Ta kontakt med oss

Trax Impressions

SKI-DOO SUMMIT NEO+ PERFEKT FOR UNGDOMMEN!

Tidligere i vår fikk vi i Sledtrax gleden av å kunne reise til vakre Säxnas for å teste 2023-nyhetene til Ski-doo og Lynx, og blant alle modellene var Ski-doo Summit Neo+ en av de. Snøforholdene hadde på den tiden minket, men sola var med oss og vi fikk testet mange spennende modeller fra BRP i fantastiske omgivelser. Her kommer våre første inntrykk om den potensielle favoritten til førerne med mindre erfaring og størrelse!

Er du eller kjenner du noen som er mindre erfarne bak rattet? Se hit!

Ski-doo Summit Neo+ kommer i REV Gen4 plattformen i en svært frisk fargekombinasjon. Under panseret på maskinen finner man Rotax 600 EFI motoren, i NEO-modellen finner man 40 hk, og i NEO+ finner man 15 hk ekstra, og da lander vi totalt på 55 hk. Dette er altså ikke det heftigste alternativet hva gjelder effekt. Men da denne maskinen er rettet mot de mindre erfarne og yngre førerne er dette absolutt et hett og spennende alternativ.

Hvordan opplevdes Ski-doo Summit Neo+?

Populariteten med korte løssnø maskiner har økt de siste årene, og det gjør at denne som kommer i 146”, blir et attraktivt alternativ for de unge som er nysgjerrig på en kortere løssnø maskin. Med noe lavere kjøretøyhøyde og smalere egenskaper, gir det mindre førere en god blanding av komfort og kontroll, som kan bidra til å bygge selvtillit hos føreren. Med tørrvekt på 195 kg, oppleves denne maskinen svært lett og håndterlig. Jeg kunne fint balansere på en ski over lengre distanser, og den føles svært godt balansert. Ettersom maskinen er bygget på den tidligere REV Gen4-plattformen (nytt fra 2023 er REV Gen5), vil det oppleves svært naturlig å ta steget når den tid kommer, til for eksempel en større Summit.

Perfekt for ungdommen!

En annen sak jeg ønsker å nevne er læringskurven og introduksjonen til denne bransjen for de unge lovende. Dersom man til sammenligning begynner på en maskin som Shredder for eksempel, vil man oppleve en helt annen effekt og sannsynligvis en mye brattere læringskurve. Jeg startet min reise på snøscooteren på en 600 fra Ski-doo, og har siden gått gradene til 800, 850 og nå denne sesongen et nytt steg mot 900. Og har personlig opplevd en veldig stødig læringskurve, og jeg har stor tro på at det å gå gradene vil gi en trygg, lærerik og magisk opplevelse på fjellet!

Oppsummering

Hos undertegnede så oppleves ikke denne maskinen som den mest spennende, ettersom dette ikke er noe effekt monster og derav lite kick, men det er viktig å understreke at den heller ikke er rettet mot meg. Hadde jeg vært 16 år og ny i denne bransjen, så hadde absolutt denne maskinen vært godt oppe på listen!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver uke!

Les mer TRAX IMPRESSIONS

Les mer om SKI-DOO

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen