Ta kontakt med oss

Trax Impressions

ARCTIC CAT NORSEMAN 8000 X – KOMBINERER NYTTIGHET MED MORO

Det sies ofte at man jobber på sitt beste når man har det gøy på jobb og det er noe som Arctic Cat Norseman 8000 X virkelig tillater. Den er såpass verdsatt, og da Arctic Cat valgte å kun selge den med en 600cc-motor i en sesong, ble etterspørselen så stor etter en større motor, som vi får tilgang til i 2023. Strøm er dyrt og veden må leveres, kan Arctic Cat Norseman 8000 X være den raskeste måten?

Hva gjør denne maskinen til en ekte multitasker?

Arctic Cat Norseman 8000 X er bygget fremfor alt for arbeid, men fungerer også utmerket til å kjøre lengre turer i relativt høyt tempo. Det som gjør at vi har fine arbeidsegenskaper er blant annet den justerbare sporvidden mellom 35,5 og 41,5 tommer bredde, noe som er bra når du skal bytte til en smal og fleksibel maskin som er lett å legge på siden for en pudder sving. Og i bred posisjon får du en jevnere tur hvor du kan holde høyere hastighet i kurver og en mer stabil maskin under arbeid. Men det er ikke bare forstillingen som kan utvides, vi har et par ski som er utviklet spesielt for arbeid, med en ekstra bredde for å få best mulig flyt når snøen er på det løseste.

Det er en av grunnene til at denne maskinen fungerer veldig bra i usporet terreng, men tar vi en titt under tunnelen finner vi en smart boggie med vippefunksjon bak for å lette ryggingen. Rundt denne Xtra-action boggien finner vi et “powderclaw” belte med 57 mm høye kammer, og vi tør love at dette grepet holder i massevis. Arctic Cat har med andre ord hatt et stort fokus på maskinens løssnø egenskaper og man trenger ikke å gå tilbake alt for mange år, så kunne akkurat denne modellen ha konkurrert med mountain-maskinene.

Hvordan føler nordmannen seg i sitt rette element?

Vi synes det er vanskelig å holde tilbake et smil når du fyrer opp i ovnen under panseret, som yter 160 hk. Denne er rett og slett morsom å kjøre når du kan kjøre med skiene i været det ene øyeblikket og i neste øyeblikk hekte på sleden med familien og dra ut på dagstur. Det er helt klart en sporty karakter som appellerer til de som vil drive med ulike typer kjøring med samme maskin.
Motorkraften er ingen ulempe når du skal trekke skikkelig tungt, som en fullastet tømmerslede. Nå er det ingenting vi har hatt tid til å teste, men Norseman er bygget for å takle selv de tøffeste oppgavene, som vi ikke er i tvil om at maskinen takler.

Avslutningsvis

For å oppsummere denne arbeidskameraten fra Arctic Cat, kan vi si at det definitivt er en lekfull maskin, når man tenker på at den først og fremst er bygget for arbeid. Derfor er det et hett alternativ når du vil ha det gøy på jobben. Med et knappetrykk på styret kommer 160 pålitelige hestekrefter til live, som sørger for at både eventuell last samt snøscooter beveger seg på ordentlig! Det relativt smale belte kompenserer grepet med reale kammer i stedet og Arctic Cat Norseman 8000 X er definitivt en arbeidsmaskin å regne med!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Kontakt din lokale Arctic Cat forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

Les mer på Arctic Cat

Les mer TRAX IMPRESSIONS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen