Ta kontakt med oss

Reportasje

MÅNEDENS PROFIL – MIKAELA GRÖNLUND

Månedens profil finner du i Västerbottens innland, hvor naturen er en stor del av manges fritid og fjellene ligger tett rundt oss. Her finner vi ikke bare flott scooterkjøring, men også flotte sjåfører! Vi blir nå litt bedre kjent med en av dem og hører om hvordan hun startet sin interesse for snøscooter tidlig i livet, en interesse som har vokst og utviklet seg med årene. Vi snakker om ingen mindre enn Mikaela Grönlund!

For de som vil vite litt mer om personen bak hjelmen, fortell om deg selv! 

Jeg heter Mikaela Grönlund, 21 år, født og oppvokst i en landsby utenfor Vilhelmina. Bor fortsatt i kommunen da det er nærme både snøskuterkjøring og fjell. Å være nær naturen er noe jeg verdsetter høyt. Jeg jobber som sesongarbeider innen asfaltlegging og i vintertiden bruker jeg mest tid med scooterkjøring.

Foto: Tobias Isaksson

Som vi kan se på instagrammen din er det mye snøscooterkjøring om vinteren, men hva gjør du når du ikke er på snøscooteren? 

Jeg tilbringer mesteparten av fritiden med familie, venner eller i naturen. Jeg liker eventyr og å prøve nye ting, så jeg prøver å ha det så gøy som mulig når jeg er ledig. Alt med motorer ligger nært hjertet, så det blir mye cross, jetski og vannscooter i løpet av sommeren. I tillegg til motorinteressen liker jeg trening og fjellturer.

Å være ute i naturen gir meg ekstra energi samtidig som det er veldig beroligende. Sommerlengselen etter scooterkjøring har fått meg til å prøve vanncross og stille opp på enkelte konkurranser. Det var en stor frihetsfølelse første gang jeg var ute på vannet med scooter. Det er utrolig gøy og noe jeg gjerne vil prøve flere ganger. Utover høsten jakter jeg mye. Jakt er en stor interesse i familien, noe som har gjort det til en naturlig del for meg også. Å fotografere, filme og redigere film er noe jeg synes er ekstremt gøy, samtidig som jeg får bevare fantastiske minner med familie og venner.

Hvordan kom du inn på scooterkjøring og hva fikk deg til å fortsette med å utvikle deg som sjåfør? 

Familien min har en stor interesse for scooterkjøring, så jeg har kjørt scooter mer eller mindre hele livet. Min eldre bror har kjørt scootercross i flere år. En interesse begynte å utvikle seg og jeg fikk muligheten til å prøve maskinen hans noen ganger. Ble hekta med en gang og ved hjelp av det samme laget min bror var i, Team Daleng, begynte jeg også å konkurrere i scootercross. Etter noen år så stilte vi i laget også i bakke- og hillclimb konkurranser. Det var et godt samhold i laget og vi hadde det veldig gøy på alle løpene vi var på. I dag har jeg stoppet scootercrossen men konkurrerer fortsatt i Hillclimb-konkurranser som arrangeres rundt omkring. Frikjøring har alltid vært en stor interesse innad i familien, så det blir mange helger sammen ute i terrenget. Vi har arrangert et snøskuter event med fokus på å lære teknikken i løssnøkjøring, vi kaller oss for Eir Of Sweden. Våre nære venner fra Team Daleng har vært involvert i arrangementene våre i mange år. Eir-arrangementene har fått svært positive tilbakemeldinger, noe vi er både glade og stolte av. Det er ekstremt gøy å se jentene utvikle seg og ta nye steg i frikjøringen.

Hvilke tips vil du gi til andre jenter som vil begynne eller som allerede kjører, men ønsker å utvikle seg innen scooterkjøring? 

Mitt tips er å tørre å spørre de som har kjørt noen år og har kunnskapen, gjerne jenter. Det kan avvike mye fra hvordan gutter og jenter oppfatter frikjøring og hva som gjør en person usikker. Våg å gjøre feil, det er en del av utviklingen din. Alle gjør feil, forskjellen er å lære av dem. Utfordre deg selv og ikke hold deg i komfortsonen. Kjør gjerne med bedre førere for både å se, få hjelp og triks på veien men viktigst av alt ha det gøy!

Foto: Hans Wärdell

På instagrammen din ser vi deg i knallfarger fra Klim og gjerne med skiene i været på din Polaris, hvordan ser samarbeidet med dem ut? 

Jeg har kjørt Polaris hele livet både i scootercross og i frikjøring. Jeg har i noen år nå hatt et godt samarbeid med Polaris-forhandleren i Vilhelmina som ambassadør for Vilhelmina Motorcenter, hvor jeg kjøper alt av utstyr og tilbehør til maskinen min. 2021 var mitt første år som Factory Rider for Polaris Scandinavia og jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk sjansen til å representere dem da jeg trives som hånden i hansken bak styre på en Polaris. Et merke jeg er stolt over å markedsføre. Er så veldig fornøyd med min nåværende scooter som er en Polaris 9R Khaos Slash 146″. Det er en helt vanvittig leken og kvikk maskin med et herlig høyt-lavt turtallsmoment som gjør løssnøkjøringen enda morsommere. I år vil vi i Eir Of Sweden være gjester i Polaris Riders Club på noen av deres møter. Det føles veldig gøy og vi gleder oss til å kjøre og møte likesinnede jenter.

Foto: Falkenssons Production

Min første vinter med Klim var da jeg kjørte scootercross for Team Daleng og siden den gang har jeg kjørt med Klim i frikjøring, konkurranse og i andre friluftsinteresser. Det jeg ble hekta på var holdbarheten men også at de alltid holder meg tørr, en viktig del når du er ute og kjører. Fargekombinasjonene er selvfølgelig også noe jeg liker.

Jeg har også et samarbeid med Gold Graphics og helt siden mitt første dekalsett som ble satt på scootercross maskinen min har jeg vært ekstremt fornøyd, de klarer alltid å få dekalene akkurat slik jeg vil ha dem og kvaliteten er alltid på topp, selv i år vil min scooter bli utsmykket av deres dekaler.

Vi runder av med tre raske spørsmål!

Har du noen spesielle mål eller ambisjoner for denne sesongen?

Målet mitt for denne sesongen er å trene om å om igjen videre på teknikk og diverse triks. Kjør så mye som mulig, møte nye mennesker med samme interesse. Nyte vinteren sammen med familie og venner ute i snøen.

Kan du fortelle oss om et skoterminne du sent vil glemme?

Et minne jeg sent vil glemme er da vi i Team Daleng hadde avsluttet sesongen i Kåbdalis med en bakke konkurranse og så dro vi alle videre til Riksgränsen for en uke med scooterkjøring. Det var en magisk uke med været på vår side, vi har det alltid like gøy sammen bak styre, både på konkurranser og ute i skogen.

Hva synes du er det viktigste å tenke på når du skal ut og kjøre scooter?

Jeg tror det er ekstremt viktig å ikke kjøre ut alene. Selv om du anser deg selv som en god sjåfør, kan alt skje. Gå gjennom maskinen før du drar, ta med førstehjelps bandasjer, ekstra hansker/klær, beskyttelse og skredutstyr. Lær og sjekk at alt er i orden. Hold øye med forbudte områder og respekter både mennesker og dyr som oppholder seg ute i terrenget. Frikjøring er en veldig sosial og morsom hobby hvor det er viktig at vi viser hensyn og tar ansvar for natur og miljø.

Besøk Mikaela Grönlund instagram

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Reportasje

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen