Ta kontakt med oss

Trax Impressions

POLARIS KHAOS 9R 165″ – SKARPESTE KNIV I ESKEN

Høye fjell på andre siden av Atlanteren og en snødybde som de fleste av oss nordmenn bare drømmer om, hva er vel bedre enn en sylskarp 165″ som brøyter febrilsk i det meterdype pudderet? Vi hadde privilegiet av å teste en av de nyeste oppskriftene fra det Polaris har å tilby i West Yellowstone i begynnelsen av mars. Kjære lesere, her kommer en Trax Impression av Polaris Khaos 9R 165″

Forholdene kunne knapt vært bedre for å teste et løssnømonster som dette, bratt terreng og meter dypt pudder med 2 meter underlag som fundament. Den nye Patriot 9R-motoren har etterlatt et stort inntrykk på det skandinaviske markedet og vi ble ikke skuffet til tross for den store høyden som råder på den andre siden av dammen.

Førsteinntrykk!

Vi ankommer Polaris traileren tidlig en morgen i mars, de fleste av 2024-modellene er allerede på rekke og rad og man vil teste dem alle på en gang. Denne økten vil vi imidlertid sette Patriot 9R-motoren på prøve i en Khaos-versjon med 165″ belte. Allerede før vi drar, er vi ganske overbevist om at denne maskinen vil måke bort sykt mye snø. For undertegnede som til daglig kjører en 146″ merkes forskjellen umiddelbart på det lengre beltet etter løypa.

Tidligere snakket man om at maskinene ble «bussaktige» etter leden når det var lange belter. Jeg må legge til at Khaosen IKKE oppleves slik, men man merker at det er en lengre maskin når man skal ta en skarp kurve. Ved bremsing og påføring av gass forsterkes festet i begge retninger og gassresponsen i motoren gjør at smilebåndene dukker opp under hjelmen. Fordelen med det lengre beltet merkes så snart du kjører av løypa og ut i den uberørte snøen. Pop-up-effekten som Polaris er kjent for er også tilstede på denne modellen, og akkurat som forventet måker den snø som en gal!

Magiske forhold!

Når vi kjører mellom trærne i den sparsomme skogen som Yellowstone byr på, kan man ikke annet enn å være glad. Scooteren føles smidig i den dype snøen til tross for sin 165″ lengde og det er lett å holde en god grunnfart. Kraften er der når du trenger det og til tross for lengden er det ingen problemer med å løfte skiene for eventuelle hindringer. Avhengig av hvor vi er langs fjellsiden varierer det hvite fluffy gullet i topplagene fra 60-100cm og det er nok vanskelig å finne bedre forhold for denne maskinen.

Knivskarp!

Litt lenger ned i dalen finner vi en bratt skråning hvor vi kan sette skråegenskapene på prøve, her må vi si at Polaris er responsiv og lytter til de minste innspill fra deg som fører. Undertegnede tråkker sakte over toppen ned mot skråningen og bryter maskinen på skrå, linja er lett å holde uten store anstrengelser og her føles det som 165” er skarp i det bratte terrenget. En av fordelene med denne maskinen er at skiene ikke går så høyt opp i luften som en 155″ for eksempel, da pop-up effekten er enda bedre her. Dette gjør det lettere for deg å ta skudd og opprettholde bratte linjer da momentet alltid er der, bremser du ned og provoserer den er ikke maskinen redd for å stille opp til dans!

Oppsummert

Polaris 9R RMK Khaos 165″ Slash kommer med Series 8-beltet til Sverige og er helt klart en av de mer brutale maskinene du kan kjøre om du vil komme deg frem i bratt terreng med mye snø. Smidigheten til tross for lengden var imponerende og scooteren er lettkjørt og morsom. I sitt rette miljø er det helt klart et vinnende konsept! Hvordan lengden mottas i det skandinaviske markedet gjenstår å se, men det blir en snørik vinter, du er garantert på toppen av bakken.

Ikke glem å abonnere på Sledtrax Nyhetsbrev med sjansen til å vinne massevis av nye produkter hver måned!

Hvis du liker klærne i artikkelen, sjekk ut TOBE

Kontakt din lokale Polaris-forhandler:

POLARIS NORDMØRE

OUTDOOR MOTOR

MOTORSENTERET SELBU OG TYSDAL

Disclaimer: All frikjøring, foto og film foregår i Sverige og utenfor Norges grenser hvor vi følger deres lover og forskrifter.

Fortsett å lese

Mer i Trax Impressions

Facebook

Populær lesning

Instagram

Til toppen