Ta kontakt med oss

Trax Impressions

LYNX SHREDDER 4100 DS TURBO – FULLADET MED TURBOTRYKK

En ny Trax Impression fra West Yellowstone hvor vi tester en rå løssnø maskin, nemlig Lynx Shredder 4100 DS Turbo. Med magisk puddersnø og forholdene på topp så var alt lagt til rette for en skikkelig test av denne brutale snøskuteren. Radien 2 chassiset som kom et år tidligere og har vist seg å være vellykket og med riktig lengde i riktig terreng ble ikke dette noe annet enn perfekt.

Drømmeland

Da vi kom på flystripa i West Yellowstone var det utallige med maskiner å velge mellom og Lynx hadde flere oppstilt. Denne gangen skulle jeg få æren av å kjøre Lynx Shredder 4100 DS Turbo og det skulle vise seg å være helt konge! Lengden på 4100 tilsvarende en 164/163” var ypperlig i dette terrenget og de snømengdene som vi hadde her. Allerede på leden opp mot fjellet legger en raskt merke til hvor mye krefter som finnes under huven på dette beistet. Og i det vi trer av leden og beveger oss ute i terrenget, blir vi sjokkert over snømengdene.

Oppe i høydene

Oppe i nesten 3000 moh ble det skikkelig kult og vi fant noen plasser hvor det passet seg og kjøre noen hopp. Om det var demperne eller all den snøen som tok imot meg og Lynxen det er jeg usikker på, men å lande hardt ble hvertfall ikke et tema. Videre dro vi for å teste smidigheten, da måtte vi på litt lavere høyder for å finne mer skog.

Jeg legger raskt merke til at noe er annerledes på denne maskinen kontra hva jeg har kjørt tidligere. Det er nok 34” forstillingen med en skibredde på kun 860mm VS 36” som har 920mm. Den lengre maskinen føles fort kortere da smidigheten hjelper deg og smyge gjennom avansert terreng. Her får Lynx Shredder 4100 DS Turbo stjerne i boka!

Ferden går videre

Lynx har gjort mye rett når det kommer til denne maskinen og har jeg bodd over dammen og kjørt i disse mengdene til vanlig har jeg ikke vært i tvil om hva slags skuter det er å foretrekke. Vi har virkelig fått testet denne maskinen på mange forskjellige områder og den imponerer stort. Fremkommeligheten er bra, men fastkjøring blir det likevel… Smidig og veldig forutsigbar er noe jeg likte veldig godt med maskinen. Oppover, nedover eller sideveis har ingenting å si, du vet nøyaktig hvordan skuteren reagerer ved små bevegelser og inputs. Kraften har vi nevnt tidligere, men vi tar det igjen, det er nok ikke maskinen som svikter her, men heller føreren.

Oppsummert

Lynx Shredder 4100 DS Turbo ble en av mine beste opplevelser her i West Yellowstone da det meste klaffet skikkelig bra. Oppsummert en maskin som tar deg hvor du vil. Smidig, stabil, forutsigbar og ladet med massevis av kraft, det er ord som beskriver Lynxen utrolig godt.

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut 509

Les mer SLEDTRAX TESTER

Les mer hos LYNX

Kontakt din lokale Lynx-forhandler:

MOTORHUSET OPPDAL AS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen