Ta kontakt med oss

Trax Impressions

LYNX SHREDDER DS 3900 TURBO R – EN SMIDIG GAUPE I PUDDERSNØEN

Lynx sin mest imponerende løssnømaskin for 2024 er Lynx Shredder DS 3900 Turbo R. En maskin som på papiret ser ut til å være skapt for de bratteste bakkene og den dypeste snøen. Vi testet dette svart på hvitt under vår tur i Montana, der snøen lå dypere enn på lenge. Dette er vårt inntrykk av maskinen under turen som ble gjort under helt perfekte forhold!

Klar for eventyr i fjellene

For 2024 introduserte Lynx en hel rekke nyheter, der noen av dem gjaldt løssnømaskinene. En av disse spennende oppgraderingene finner vi på Lynx Shredder DS 3900 i form av en ny, smalere forstilling med sporvidde på 34”. Nysgjerrige på denne nyheten, men også på maskinen som helhet, la vi hendene på den knallrøde Shredderen som sto på parkeringsplassen, og bega oss ut mot de snødekte fjellene.

Ledkjøring er ingen hindring

På vei opp mot “lek-områdene” blir det en del ledkjøring, og til tross for Lynx Shredder DS sine tiltenkte bruksområder, takler den denne oppgaven med bravur, mye takket være en fjæring av hestelengder. KYB 36 Plus Kashima gjør virkelig en god jobb sammen med PPS2 DS+ boggien. Ingen rare kast her, og vi fortsetter i god fart med en god lyd fra den turbomatete 850 motoren. Når vi har kommet oss opp i høyden, åpner skogen seg, og nå skal de 180 hestekreftene få galoppere fritt!

Løssnøkjøring som imponerer

Når vi begynner å ta svingene med denne Lynx Shredder DS 3900 Turbo R, er det med et stort smil om munnen. 850 motoren freser bokstavelig talt mens vi kjører, en fantastisk følelse. Men også en nødvendighet her på 3000 meters høyde, da turboen virkelig kommer til nytte. Mindre effekt eller kortere matte ønsker man ikke under slike forhold, og det føles ganske trygt å vite at man kan stoppe og starte igjen, til tross for den dype snøen. Selvfølgelig må maskinen jobbe, men effekten er i overflod, og de 76 mm høye kammene sørger raskt for at man er tilbake i full fart. 

En tydelig forskjell i kjøringen er hvor lett denne nye DS-en er å kjøre, den nye forstillingen som har blitt 2 tommer smalere, gjør en merkbar forskjell. På forhånd fryktet vi at man kunne risikere å miste følelsen i kjøringen og få mindre effekt av hvordan føreren håndterer styringen, men det var ikke tilfelle. Vi tror at Lynx her har funnet en virkelig god kombinasjon med Blade DS+ skiene som har god bæreevne i snøen i kombinasjon med den litt smalere forstillingen.

En ny maskin med ny teknologi

Etter en stund med kjøring og fotografering er undertegnede ganske utmattet og setter til slutt snøscooteren fast rett opp i en bakke. Når energien begynner å ta slutt, er det enormt deilig at denne modellen har SHOT, som gjør at man på en enkel måte kan starte snøscooteren uavhengig av hvordan den er plassert eller hvor “dumt” man står. Å klatre opp og trekke i snøret er nemlig ikke alltid så enkelt. Deretter har også denne maskinen et annet tilvalg, nemlig 10,25-tommers skjermen, som ikke bare gir snøscooteren en moderne følelse og tar den inn i riktig tiår, den har også virkelig fine funksjoner og har til slutt en installasjon som gjør at man har en stor, glatt flate som er lett å holde fri for snø. Det sistnevnte, å kunne fjerne snøen og kunne se måleren, er et større problem enn man kan tro på mange snøscootere. Det er tydelig at Lynx har tenkt grundig gjennom denne plattformen.

Oppsummert

Våre første inntrykk av Lynx Shredder DS 3900 Turbo R er at man her har en brutal maskin som helt klart har funnet sitt hjem i løssnøen. Til tross for sine ekstreme egenskaper er den veldig smidig og lett å kjøre. Å ha det gøy samtidig som man kommer seg bra fram i løssnøen, det er nok det man gjør best på denne maskinen!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut KLIM

Les mer SLEDTRAX TESTER

Les mer hos LYNX

Kontakt din lokale Lynx-forhandler:

MASKIN OG MOTOR VERDAL

MOTORHUSET OPPDAL AS

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen