Ta kontakt med oss

Reportasje

MÅNEDENS PROFIL – BROCK HOYER

Under Snowshoot i West Yellowstone fikk vi møte en dyktig snøscooterfører som fanget vår interesse og som denne måneden får ta en stolthet som månedens profil. Den handler om tobarnsfaren som ikke bare vant 3 stk X-games BikeCross-medaljer og som tok hjem Jackson Hole King of the Hill Snowbike ikke mindre enn to ganger, men som også viser hva som er mulig på snowbikes gang på gang. Vedkommende er ingen mindre enn Brock Hoyer!

Fortell litt om deg selv, dels hvor du vokste opp, men også litt om familien din?

Jeg er født og oppvokst i Williams Lake, BC, Canada, en liten by med 17 000 mennesker. Hele familien bor her, selv om vi flyttet i etapper for Motocross-konkurranser. Men av en eller annen grunn har vi alltid funnet tilbake hit, så dette er hjemmet mitt nå hvor jeg bor med familien min og med barna mine som kjører scooter. Jeg er gift og har to sønner, Deakin på 8 år og Asher på 6 år.

Hvordan kom du i kontakt med snøscootere og snowbikes?

Det kom liksom naturlig ettersom jeg vokste opp i de østre fjell, men jeg kjørte en del på videregående og det var ikke før i 2012 at det virkelig ble høygir. Når det kommer til Snowbikes, startet dette for 12 år siden da jeg prøvde det som trening for motocross, men jeg ble helt forelsket i å kjøre snowbikes og snøscootere. Nå er dette heltidsarbeidet mitt, kjøre snøscooter og snowbikes, og motocross er bare på moro med familien.

Hvordan begynte du å konkurrere med Snowbikes?

For meg var det en enkel overgang da jeg kjørte motocross og nå kunne ta den til snøen i stedet. Samme dag som jeg begynte å konkurrere på snø, ble målet mitt å delta i X Games, med håp om å være med der en dag!

Foto: Adam Orvis

Nå har du ikke mindre enn 3 medaljer fra X Games BikeCross og to titler som King of the hills fra Jackson Hole. Hva motiverte deg til disse prestasjonene?

Det er lidenskapen for sporten. Alltid presser meg selv og ikke redd for å lære nye ting. Nå har dessverre konkurransene gått ned på grunn av Covid, men tar det seg opp igjen er jeg klar. Min konkurranse-snowbike med 81 hester venter i garasjen!

Vi forstår at du har noen sponsorer, hvem er de?

Yamaha motor Canada, FXR racing, Timber sled, Outlaw Motorsports, Lime nine, Rmr suspension, C3, Rp performance, White spruce, Caliber, Fox, P3, Vp race fuel, Seat concepts, Tki, Odi grips, Yamalube, Backcountry access (Bca), Pin’d performance, Cti knee braces, Rekluse clutcher, Get, Wisco pistons, Diamond led inc

Det er store forskjeller både maskinmessig, men også brukermessig på snøscootere og Snowbikes, hvilke styrker mener du det er for begge kjøretøyene?

Snowbikes og snøscootere har helt forskjellige kjørestiler, snøscooterne kan klatre utrolig bratt uten problemer og i høy hastighet, mens snowbikene takler skråkjøring utrolig mye lettere. Så tar du skikkelig smale linjer i skogen mellom trærne med snowbikes, så kommer du til steder som ikke kan nås på snøscooter. Til vanlig kjører jeg snøscooter under de dypeste løssnødagene og snowbike når det er litt mindre løssnø. Dette gir som regel en ganske jevn fordeling av kjøring med begge maskinene i løpet av en sesong.

Har du noen tips til snowbikern som vil ta kjøringen til neste nivå?

Hvis du vil bli en bedre sjåfør og ta kjøringen til nye høyder, er det bare timer på setet som hjelper. Så å ha en veltilpasset maskin, gjør det selvfølgelig lettere når man skal prøve nye ting.
Da jeg først begynte med snowbikes, valgte jeg å begynne i det små og hvert år kunne jeg kjøre større og større.

Til slutt har vi tre raske spørsmål vi vil stille deg.

Hva er ditt beste skuterminne?

Det beste minnet er da jeg vant den første gullmedaljen i Winter X Games i Aspen, Colorado.

Hvordan bør vi snøscooterkjørere opptre for å bevare snøskuterkjøringen også i fremtiden?

Det viktigste vi må gjøre for å kunne kjøre videre i årene som kommer er å følge reglene og passe på å aldri legge igjen noe i naturen. Det du tar ut, tar du med hjem. Da er det viktig å være et godt eksempel som andre kan følge.

Hva er dine fremtidige mål som snøscooterkjører?

Mine fremtidige mål er å bare fortsette å pushe frikjøringen, og vise hvilke utrolige utsikter vi får se. Å holde alle områder åpne for frikjøring slik at jeg kan dele opplevelsene med barna mine og vennene mine, resten er bare en bonus. Også skal jeg tilbake og konkurrere med Snowbike i X Games igjen.

Sjekk ut Brock Hoyer på INSTAGRAM

Läs mer Månedens Profil

Fortsett å lese

Mer i Reportasje

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen