Ta kontakt med oss

Sledtrax Tester

SKI-DOO BACKCOUNTRY SPORT 600 EFI

Sesongen har startet, og vi er med på ferden! Det er herlige tider i vente nå når helgene kan fylles med frisk luft utendørs sammen. Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI har som nevnt tidligere blitt utstyrt med både slepekrok, større sete og en pakkveske. Dette er noe vi kommer til å bruke mye fremover! Akkurat i dag har vi planlagt en tur for oss selv – pulken får bli hjemme!

Ut på egen tur

Uansett grunn må vi bare konstatere at været har vært ekstremt i starten av denne vinteren med temperaturer ned mot -40 grader Celsius. Selv om lengselen etter dager med vår Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI har vært stor, har dette ofte bare vært noe vi har kunnet drømme om. Snømengden er absolutt tilstrekkelig, og snart har vi også lyset med oss. Temperaturen var endelig mer menneskelig, og når herrene i familien er ute på sin egen scootertur, bestemte jeg og datteren meg for å pakke oss sammen for en egen tur.

Pakkvesken erstatter pulken i dag!

Denne gangen skal vi dra uten pulk og har som mål å kjøre til et velkjent utfartssted hvor vi vet det er mulighet for å varme oss opp i et skotertelt ved et bål. Så tidlig på sesongen kan dette være en viktig strategi for en vellykket tur med barna. Vesken vi har montert på Ski-doo Backcountry 600 EFI er veldig praktisk og romslig, vi får plass til mer enn vi hadde tenkt. Hamburger, varm sjokolade toppet med krem og marshmallows, og selvfølgelig kjeks med sjokoladetrekk for å lage ‘smores’ er også noen av godsakene jeg har fristet med. Vesken lukkes med en glidelås når all maten er pakket, og deretter spennes det over et lokk for ekstra beskyttelse. Akkurat denne dagen tar vi også med litt ved, den holdes nå på plass med de justerbare remmene under lokket til vesken.

Klar for dagen!

Vi har fylt tanken og er endelig klare til å rulle ut fra gården, med en enkel vending av nøkkelen starter motoren. Det føles selvfølgelig litt friere å rulle av sted langs skogsstiene uten noe bak oss. Min datter sitter mer enn komfortabelt bak meg, og det er god plass igjen på setet vi har montert. Selv om temperaturen ikke viser så mange minusgrader, føles luften i januar alltid mye kaldere, og da er det virkelig deilig å få litt ekstra varme fra håndvarmerne som Ski-doo Backcountry 600 EFI er utstyrt med. Været har vært veldig variert denne vinteren med kraftig vind og snøfall, temperaturer nær null og over førti minusgrader, så forholdene er ganske blandet. Til tider er både løyper og innsjøer ganske ujevne, men vi sitter veldig komfortabelt og opplever at demperne balanserer skuteren og gjør akkurat det de skal for å gjøre kjøreturen mer behagelig.

Dagen får mer enn godkjent

Når vi kommer frem til utfartsstedet, åpner vi spennene og laster av veden, åpner vesken og tar ut vår utflyktslunsj. Når bålet knitrer så fortryllende, og lunsjen er fortært, er gløden akkurat passe til å gjøre marshmallowsene så de blir krispy gyllenbrune for å presses sammen med sjokoladekjeksen til en ‘smores’! Tiden går fort når man har det gøy, og det er på tide å begynne å rulle hjemover langs løypene for å nyte turen i dagens siste dagslys. Pakkingen er lettere, hjelmene tas på, og vi ser hvordan solen hviler på horisonten for snart å forsvinne ned bak tretoppene. Turen får godkjent av datteren, og vi håper det ikke blir altfor lenge til neste gang.

Hjemme på gården setter vi enkelt skuteren i revers med en nøkkelvending på Ski-doo Backcountry Sport og kan deretter rygge opp foran porten for å deretter parkere skuteren i garasjen slik at den er tint og klar for neste tur! Det er en herlig følelse å kunne dra av sted selv og styre skuteren dit vi har lyst, og det beste er at vi akkurat nå har så mange fine dager foran oss. Håper vi sees i snøkaoset!

Se litt SledtraxTV

Kontakt din lokale Ski-doo forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter

Fortsett å lese

Mer i Sledtrax Tester

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen