Ta kontakt med oss

Trax Impressions

POLARIS 9R KHAOS MATRYX SLASH 146”

Polaris 9R Khaos Matryx Slash 146” tror jeg kommer til å bli en stor favoritt i den kommende sesongen. Polaris har i dette tilfellet truffet blink på nesten alt! Den korte og smale snøscooteren har alt du trenger for å gjøre store hopp, bowties og re-entries. Samtidig har du muligheten til å klatre både høyt og langt oppover fjellsidene, eller kjøre leden om du heller ønsker det. La oss se litt på hva denne maskinen er i stand til og hva som er nytt siden i fjor!

Hva er noe av forskjellene på fjorårets 850 mot nye 9R?

Det som kanskje er det kuleste Polaris har fått til med denne motoren er at den faktisk veier mindre enn 850’en vi har blitt vant til. De kan fortelle at den gir hele 7% mere kraft og 12% mere dreiemoment. Polaris har også byttet ut svinghjulet med et som er 10% lettere enn det gamle. Det gjør at tregheten i svinghjulet blir mindre slik at ytelsen og responsen blir høyere. Veivakselen har også 3% mindre treghet i forhold til den gamle. Cobra pull cord som mange kanskje er kjent med fra før kommer nå som standard snor i fargen rød på Polaris 9R. Det er selvfølgelig flere ting som er nytt på denne motoren som ikke er skrevet om her, men alt dette kan du finne på Polaris sine hjemmesider.

Ekte kjøreglede

Jeg kjørte hele forrige sesong på Matryx chassiset til Polaris og det har vært en drøm. Det føles litt som å kjøre enn cross-sykkel i skogen når man drar i vei med denne. Man finner ikke mange snøscootere som er så enkel å manøvrere, flytter man litt av vekten på en av sidene blir snøscooteren med akkurat dit du vil ha den. Den raske gassresponsen gjør at skiene løfter seg fort opp fra snøen, og du kan med de rette snøforholdene kjøre oppe på belte med skiene mot himmelen så lenge du bare vil. Med et utrolig bra kjølesystem så tåler den også lange turer på led med veldig hard snø.

Hva er den perfekte lengden for oss i Skandinavia?

Liker du kjøring i høye, lange og gjerne veldig bratte bakker da må du nok jobbe litt ekstra om du skal kjøre en Polaris 9R Khaos Matryx Slash 146”. Vi som kjører i Skandinavia har jo heller ikke ekstreme snøforhold som i statene eller Canada, derfor mener jeg at en 146” er den perfekte lengden for de fleste. Det er kanskje noen få dager hvor vi også har utrolig mye pudder og da hadde det vært kult med en 155” eller kanskje til og med en 165”.

Vurderer du å skaffe deg en Polaris 9R Khaos Matryx Slash 146”?

Jeg fikk desverre ikke muligheten til å teste denne maskinen forrige sesong men som nevnt så kjørte jeg 850’en hele sesongen, og har pratet med flere som fikk testet 9R motoren og de kan trygt si at du vil merke forskjell! Er du en fører som liker å utføre triks og lek i skavler? Hopper du mye? Kanskje utfører litt 270 flips? Og sitter med en følelse av at du trenger den ekstra kraften og responsen? Da vil denne maskinen passe deg perfekt!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Les mer TRAX IMPRESSIONS

Les mer hos POLARIS NORGE

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen