Ta kontakt med oss

Trax Impressions

LYNX XTERRAIN BRUTAL 850 – FINSK SISU

Lynx Xterrain Brutal 850 har vært å finne hos Lynx forhandlere noen år nå. En maskin jeg tror har solgt bra, da den kan passe mange ulike personer og førere. Trenger du en arbeidsmaskin, en snøscooter for lengre turer, eller kanskje noe som tar seg frem i de fleste forhold. Da må det jo være interessant og høre litt mere om denne utrolige crossover maskinen, fordi denne her er helt brutal!

Jeg har ikke mye erfaringer og relasjon til denne type snøscootere, jeg holder meg helst til deep snow kategorien hvor puddersnø er det vi leter etter. Men Lynx Xterrain Brutal 850 kan ikke bli undervurdert i slike forhold. Den har nemlig en helt overraskende framkommelighet, også i disse dype pudder dagene. Og om du kjører deg fast så må du prøve reversen, for det å ta seg fram i snøen baklengs er det ikke alle som klarer like godt som akkurat denne her. Kjelke sa du? Nei det er ikke noe problem! Er det en snøscooter som fikser det å trekke kjelke så er det denne her. Du har litt fra alle verdener med denne robuste maskinen.

Hva gjør Brutal til en bra crossover maskin?

Jo, her har du en snøscooter som har 3900mm langt belte og 50cm bredt belte, altså en “breibander”. Dette kombinert med 60mm kammer gjør det så kult og kjøre i tøffere terreng og med mer krevende snøforhold. 850 E-tec motoren i denne er jo testet og prøvd siden 2017, denne vet vi at imponerer. Når du setter deg på en Lynx Xterrain Brutal 850 så legger du fort merke til den 7,2 tommers store digitale skjermen foran deg. Der kan du finne informasjon som temperatur, turtall, hastighet, km-stand og mere. Et stort sete gjør den komfortabel å sitte på, men demperne i boggien og forstillingen gjør den utrolig god og kjøre med. Der har vi KYB 36 dempere i forstillingen og KYB 46 i boggien samtidig som at Brutal har EasyRide bakfjæring. Alt dette kombinert gjør at høye hastigheter på en led med mye dumper blir til en drøm. Når vi er inne på kjøring på led så kan jeg ikke glemme å fortelle at den er luftavkjølt, så varme dager og høyt turtall blir ikke et problem.

Arbeidsmaskin sa du?

Med Lynx Xterrain Brutal 850 så får du ikke bare en lekfull crossover som funker like bra på leden som utenfor leden. Du får en arbeidshest med på kjøpet også! Skal du trekke kjelke, tømmer, kanskje materialer til hytta på fjellet? Mulig du skal ha med deg hele familien på fjelltur til vinteren. Da har du en kraftig maskin som også fungerer som et “pakkesel”. Med BRP sitt Linq-system så kan du enkelt ta av og på et ekstra sete eller en stor bagasjeboks. Skal du kjøre skikkelig langt så kan du også klikke på noen ekstra liter med bensin ved å kjøpe en Linq bensinkanne. Det er lite som stopper deg når du har en brutal maskin som denne!

Oppsummering

Kort oppsummert vil jeg si at denne snøscooteren er lekfull men samtidig et arbeidsjern. Du har det du trenger når du skal kjøre langt, kjøre led eller om du vil ta noen pudder svinger. Pakk med deg det du trenger, kjør deg en tur og nyt denne utrolige maskinen, den er Brutal!

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Les flere TRAX IMPRESSIONS

Les mer hos LYNX

Kontakt din lokale Lynx-forhandler:

ØSTLANDET MOTORSERVICE

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen