man kan nemlig finjustere varmen gjennom dette systemet.

Oppsummering

Polaris Indy XCR er en maskin som er sjeldent sett av mine øyne, da jeg som oftest vandrer rundt i tett granskog og puddersnø, men absolutt en spennende maskin for helt andre bruksområder enn hva jeg er vant til. Denne tilfører både mye fart (om ønskelig), komfort og kjøreglede, enten den står på hytta eller skal brukes til eventyrlige ekspedisjoner.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Kontakt din lokale Polaris-forhandler:

OUTDOOR MOTOR

MOTORSENTERET SELBU OG TYSDAL

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen